Thumbnails

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 17 Δεκ 2007 18:36

1. Πατρίδα το άλλαξα αλλά δεν μου δουλεύει, συνεχίζει να μην κάνει εγγραφή στην βάση αν δεν επιλέγω εικόνα.
2. Σε αυτόν τον φάκελο έχω μια φωτογραφία με αλλοιωμένα χρώματα :
http://www.lernijuices.com/fotos/
Μάλλον το κάνει αυτό επειδή η εικόνα είναι πολύ μικρή με transparency, στις περισσότερες δουλεύει ok.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Thumbnails

Δημοσίευση από fafos » 17 Δεκ 2007 21:18

vassilism έγραψε:1. Πατρίδα το άλλαξα αλλά δεν μου δουλεύει, συνεχίζει να μην κάνει εγγραφή στην βάση αν δεν επιλέγω εικόνα.
2. Σε αυτόν τον φάκελο έχω μια φωτογραφία με αλλοιωμένα χρώματα :
http://www.lernijuices.com/fotos/
Μάλλον το κάνει αυτό επειδή η εικόνα είναι πολύ μικρή με transparency, στις περισσότερες δουλεύει ok.
1. gia vale kato apo to else { auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$image = '';
$thumb = '';
  
      // add listing to database
      $link = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
      $query = "INSERT INTO $dbimg VALUES('0',
      '$title',
      '$category',
      '$image',
      '$thumb'
      )";
      mysql_db_query($dbname, $query, $link);
      mysql_close($link);

ase ta ypoloipa opos htan sto arxiko index.php (opos einai sto zip dhladh) kai vale ta posts:

$title = $_POST[title];
$category = $_POST[category];

meta to require_once 'thumbnail.class.php';

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 17 Δεκ 2007 23:43

Περίεργο πάλι τα ίδια κάνει.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει! :think:

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 18 Δεκ 2007 14:51

Σκέφτηκα και άλλο ένα ενδεχόμενο αλλά δεν ξέρω μήπως μου φέρει περισσότερες δυσκολίες στην συνέχεια.
Να αφήσω αυτό το script και τον πίνακα όπου γίνονται οι καταχωρήσεις ως έχουν και για απλές εγγραφές να φτιάξω έναν άλλο πίνακα οι οποίοι να συσχετίζονται.
Δηλαδή για μια εγγραφή του πίνακα α να αντιστοιχεί μια εγγραφή του πίνακα β.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι είναι ποιο δύσκολο?

Να προσαρμόσω αυτό το script (index.php) να κάνει τις εγγραφές και στην περίπτωση που δεν επιλέγετε εικόνα ή να κάνω αυτό που προανέφερα?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Thumbnails

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2007 16:24

vassilism έγραψε:Σκέφτηκα και άλλο ένα ενδεχόμενο αλλά δεν ξέρω μήπως μου φέρει περισσότερες δυσκολίες στην συνέχεια.
Να αφήσω αυτό το script και τον πίνακα όπου γίνονται οι καταχωρήσεις ως έχουν και για απλές εγγραφές να φτιάξω έναν άλλο πίνακα οι οποίοι να συσχετίζονται.
Δηλαδή για μια εγγραφή του πίνακα α να αντιστοιχεί μια εγγραφή του πίνακα β.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι είναι ποιο δύσκολο?

Να προσαρμόσω αυτό το script (index.php) να κάνει τις εγγραφές και στην περίπτωση που δεν επιλέγετε εικόνα ή να κάνω αυτό που προανέφερα?
Patrida!! kati den kaneis kala.. gia dokimase auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
  require_once 'config.php';
  require_once 'thumbnail.class.php';	
	

  if &#40;!empty&#40;$_REQUEST&#91;'submit'&#93;&#41;&#41;
  &#123;
  	$tmp = $_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;; 
  	$org = $_FILES&#91;'uploaded_file'&#93;&#91;'name'&#93;;
  	
  	if &#40;$tmp&#41;
  	&#123;
$ext = strrchr&#40;$org,'.'&#41;;
$thumbnail = new thumbnail;
$title = $_POST&#91;title&#93;;
$category = $_POST&#91;category&#93;;
$image = $fname.'_lrg';
$thumb =  $fname.'lrg';
	$link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
	$query = "SELECT title FROM $dbimg WHERE title='$title'";
	$result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;
	if&#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;&#41; &#123;
		echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Η Εικόνα με αυτόν τον τίτλο υπάρχει ήδη!'&#41;; </script>";
		echo "<script language='JavaScript'> window.location='index.php'; </script>";
exit&#40;&#41;;
	&#125; else &#123;

	list&#40;$width, $height, $type, $attr&#41; = getimagesize&#40;$tmp&#41;;


	
		$fname = $_POST&#91;fname&#93;;
  		$directory = 'uploads'; // fakelos opou sozontai ta arxeia.
  		$prefix = $fname.'_'; // titlos eikonon
  		
  		// Upload all image files
		if&#40;$width>$limage&#41;
&#123;
  		$lrgImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'lrg', $limage &#41;;// kyria fotografia ginetai X megethos
		&#125; else &#123;
		$lrgImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'lrg', $width&#41;;//kyria fotografia paramenei idia efoson einai mikroterh apo X megethos
				&#125;
		if&#40;$width>$thumbsize&#41;
&#123;

  		$smlImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'sml', $thumbsize&#41;; // mikrografia
  				&#125; else &#123;
  		$smlImage = $thumbnail->generate&#40;$tmp, $org, $directory, $prefix.'sml', $width&#41;; // mikrografia
&#125;
  		if &#40;$smlImage  && $lrgImage&#41; // αν ολα ειναι οκ
  		&#123;
$image = $prefix.'lrg'.$ext;
$thumb = $prefix.'sml'.$ext;	
		
		// add listing to database
		$link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
		$query = "INSERT INTO $dbimg VALUES&#40;'0',
		'$title',
		'$category',
		'$image',
		'$thumb'
		&#41;";
		mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;
		mysql_close&#40;$link&#41;;


	&#125;
  			$info = '<br><br>
        <fieldset>
          <legend>Τα αρχεία ανέβηκαν επιτυχώς</legend>
Μικρογραφία&#58;<br>
           <img src="'.$smlImage.'">
<br>
Κανονική&#58;<br>
          <img src="'.$lrgImage.'">

        </fieldset><br /><br>
        ';
  		&#125;
  	&#125;
  	else
  	&#123;

$image = 'noimage_l.jpg';
$thumb = 'noimage_s.jpg';	
$title = $_POST&#91;title&#93;;
$category = $_POST&#91;category&#93;;		
		// add listing to database
		$link = mysql_connect&#40;$dbhost, $dbuser, $dbpass&#41;;
		$query = "INSERT INTO $dbimg VALUES&#40;'0',
		'$title',
		'$category',
		'$image',
		'$thumb'
		&#41;";
echo $query;
		mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;;
		mysql_close&#40;$link&#41;;

  		$info = '<p>Δεν επιλέξατε αρχείο</p>';
  	&#125;
  &#125;
  
?>

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 18 Δεκ 2007 19:07

Πατρίδα τώρα δουλεύει άψογα.
Σευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.

Έχω μια τελευταία απορία (αν γίνομαι κουραστικός, πες το μου). :roll:

Όταν αποθηκεύεις μια εικόνα, παίρνει σαν όνομα έναν αριθμό 12 ψηφίων που είναι μοναδικός.
Για ποιόν λόγο υπάρχει αυτό το κομμάτι κώδικα?

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT title FROM $dbimg WHERE title='$title'"; 
   $result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;; 
   if&#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;&#41; &#123; 
      echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Η Εικόνα με αυτόν τον τίτλο υπάρχει ήδη!'&#41;; </script>"; 
      echo "<script language='JavaScript'> window.location='index.php'; </script>"; 
exit&#40;&#41;; 
   &#125;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Thumbnails

Δημοσίευση από fafos » 18 Δεκ 2007 20:51

vassilism έγραψε:Πατρίδα τώρα δουλεύει άψογα.
Σευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες.

Έχω μια τελευταία απορία (αν γίνομαι κουραστικός, πες το μου). :roll:

Όταν αποθηκεύεις μια εικόνα, παίρνει σαν όνομα έναν αριθμό 12 ψηφίων που είναι μοναδικός.
Για ποιόν λόγο υπάρχει αυτό το κομμάτι κώδικα?

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query = "SELECT title FROM $dbimg WHERE title='$title'"; 
   $result = mysql_db_query&#40;$dbname, $query, $link&#41;; 
   if&#40;mysql_num_rows&#40;$result&#41;&#41; &#123; 
      echo "<script language='JavaScript'> alert&#40;'Η Εικόνα με αυτόν τον τίτλο υπάρχει ήδη!'&#41;; </script>"; 
      echo "<script language='JavaScript'> window.location='index.php'; </script>"; 
exit&#40;&#41;; 
   &#125;
auto to kano gia pollous logous..

1. den prokeitai na mou "kavalhsei" allh foto me ton idio titlo

2. sta script pou xrhsimopoio ta thumbnails synhthos anhkoun se kapoio allo dedomeno...

p.x. ploio King Fafos 2 >> anhkei h photo 12345.jpg.. to 12345 to dino kai os kodiko sthn eggrafh sto ploio King Fafos 2 (p.x. code=12345)...

me auton ton tropo otan kalo thn vash na mou dosei to ploio King Fafos 2 me kodiko 12345 den xreiazetai na kaleso kai to table me ta images giati aplos tha doso to 12345_lrg.jpg & 12345_sml.jpg kai tha travhkso tis eikones apo ton fakelo tous (elpizo na to katalavaineis)


kai alloi mikroterhs shmasias logoi.. kai nai, ginesai kourastikos :kaloe: (plaka kano patrida :D )

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 19 Δεκ 2007 01:21

Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιείς 2 πίνακες και σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Δεν θα μπορούσε το id που είναι auto_increment να μπαίνει και ως όνομα τις φωτογραφίας? Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να καβαλήσει μια φωτογραφία την άλλη επειδή ο αριθμός του id είναι μοναδικός.

Πάντως σε σχέση με αυτό το script έχω ένα σημαντικό πρόβλημα.
Σε όλες τις φωτογραφίες JPEG που έχω τραβήξει από ψηφιακή μηχανή, δεν μου τις ανεβάζει.
Μου βγάζει:
Λάθος: Το format 'JPG' δεν επιτρέπεται

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό, αφού οι φωτογραφίες είναι JPEG.
Αν θες δοκίμασε να δεις http://www.lernijuices.com/site/admin/insert.php

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Thumbnails

Δημοσίευση από fafos » 19 Δεκ 2007 01:33

vassilism έγραψε:Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιείς 2 πίνακες και σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Δεν θα μπορούσε το id που είναι auto_increment να μπαίνει και ως όνομα τις φωτογραφίας? Πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να καβαλήσει μια φωτογραφία την άλλη επειδή ο αριθμός του id είναι μοναδικός.

Πάντως σε σχέση με αυτό το script έχω ένα σημαντικό πρόβλημα.
Σε όλες τις φωτογραφίες JPEG που έχω τραβήξει από ψηφιακή μηχανή, δεν μου τις ανεβάζει.
Μου βγάζει:
Λάθος: Το format 'JPG' δεν επιτρέπεται

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει αυτό, αφού οι φωτογραφίες είναι JPEG.
Αν θες δοκίμασε να δεις http://www.lernijuices.com/site/admin/insert.php
Einai thema kefalaion sthn katalhksh.. anoikse to arxeio thumbnail.class.php kai vres auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

				case 'jpg'&#58; case 'jpeg'&#58; 
					$createImageFunction = 'imagecreatefromjpeg';
					$outputImageFunction = 'imagejpeg';
				  break;

Antikatesthse me auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

				case 'jpg'&#58; case 'jpeg'&#58; case 'JPG'&#58; case 'JPEG'&#58;
					$createImageFunction = 'imagecreatefromjpeg';
					$outputImageFunction = 'imagejpeg';
				  break;

to idio mporeis na kaneis kai me ta alla formats.. (case: 'GIF': klp)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 19 Δεκ 2007 17:58

Τώρα δουλεύει τέλεια. :victory:
Είσαι φοβερός, φανταστικέ πατρίδα!!! :D
Κάτι τελευταίο (για να μην σε κουράζω άλλο).

Κώδικας: Επιλογή όλων

<? $fname = substr&#40;time&#40;&#41;.rand&#40;10,99&#41;,-12&#41;;//pairnoume ena 12pshfio noumero gia onoma ton arxeion?>
Εδώ δίνεις για τιμή στη μεταβλητή fname έναν αριθμό με 12 ψηφία.
Ο αριθμός αυτός είναι τυχαίος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να ξανατύχει (με πολύ μικρές πιθανότητες) ο ίδιος αριθμός.

Σωστά ή κάνω λάθος?

Αν είναι σωστή η παρατήρησή μου, πώς μπορώ αυτό να το αλλάξω έτσι ώστε να μην είναι random αλλά να είναι μοναδικό για κάθε εγγραφή π.χ. σαν auto_increment?

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από AAT » 19 Δεκ 2007 19:28

Tha mporoyses apo to id sthn katagrafh sth bash na to piasis kai apo to teleftaio arithmo id na kanei +1 kai na to bazei...

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 19 Δεκ 2007 19:39

Πολύ καλή ιδέα AAT :victory:
Για να δούμε τι έχει να πει και ο πατρίδας, πριν προχωρήσω στην υλοποίηση.

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από AAT » 19 Δεκ 2007 19:51

Telika pios einai o patridas esy h o fafos ?

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από vassilism » 19 Δεκ 2007 21:22

Και οι δυο.
Ο ένας λέει τον άλλον πατρίδα, επειδή ήμαστε από την ίδια περιοχή. :D

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Thumbnails

Δημοσίευση από AAT » 19 Δεκ 2007 21:26

:lol:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες