μήνυμα σε onMouseOver event ???

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από prokopios » 22 Νοέμ 2007 15:16

Γεια σας,
θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με φόρμες.

Έχω δει σε μερικά site οταν πας να κάνεις εγγραφή έχει δίπλα ένα εικονίδιο, στο οποίο αν χρησιμοποιήσεις το event onMouseOver σου βγάζει πληροφορίες σχετικά με το πεδίο της φόρμας που βρίσκεσαι.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται ???

Π.Χ. αν έχω τη φόρμα
onoma <input . . . . .> <img>

θέλω να μου βγάζει ένα μήνυμα χωρισμένο σε δυο μέρη. Ένα μπλε και ένα γαλάζιο.
Στο πάνω μέρος να γράφει "όνομα" και από κάτω να γράφει "Παρακαλώ δώστε το όνομά σας".

Ευχαριστώ πολύ!!!
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από manolism » 22 Νοέμ 2007 15:27

Για δώσε κανένα link για παράδειγμα.

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από prokopios » 22 Νοέμ 2007 15:42

http://www.pokerland.gr/option,com_comp ... sters.html

τα μηνύματα τα εμφανίζει όταν πηγαίνεις το ποντίκι εκεί που είναι το info εικονίδιο.
Και στα άλλα εικονίδια βγάζει μνμ αλλά με άλλη μορφή...
ΑΥΤΑ!!!

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 22 Νοέμ 2007 18:19

xrisimopoih kapoio js ....
to ksekinima tou einai :

Κώδικας: Επιλογή όλων

/* This notice must be untouched at all times.

wz_tooltip.js    v. 3.45

The latest version is available at
http&#58;//www.walterzorn.com
or http&#58;//www.devira.com
or http&#58;//www.walterzorn.de
arra pigene ekei logika exei odigies :p

an kai h page einai me mambo joomla h kati tetoio...

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από fiskilis » 23 Νοέμ 2007 07:26

απο οτι καταλαβα λες για τα εικονιδια που εχουν σχολια που υπαρχουν διπλα στις φορμες και οταν πας το ποντικι επανω σου δινει οδηγιες

να λοιπον ο κωδικας

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p><a href="" title="εδω ειναι τα σχολια "><img src="images.gif" width="16" height="16" border="0"></a></p>

η ειναι και αυτος ο κωδικας που ζητας

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SPAN class=cbFieldIcons><IMG 
onmouseover="return overlib&#40;'Δώστε έγκυρο Όνομα Χρήστη.  Χωρίς διαστήματα, με περισσότερους από 2 χαρακτήρες και χωρίς σύμβολα.', CAPTION, 'Χρήστης&#58;'&#41;;" 
title="" 
style="BORDER-TOP-WIDTH&#58; 0px; BORDER-LEFT-WIDTH&#58; 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH&#58; 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH&#58; 0px" 
onmouseout="return nd&#40;&#41;;" height=16 alt=_UE_INFORMATION_FOR_FIELD 
src="tooltip.png" 
width=16></SPAN>

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από manolism » 23 Νοέμ 2007 10:54

Το αρχείο javascript που χρησιμοποιεί είναι εδώ

Κάντο copy paste και αποθηκευσέ το με το ίδιο όνομα.

Μέσα στο head πρέπει να βάλεις αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http&#58;//www.το δικό σου url/wz_tooltip.js"></script>
Και μετά να βάλεις τον δεύτερο κώδικα που έδωσε ο fiskilis

prokopios
Δημοσιεύσεις: 155
Εγγραφή: 17 Φεβ 2006 15:47

μήνυμα σε onMouseOver event ???

Δημοσίευση από prokopios » 23 Νοέμ 2007 13:48

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια !!!

Τον κώδικα της σελίδας τον είχα δει απλά νόμιζα ότι η overlib ήταν καμία έτοιμη συνάρτηση που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.
ΑΥΤΑ!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες