assembly convernet

συζητήσεις για assembly

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
newcountry
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:15

assembly convernet

Δημοσίευση από newcountry » 03 Δεκ 2007 20:15

Πως μπορω να μετατρεψω τους δεκαδικους αριθμους σε δυαδικους (0101).
Σε !format=2 !mode=Register
plz help me!!!

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

assembly convernet

Δημοσίευση από Paralias » 05 Δεκ 2007 14:45

Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω ένα κομμάτι κώδικα από assembly σε κάποια άλλη γλώσσα;

Άβαταρ μέλους
newcountry
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:15

assembly convernet

Δημοσίευση από newcountry » 05 Δεκ 2007 14:52

Paralias έγραψε:Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω ένα κομμάτι κώδικα από assembly σε κάποια άλλη γλώσσα;
mporei na to metatrepseis se c++

Άβαταρ μέλους
Paralias
Δημοσιεύσεις: 82
Εγγραφή: 29 Ιαν 2005 20:00

assembly convernet

Δημοσίευση από Paralias » 05 Δεκ 2007 15:10

Πώς;Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι;

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

assembly convernet

Δημοσίευση από LightForce » 05 Δεκ 2007 19:22

newcountry θέλεις μια ρουτίνα σε assembly να μετατρέπει έναν αριθμό σε binary?

αυτό τι σημαίνει '!format=2 !mode=Register'?

Άβαταρ μέλους
newcountry
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:15

assembly convernet

Δημοσίευση από newcountry » 06 Δεκ 2007 09:48

LightForce έγραψε:newcountry θέλεις μια ρουτίνα σε assembly να μετατρέπει έναν αριθμό σε binary?

αυτό τι σημαίνει '!format=2 !mode=Register'?
Οτι η μετατροπη πρεπει να γινει χρησιμοποιοντας καταχωριτες, μεχρι δυο καταχωριτες σε καθε εντολη. (Το παραδειγμα αυτο κανει αφαιρεση δυο αριθμων χρησιμοποιωντας καταχωριτες και μπωρει να χρεισιμοποιησει μεχρι δυο καταχωριτες σε καθε εντολη, το προγραμμα αυτο τρεχει σε postroom computer)

INP .R0
INP .R1
SUB .R0 .R1
MOV .R2 .R0
OUT .R2
HLT

Άβαταρ μέλους
newcountry
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:15

assembly convernet

Δημοσίευση από newcountry » 06 Δεκ 2007 09:51

Paralias έγραψε:Πώς;Υπάρχει κάποιο προγραμματάκι;
Δεν χερω να υπαρχει καποιο προγραμμα, αλλα μπορεις νομιζω να συνδεση την assembly σε с++

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

assembly convernet

Δημοσίευση από LightForce » 06 Δεκ 2007 20:23

κατάλαβα τι ζητάς, δεν γνώριζα τι είναι το postroom computer και απο google είδα είναι simulator, όπως το little man computer, είχα διαβάσει παλιά για το δεύτερο.

Άβαταρ μέλους
newcountry
Δημοσιεύσεις: 71
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 10:15

assembly convernet

Δημοσίευση από newcountry » 07 Δεκ 2007 13:12

LightForce έγραψε:κατάλαβα τι ζητάς, δεν γνώριζα τι είναι το postroom computer και απο google είδα είναι simulator, όπως το little man computer, είχα διαβάσει παλιά για το δεύτερο.

τώρα μπορείς, να με βοηθεισης;

LightForce
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3812
Εγγραφή: 13 Απρ 2003 23:49

assembly convernet

Δημοσίευση από LightForce » 07 Δεκ 2007 19:47

δεν νομίζω, δεν έχω χρόνο καθόλου, sorry newcountry.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

assembly convernet

Δημοσίευση από Kainourios » 08 Δεκ 2007 10:55

Σε assembly 8086 φαντάζομαι θες. Επίσης θες σε BCD ή δυαδικό (γιατί το 0101 είναι το 5 σε BCD); Επίσης μέχρι πόσα ψηφία (μπορεί να δώσει ο άλλος π.χ. 354363); Είναι ψιλομεγάλο το πρόγραμμα αν είναι για δυαδικό και για ότι δεκαδικό να 'ναι αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολο... νομίζω. Δείξε τι έχεις κάνει και θα κάνω μια απόπειρα να βοηθήσω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Assembly”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες