Php function - delete from mysql after days

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Php function - delete from mysql after days

Δημοσίευση από alohagr » 30 Νοέμ 2007 19:23

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει σε αυτό που προσπαθώ να φτιάξω. Θα ήθελα να διαγράφεται αυτόματα από την βάση μου μια έγγραφη αγγελίας όταν θα έχουν περάσει 90 ημέρες από την εγγραφή της. Υπάρχει πεδίο στην βάση μου για την ημερομηνία εγγραφής και δεν ξέρω πως να κάνω ένα expire date. Αν έχει κάποιος υπόψιν του κάποιο παρόμοιο php script που έχει κάνει ή έχει δει κάπου έτσι ώστε να πάρω μια ιδέα, θα το εκτιμούσα ιδαιτέρως, Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

Php function - delete from mysql after days

Δημοσίευση από dik_ » 30 Νοέμ 2007 19:58

Αν αποθηκεύεις το unix timestamp, τότε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if (time() >= $submittime + 7776000)
    // delete row
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

$a = time() - 7776000;
$q = "DELETE FROM table WHERE submit<= ".$a;

alohagr
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 16 Ιουν 2007 10:41

Php function - delete from mysql after days

Δημοσίευση από alohagr » 30 Νοέμ 2007 20:22

Ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά δυστυχώς όταν δημιουργείται η αγγελία αποθηκεύω την ημερομηνία με datetime().. γίνεται κάτι με αυτό; ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Php function - delete from mysql after days

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 01 Δεκ 2007 01:59

edo eixame stish olokliri kouventa epi tou thematos ...
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=32226
pare to resume afths...
dese afto pou sou edose tora o dik_ kai eisai ok....

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης