Η σελίδα μας αναβαθμίστηκε, γι' αυτό τον λόγο τα μέλη μας θα πρέπει να ζητήσουν νέο κωδικό πρόσβασης από την υπηρεσία "Αποστολή κωδικού πρόσβασης".
Εάν το email με τον νέο κωδικό δεν έρθει στο inbox κοιτάξτε και στο spam folder. Ο server είναι φρέσκος και δεν έχει το reputation που του αξίζει.

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
boulal
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 20:58

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από boulal » 26 Νοέμ 2007 16:53

Να γραφεί πρόγραμμα σε C το οποίο θα δέχεται προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει:

i) τον αριθμό των ψηφίων του ακεραίου (χωρίς το - στην περίπτωση αρνητικού αριθμού)

ii) τα ψηφία του ακεραίου ως χαρακτήρες με ένα κενό ανάμεσα τους.

Η διαδικασία να επαναλαμβάνεται έως ότου ο χρήστης δώσει 0

Για την επίλυση του προβλήματος να χρησιμοποιηθεί αναδρομική συνάρτηση με όνομα test_dig

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27594
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από cordis » 26 Νοέμ 2007 16:59

Δε μας γράφεις σε ποιο σημείο έχεις κολλήσει...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

boulal
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 20:58

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από boulal » 26 Νοέμ 2007 17:03

Ποιες θα είναι οι εντολές της αναδρομικής συνάρτησης!

boulal
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 22 Νοέμ 2007 20:58

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από boulal » 26 Νοέμ 2007 18:20

Όταν λέει στην άσκηση η διαδικασία να επαναλαμβάνεται εώς ότου δώσει ο χρήστης την τιμή μηδέν θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την δομή επαναληψης while;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από dva_dev » 26 Νοέμ 2007 19:26

boulal έγραψε:Ποιες θα είναι οι εντολές της αναδρομικής συνάρτησης!
Αναδρομική είναι η συνάρτηση που καλεί τον εαυτό της, δεν είναι κάποια συγκεκριμένη εντολή.

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από Programmer » 26 Νοέμ 2007 23:12

boulal έγραψε:Όταν λέει στην άσκηση η διαδικασία να επαναλαμβάνεται εώς ότου δώσει ο χρήστης την τιμή μηδέν θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την δομή επαναληψης while;
Ναι και όχι! μπορείς καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση (επειδή απαιτείται τουάχιστον μία είσοδος από τον χρήστη),να χρησιμοποιήσεις την εντολή do.

Υ.Γ. Είναι φανερό ότι έχεις μεγάλη αδυναμια να ανταποκριθέις στις απαιτήσεις των σσκήσεων σου. Να σου δώσουμε εμείς τις ολόκληρες απαντήσεις έτοιμες δεν ειναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα σου. Η λύση είναι να προσπαθήσεις να τα καταφέρεις μόνος/μόνη σου. Αν υπάρχει ένα μικρό σημείο που έχεις αμφιβολίες ή δεν ξέρεις πως να το κάνεις, εντάξει τότε να σε βοηθήσουμε. Αλλά όχι και να σου κάνουμε εμέις τις εργασίες σου που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μπορείς να τις κάνεις με τις δυνάμεις σου!

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27594
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από cordis » 27 Νοέμ 2007 20:06

ανάδραση το λέγαμε στα χρόνια μου...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 20 Δεκ 2007 13:21

θυμήστε μου λίγο αυτό που λεεί για while...μηπως τηα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και switch-case??
Απλή Απορία:P

Άβαταρ μέλους
GreenMadness
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 03:34

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από GreenMadness » 22 Δεκ 2007 17:07

Δεν νομίζω να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την switch-case, δεν έχεις στάνταρ επιλογές από τον χρήστη μπορεί να δώσει οτιδήποτε.

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

προσημασμένο ακέραιο αριθμό και θα εκτυπώνει

Δημοσίευση από Programmer » 23 Δεκ 2007 16:58

GreenMadness έγραψε:Δεν νομίζω να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την switch-case, δεν έχεις στάνταρ επιλογές από τον χρήστη μπορεί να δώσει οτιδήποτε.
Δεν σχολιάζω τις απαντήσεις άλλων μελών γενικά, αλλά μιας και ετέθη το ζητημα ας απαντήσω...

Οχι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την switch σε αυτήν την περίπτωση.
πρώτον γιατί απαιτέιται επαναληπτική διαδικασία, και δέυτερο γιατί το πλήθος των ακεραιων που πρέπει να εξεταστούν(από -2147483648 έως 2147483647 στα 32 bits), υπερβαίνει κατα πολύ τις δυνατότητες του προγραμματιστή να τις γράψει, και τις δυνατότητες του μεταγλωττιστή να τις μεταγλωττίσει (1024 είναι το ελάχιστο όριο cases που απαιτέιται από κάθε μεταγλωττιστή συμβατό με ANSI C σε μία switch, πόσες όμως παραπάνω θα σηκώνει ο μεταταγλωττιστής?).

Γενικά απαιτέιται εξοικειωση και μια τριβή των αρχαρίων με τις δομές των επαναλήψεων και των αποφάσεων, ώστε να ξεκαθαρίσουν πότε και πως χρησιμοποιούνται....

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης