Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Ανταλλαγή εμπειριών και νέα για τις τιμές των συνδέσεων ADSL, VDSL στο internet.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από cdhyper » 06 Δεκ 2007 19:19

Εδώ και 25 μέρες ζω μια Οδύσσεια, από τη στιγμή που αναβάθμισα σε 8mbit την 2mbit σύνδεση ΟΤΕΝΕΤ. Συνεχώς disconnect κάνει το router. Ήρθε τεχνικός από τον ΟΤΕ, δοκίμασαν τα πάντα, μου άλλαξαν πόρτα, μου άλλαξαν γραμμή αλλά τίποτα. Τελικά προτείνουν να κάνω υποβάθμιση στα 2 πάλι γιατί είμαι λέει μακριά από το κέντρο.

Λοιπόν εγώ θέλω κάτι παραπάνω από 2mbit και ψάχνομαι γενικά. Το θέμα είναι: Έχω το 21057531** στο Περιστέρι. Φοβάμαι μήπως επιλέξω κάποια εταιρεία και έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα αφού θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες γραμμές. Υπάρχει κάποια εταιρεία στην περιοχή αυτή που να μου προσφέρει πραγματικά ιδιόκτητο δίκτυο (με καλώδια που να έχει απλώσει η ίδια δηλαδή); Μια γαμημένη γρήγορη σύνδεση θέλω που να λειτουργεί, τόσο κακό είναι. Και μένω κοντά στο κέντρο του Περιστερίου, δηλ. άμα έμενα Ελευσίνα τι θα γινόταν;

Συμβουλές; Είδα πχ την Teledome αλλά δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από PanosIlio » 06 Δεκ 2007 19:33

Μόνο η Οn ισχυρίζεται ότι έχει απλώσει δικά της καλώδια, όλοι οι άλλοι από όσο ξέρω είναι πάνω στον ΟΤΕ.

Τώρα για την On παρόλα τα άσχημα σχόλια στην αρχή όσο περνάει ο καιρός όλο και καλύτερα λόγια ακούω.

Αλλά η επιλογή είναι όλη δική σου :)
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από hik-hok » 06 Δεκ 2007 21:04

Καμιά εταιρία δεν έχει απλώσει δικά της καλώδια έως τον πελάτη (last mile)

Χρησιμοποιούν τα ήδη υπάρχοντα για να φτάσουν έως τον πελάτη.

υπάρχουν εταιρίες που έχουν δικό τους δίκτυο (Αυτό που λέμε ιδιόκτητο) για την διασύνδεση ανάμεσα στα κέντρα τους (αυτά που συστεγάζονται μέσα στον ΟΤΕ)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7421
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από EkLekTos » 07 Δεκ 2007 09:37

Και γιατί λένε πως έχουμε δικά μας καλώδια?
Έχουν αγοράσει τις παλιές του ΟΤΕ?
Αν και εφόσον είναι μ@λακίες αυτά που λένε για δικές τους γραμμές, δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος για να φάνε πρόστυμο?
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από PanosIlio » 07 Δεκ 2007 10:23

Είναι αυτό που λέει ο hik-hok. Όταν λένε έχουμε δικά μας καλώδια είναι για να διασυνδέουν τα κέντρα τους. Εμείς παίρνουμε από γραμμές ΟΤΕ.

Πάντως με forthnet cdhyper είχα πάρα πολλά προβλήματα σε θέματα ενεργοποίησης ή ακόμα και αναβάθμισης και πάρα πολλά disconnects όταν έμενα στο Περιστέρι.
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Δεκ 2007 11:00

δοκίμασαν τα πάντα, μου άλλαξαν πόρτα, μου άλλαξαν γραμμή αλλά τίποτα.
:o
Πορτα γιατι?

Εγω να σε ρωτησω κάτι.
το router σου υποστιρίζει 8mbps?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από cdhyper » 07 Δεκ 2007 11:57

To Speedtouch 585i v6 έχω. Δεν υποστηρίζει; Ο τεχνικός που ήρθε εδώ δοκίμασε και ένα δικό του.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Δεκ 2007 12:05

Δεν ξέρω Εγω το 510 που ειχα νομιζω πιγενε μεχρι 2048.
Τωρα έχω το 530 που εχει support Μέχρι 8.
το δικο σου δν ξερω μεχρι τι έχει.

disconect στα καλά καθουμενα για να κανει cdhyper, πρέπει η η γραμη να ειναι unstable ή κάποιο πρόβλημα με το router.

το ρουτερ επανω έχει ενα ppp kai ena ADSL?
αν έχει, το adsl εχεις παρατιρίσει αν αναβοσβίνει ποτε?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από cdhyper » 07 Δεκ 2007 12:11

Εμένα μου είπαν ότι είμαι μακριά από το κέντρο, γι αυτό κάνει disconnect. Μια λεπτομέρεια: Τις βραδινές ώρες μετά τις 10 και μέχρι τις 7 δεν κάνει σχεδόν ποτέ disconnect.

Τα λαμπάκια του Connor μια χαρά είναι και τώρα είμαι μέσα, αλλά δεν ξέρω πότε θα με πετάξει έξω.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Δεκ 2007 12:14

Εμένα μου είπαν ότι είμαι μακριά από το κέντρο, γι αυτό κάνει disconnect
Ayta ειναι βλακιες.τι παει να πει εισαι μακρια?Διλαδη αν ο πελατης ειναι σε χωριο και το DSLAM στα 4χιλιομετρα θα μπενει ελαχιστες φορες την μερα?

Οταν λέμε ότι σου κάνει συχνα, ποσο σιχνα?μια φορα την ώρα? μια την μερα?
Τα λαμπάκια του Connor μια χαρά είναι
Ναι οκ.
τα εχει παρατιρίσει καθολου σε κατασταση όταν σου κανει disconect?
το ADSL το εχεις παρατιρίσει να αναβοσβίνει ποτε?
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από cdhyper » 07 Δεκ 2007 12:24

To DSL σαν γραμμή δεν αναβοσβήνει, ο provider αναβοσβήνει μερικές φορές.

Όταν λέμε συχνά, προχτές που έκλεινε κάθε 15-20 λεπτά. Σήμερα, αφού μου άλλαξαν γραμμή, μου κλείνει πιο αραιά, κάθε μια ώρα ας πούμε.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13372
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Τι πάροχο/σύνδεση προτείνετε σε αυτή την περίπτωση;

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 07 Δεκ 2007 12:44

ο provider αναβοσβήνει μερικές φορές.
Μαλιστα. κατι θα σκευτω και θα σου πω.

βασικα κατι γινετε με τις γραμες.
Ο router δεν νομιζω να κανει νερα.
Και οι τεχνικοι τον παιζουν ως σινιθως.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Συνδέσεις ADSL, VDSL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες