Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
takis1985
Δημοσιεύσεις: 1206
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: lesvos
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από takis1985 » 05 Δεκ 2007 17:19

Γειά χαρα.
Έχω στον υπολογιστή που γράφω τώρα 2 gb μνήμη ddr2 στα 533 mhz.
Έβαλα το πρόγραμμα CPU-Z για μια δοκιμή.
Στην παρακάτω εικόνα στο κουτάκι που λέει DRAM Frequency γράφει 266.7 Mhz
έκει δε θα έπρεπε να γράφει 533 mhz;
Συνημμένα
cpu-z.jpg

mat_
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 09 Απρ 2004 02:01

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από mat_ » 05 Δεκ 2007 17:35

Και εμένα αντί για 800 γράφει 333!
Έχω τις 2 -> KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από deninho » 05 Δεκ 2007 20:06

χ2 είναι η τιμή...

@mat_: εάν τις ανεβάσεις τις μνήμες από το BIOS, τότε θα πάνε στα 800. Αυτό που σου λένε οι 800άρες είναι ότι μπορούν να πάνε μέχρι 800, όχι ότι από default θα λειτουργούν στα 800

Άβαταρ μέλους
takis1985
Δημοσιεύσεις: 1206
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: lesvos
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από takis1985 » 06 Δεκ 2007 02:30

deninho έγραψε:χ2 είναι η τιμή...

@mat_: εάν τις ανεβάσεις τις μνήμες από το BIOS, τότε θα πάνε στα 800. Αυτό που σου λένε οι 800άρες είναι ότι μπορούν να πάνε μέχρι 800, όχι ότι από default θα λειτουργούν στα 800
Δηλαδί και γώ πρέπει να ανεβάσω απο το bios τη συχνότητα;
Έχω και σε έναν άλλο υπολογιστή με μνήμες στα 800mhz και μου δίχνει λιγότερα πρέπει και κει το ίδιο;

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από deninho » 06 Δεκ 2007 16:23

Δεν πρέπει να ανεβάσεις τη συχνότητα... Απλά οι πιο "γρήγορες" μνήμες σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις σίγουρα overclocking στον επεξεργαστή, χωρίς να παίξεις με διαιρέτες για τη μνήμη...

δε νομίζω να σας χρειάζεται. Κι αν δοκιμάσετε να ανεβάσετε τις μνήμες σας, είναι δική σας η ευθύνη :wink:

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 06 Δεκ 2007 16:33

δηλαδη για να καταλαβω και γω. αν οι μνημες μου ειναι στα 1066 αλλα τις βλεπω να τρεχουν (για παραδειγμα) στα 533 ,τοτε θα τις αφησω οπως εχει; να μη κανω κατι για να ανεβουν στο κανονικο τους;;;

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από deninho » 06 Δεκ 2007 16:40

δεν είναι το κανονικό τους.. Απλά είναι μνήμες που έχουν σίγουρα τη δυνατότητα (από το εργοστάσιο) να φτάσουν ως εκεί... Αν νοιάζεσαι να αυξήσεις τις επιδόσεις του υπολογιστή σου, ψάξου και ανέβασέ τες. Απλά δεν είναι απαραίτητο :)

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 06 Δεκ 2007 16:43

τοτε ποια η διαφορα στο να παρω μνημες στα 533 ας πουμε ,εφοσον δε θα βλεπει ολοκληρη τη τιμη; sorry για το οτι δε καταλαβαινω.... τωρα μαθαινω...

Άβαταρ μέλους
takis1985
Δημοσιεύσεις: 1206
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: lesvos
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από takis1985 » 07 Δεκ 2007 00:18

devilfw έγραψε:τοτε ποια η διαφορα στο να παρω μνημες στα 533 ας πουμε ,εφοσον δε θα βλεπει ολοκληρη τη τιμη; sorry για το οτι δε καταλαβαινω.... τωρα μαθαινω...
Tην ίδια απορεία έχω και εγώ, εάν ήταν ας έμενα με τις sdram που ξέρω ότι τρέχουν στα 133 γιατί επέλεξα τις 800αρες για να είμαι καλήτερα.
Τι θα κάνω για να τρέχουν οι 800αρες στα 800 και οι 533αρες στα 533; Δε βλέπω κάτι στο BIOS για να το αλάξω.

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 07 Δεκ 2007 02:11

ετσι...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από deninho » 07 Δεκ 2007 11:30

αν κατάφερνες να δουλέψεις σύγχρονο επεξεργαστή με τις sdram θα έπαιρνες βραβείο....

Ψάξε στο BIOS για κάποια επιλογή diveders ή ram:cpu ή ram:fsb... κάτι τέτοιο

ΥΓ Οι 533 στα 533 τρέχουν... Στο εξήγησα και πιο πάνω... Είναι 266 (που σου λέει το cpu-z), αλλά επειδή είναι double data rate, είναι 266*2=533

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 07 Δεκ 2007 11:51

παλι δε το καταλαβα.... του φιλου mat_ που ειναι στα 800 αλλα τις βλεπει 333 ;;; χ2 = 666;;;

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 07 Δεκ 2007 19:52

να το θεσω καλυτερα.... εγω που εχω σκοπο να αγορασω μνημες ,τι να προτιμησω; στα 1066 ή στα 800; θα παρω 4 μνημες απο 1 γιγα η καθεμια...

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από deninho » 07 Δεκ 2007 20:15

Θα ασχοληθείς με o/cing?
Αν ναι, τις 1066.
Αν όχι τις 800 τις φτηνές, αρκεί να έχουν CL4-θα το δεις στην περιγραφή του προϊόντος

Εμένα οι μνήμες μου είναι DDR500.... Κανονική συχνότητα λειτουργίας των DDR ήταν στα 400. Το ότι οι μνήμες μου είναι DDR500, σημαίνει πολύ απλά ότι μπορώ να τις υπερχρονίσω τουλάχιστον ως τα 500. Δε σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να δουλέψουν στα 500 (αυτή τη στιγμή τις έχω στα 475)

Αν θέλετε όπωσδήποτε να τις κάνετε να λειτουργήσουν στη μέγιστη, σύμφωνα με το εργοστάσιο, συχνότητα, μπείτε στο BIOS, στο μενού για overclocking ή κάτι αντίστοιχο, κι αρχίστε να πειράζετε τις ρυθμίσεις για dividers... Πρώτα όμως να έχετε βρει που βρίσκεται το jumper ClearCMOS, και κατά δεύτερον η ευθύνη για ότι γίνει είναι δική σας

Άβαταρ μέλους
devilfw
Δημοσιεύσεις: 1099
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 11:02
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ερώτηση για συχνότιτα ram με το CPU-Z.

Δημοσίευση από devilfw » 07 Δεκ 2007 20:33

οχι δεν ασχοληθηκα και νομιζω πως δε θα το κανω και ποτε το overclocking. επομενως κρατω αυτο που λες για τις 800ρες. με συμφαιρει και στι τιμη... περα απο αυτο, τι ενοεις με δικη μας ευθυνη; απο τη στιγμη που σου λεει ο κατασκευαστης οτι παει στα 1066 και γι αυτο το λογο κανεις και την αγορα τους τοτε πως γινεται αυτο; καταλαβα αυτο που λες οτι δε σημαινει οτι θα πρεπει να δουλευουν στα 1066 αλλα οτι μπορουν να φτασουν μεχρι εκει ,αλλα δε καταλαβα γιατι να υπαρξει προβλημα αν τελικα προσπαθησω να το κανω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες