Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 04 Δεκ 2007 13:16

Καλησπέρα σας!!!
Καταρχήν για να ξέρετε είμαι φοιτητής πληροφορικής και μου δίνεται η ευκαιρία
να φτίαξω ένα πρόγραμμα καταχώρησης δωματίων για ένα ξενοδοχείο!!!
Το προβλημά μου είναι το εξής ποιό πρόγραμμα να διαλέξω ώστε το ξενοδοχείο να μην έχει
πρόβλημα με την εφορία,ούτε εγώ βασικά σε κάποιον έλεγχο της!!!
Υπάρχει λύση??πρέπει τα προγράμματα που θα χρειαστώ να τα έχω αγορασει??


(προγράμμαta : BUILDER C++ ή VISUAL STUDIO και MYSQL)



Σας ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!

Άβαταρ μέλους
vspartan
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 03 Δεκ 2007 03:18

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από vspartan » 04 Δεκ 2007 17:40

Αν μπορείς διευκρίνισε κάποια πράγματα.
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι,αλλά ολίγοι άνδρες.

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 04 Δεκ 2007 21:13

πχ αν έχω την builder ώστε να φτίαξω το πρόγραμμα θα υπάρξει πρόβλημα από την εφορία
αν κάνει έλεγχο στο ξενοδοχείο!!πρέπει να έχω αγοράσει την builder ή υπάρχει κάποιο παραθυράκι ώστε να μην έχω πρόβλημα??

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dimis283 » 05 Δεκ 2007 12:25

Μια πρόταση είναι να κοιτάξεις τα open source projects όπως το #develop για το νετ
http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/
η το netbeans.org για την Java ή ακόμα το Visual C# (VB.NET) Express Edition που από ότι ξέρω το δίνει δωρεάν η microsoft.

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 05 Δεκ 2007 20:40

ευχαριστω θα το κοιταξω!!!

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dimsis » 06 Δεκ 2007 09:23

Το πρόγραμμα που θα δώσεις εφόσον θα είναι εκτελέσιμο, δεν νομίζω ότι μπορεί να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο ξενοδοχείο.
ΑΝ χρειαστεί να ελέγχθεί κάποιος θα είναι ο προγραμματιστής και ο source κώδικας που θα πρέπει να έχει στην κατοχή του, και άντε και τα original προγράμματα που χρησιμοποιήσε για να γράψει τον κώδικα αυτόν και να τον κάνει compile.
Εγώ πάντως δεν έχω ακούσει ποτέ μου να έχει γίνει τέτοιου είδους έλεγχος, και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει ποτέ, εκτός και αν το πρόγραμμα έχει χρησιμοποιηθεί για παρανομίες.

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dik_ » 06 Δεκ 2007 16:40

Φαντάζεσαι για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε να έπρεπε να αγοράζουμε και τις άδειες για τα εργαλεία με τα οποία αναπτύχθηκαν!;

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 06 Δεκ 2007 17:48

Τι να πώ ρε boys?
Πάντως ρώτησα και ενα καθηγητή μου και μου είπε ότι θα έχω πρόβλημα!
και ότι στην εταιρία που δουλεύει στον extra χρόνο του γίνονται συχνά τέτοιοι έλεγχοι!!

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dimsis » 06 Δεκ 2007 19:15

Μήπως σου είπε για τίποτε φορολογικά; Θα κρατάς οικονομικά στοιχεία για τις συναλλαγές;

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 06 Δεκ 2007 21:07

καταρχήν είμαι φοιτητής ακόμα δεν έχω αρχίσει με τίποτα φορολόγικα ακόμα!
δηλαδή δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος ως προγραμματιστής!!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dva_dev » 06 Δεκ 2007 21:25

Και πως θα κόψεις τιμολόγιο στο ξενοδοχείο για το πρόγραμμα, γιατί το ξενοδοχείο θα έχει πρόβλημα θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι παράνομο το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί.

Τον ξενοδόχο δεν τον ενδιαφέρει με ποιά εργαλεία φτιάχτηκε το πρόγραμμα. Τον ενδιαφέρει μόνο το τελικό προϊόν. Αντίθετα εσύ πρέπει να έχεις άδειες χρήσης για όλα τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να φτιάξεις το πρόγραμμα του ξενοδοχείου.

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από manos2010grr » 06 Δεκ 2007 21:41

Άρα την πατήσα δεν μπορώ να φτίαξω το πρόγραμμα!!
θεωρούμε παράνομος όπως και να έχει!!!
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dimis283 » 07 Δεκ 2007 11:14

Υπάρχει τρόπος...Μπορεί να κοπεί μια απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης ή κάτι τέτοιο, αυτοί θα έχουν σίγουρα λογιστή που μπορεί να πει τι μπορεί να γίνει ή ρώτησε κάποιον γνωστό σου λογιστή.
Αλίμονο αν δεν μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει κάποια χρήματα που έδωσε σε κάποιον που δεν είχε ΤΕΒΕ.
Dimis

dimis283
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 12 Ιουν 2006 00:53

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από dimis283 » 07 Δεκ 2007 11:44

Υπάρχει τρόπος...Μπορεί να κοπεί μια απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης ή κάτι τέτοιο, αυτοί θα έχουν σίγουρα λογιστή που μπορεί να πει τι μπορεί να γίνει ή ρώτησε κάποιον γνωστό σου λογιστή.
Αλίμονο αν δεν μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει κάποια χρήματα που έδωσε σε κάποιον που δεν είχε ΤΕΒΕ.
Dimis

Άβαταρ μέλους
MannyCalavera
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 11 Δεκ 2007 23:00
Επικοινωνία:

Τι πρόγραμμα να διαλέξω?

Δημοσίευση από MannyCalavera » 12 Δεκ 2007 23:33

Απ' τη στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας, θεωρητικά δε μπορείς να πουλήσεις νόμιμα το πρόγραμμα, αφού το κράτος κάπως πρέπει να σε φορολογήσει. Το "θεωρητικά" το βάζω γιατί, όπως είπε και ο dimi283, οι λογιστές μπορεί να κάνουν κάνα "μαγικό" (στο Ελλάντα είμαστε). Ειδάλλως ο μόνος τρόπος είναι να το πουλήσεις "μαύρο", κατόπιν συννενοήσεως με το ξενοδοχείο, και το αφεντικό στον έλεγχο απλώς θα πει πως το πρόγραμμα το έφτιαξε ο ίδιος ή κάποιος υπάλληλος. Σε καμία περίπτωση δε θα ελέγξει κάποιος με ποια tools έκανες compile το πρόγραμμα, άσε που δε νομίζω να γίνει καν έλεγχος για τη νομιμότητα ενός custom προγράμματος.

Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την εφορία σε τέτοια θέματα είναι να μην έχει ο ξενοδόχος "σπασμένο" κάποιο γνωστό πρόγραμμα διαχείρισης.
The living still give me the creeps

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες