Photoplay Εργασια-Απορίες

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 23 Δεκ 2007 17:36

Καλησπέρα σε όλους και εύχομαι οι γιορτίνες μας μέρες να είναι ήρεμες φέτος για όλους μας..

Έχω αναλάβει εργασία σε μάθημα σχετικό με οπτικό προγραμματισμό έχω κάποιες απορίες..

Καταρχάς κάνω εργασία για την δημιουργία ερωτήσεων σωστού λάθους π.χ.
Θα φτιάξω κοντά στις 20 forms με εικόνες, highscore
1. Έφτιαξα μια φόρμα αρχική με image και 3 buttons για PLAY, Highscore και Εxit, έβαλα ένα menu με File/Highscore-Exit, About και Help!!!Το menu δεν το εμφανίζει όταν τρέχω το Project...
2. Στο Button1 του PLAY έγραψα τον παρακάτω κώδικα για να μου εμφανίσει την 2η φόρμα με ένα memo που εχω...

if (Button1->Enabled)
{
Form2->Show();
Form1->Close();
}

Όταν τρέχω το πρόγραμμα δεν μου εμφανίζει την Form2 και κλείνει όλο το πρόγραμμα!!!

3. Μια γενική Απορία...Πως μπορώ ένα Button όταν το πατάω να μένει πατημένο και να γίνεται πράσινο η κόκκινο??(Αυτή η απορία είναι για λόγους αισθητικής στο Photoplay)!!

Έχω ήδη αρχήσει την εργασία και προχωράω απλά κάποια σημεία δεν τα αποστήθησα καλά από τα εργαστήρια γιατί τα pc μας εκεί είναι....ας μην πω!!!

Ότι μπορείτε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές να έχετε!!

bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 23 Δεκ 2007 17:40

Το πρώτο για το Menu το βρήκα παίδες ψάχτηκα λίγο και εντάξει;)

Τα άλλα δύο αν μπορέιτε...Σας ευχαριστώ

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από Programmer » 24 Δεκ 2007 04:54

Κοίταξε να αναφέρεις πρώτα σε ποια βιβλιοθήκη εργάζεσαι... Πχ. MFC (visual C++), Borland C++...

Αν είναι σε MFC μπορώ να σε βοηθήσω... Αν είναι σε Borland C++ δεν θα ασχοληθώ...

Το κακό με τις εφαρμογές που αναπτύσονται σε οπτικά περιβάλλοντα, είναι ότι σου δίνουν την εντύπωση του εύκολου, αλλά δεν ειναι...

Το πιθανότερο λάθος που κάνεις και σου κλέινει η φόρμα είναι ότι κλέινεις την κύρια φόρμα της εφαρμογής με αποτέλεσμα να κλέινουν και οι θυγατρικές της και η εφαρμογή να σταματά...
Να καθήσεις και να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει και να σχεδιάσεις μια εφαρμογη καλή.... Δεν χρειάζεσαι δύο ή παραπάνω φόρμες αλλά μία (την κύρια με τα μενού και τα χειριστήρια)... που θα αλλάζει το περιεχόμενο της ανάλογα με τις ενέργειες του χρήστη...

Το να χρωματίζεις το πλήκτρο άστο καλύτερα... δεν είναι για σένα... Για να το κρατάς πατημένο... γράψε..

στο συμβάν πατήματος...
SendMessage( hwndButton, BM_SETSTATE, (WPARAM) TRUE, (LPARAM) 0);

όπου hwndButton είναι το handle του button π.χ button1->m_hWnd, ή button1->GetHandle() ή ότι άλλο έχει η βιβλιοθήκη που χρησιμοποιείς και επιστρέφει το window handle του button.

Η συνάρτηση SendMessage πρέπει να λειτουργέι και στον κώδικα που δημιουργήται απο τα οπτικά περιβάλλοτα... Το TRUE σημαίνει να παραμέινει πατημένο και μια τιμή FALSE να μην παραμείνει.

Κανονικά η βιβλιοθήκη σου πρεπει να σου παρέχει τέτοια δυνατότητα... αλλά τί να λέμε τώρα... αυτά τα πράγματα απαιτούν ενασχόληση και μεγάλη προσπάθεια για να τα μάθεις...

Ο οπτικός προγραμματισμός αν θέλεις μια εφαρμογή που να κάνει κάτι άλλο απο αυτό που προσφερουν οι αυτόματοι δημιουργοί εφαρμογης, μόνο οπτικός τελικά δεν είναι....

bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 24 Δεκ 2007 11:38

Έλα φίλε μου σε BORLAND κάνουμε εφαρμογή της C++...Όντως είναι δύσκολα και ας φαίνονται απλά όσο για την φόρμα έχεις δίκιο..Ίσως θα μπορούσα να προσπαθήσω απλά να μην είναι visible!!
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??:P

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!

ΥΓ: Καλές Γιορτές Σε Όλους Μας ,Πάνω Από Όλα Υγέια και Εύχομαι ο Νέος Χρόνος Να Είναι Αποδοτικός Για Όλους Μας Όσοι Προσπαθούμε Γενικά....:)

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από Programmer » 24 Δεκ 2007 23:43

Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!
τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!

Άβαταρ μέλους
GreenMadness
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2007 03:34

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από GreenMadness » 24 Δεκ 2007 23:58

ρε φίλος ρώτησε είναι ανάγκη να απαντάς έτσι... ;

bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 25 Δεκ 2007 18:48

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ...

1) Zήτησα μια βοήθεια σε απλές απορίες και όχι να μ λύσεις καμια εργασία
2) Αν έκανες τον κόπο να δεις τι Πόσταρα και στο ΤOPIC: Δεν λύνουμε εργασίες αλλων...
θα καταλάβαινες...
3) Μιλάω με καλή διάθεση και αν δεν θες να με βοηθήσεις μην απαντάς...
4) Δεν σε μίλησα εγω με τόσο ειρωνικό τρόπο και καλό θα τανε να μάθεις πως να φέρεσαι...
5) Δεν θα ζητούσα από κανέναν να μου λύσει εργασία
6) ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ....κομπλεξικός και προκατελειμένος δεν είμαι...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ....

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από id12586 » 25 Δεκ 2007 18:57

Programmer έγραψε:
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!
τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!
Φιλαράκι, αυτός δεν είναι τρόπος απάντησης.

Αν βαριέσαι μην απαντάς. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
Οκ?
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

bL-4-cK_DeViL
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2004 01:27
Τοποθεσία: larisa

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από bL-4-cK_DeViL » 26 Δεκ 2007 05:17

Τέλος πάντων μην γίνεται παραπάνω θέμα, αλλα φίλε programmer απάντα ποιο ήρεμα και μην κρίνεις τον αλλον με βάση προηγούμενους!!!

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από dikere » 27 Δεκ 2007 01:54

2. Στο Button1 του PLAY έγραψα τον παρακάτω κώδικα για να μου εμφανίσει την 2η φόρμα με ένα memo που εχω...

if (Button1->Enabled)
{
Form2->Show();
Form1->Close();
}

Όταν τρέχω το πρόγραμμα δεν μου εμφανίζει την Form2 και κλείνει όλο το πρόγραμμα!!!

3. Μια γενική Απορία...Πως μπορώ ένα Button όταν το πατάω να μένει πατημένο και να γίνεται πράσινο η κόκκινο??(Αυτή η απορία είναι για λόγους αισθητικής στο Photoplay)!!

Έχω ήδη αρχήσει την εργασία και προχωράω απλά κάποια σημεία δεν τα αποστήθησα καλά από τα εργαστήρια γιατί τα pc μας εκεί είναι....ας μην πω!!!

Ότι μπορείτε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές να έχετε!!
αν θυμαμε καλα απο την borland (και στο pc που καθομαι δεν εχει την borland) πρεπει
απο το μενου File να κανεις καποια δηλωση τις φορμεσ που εχεις ωστε το αρχειο *.h να τις δει , κατι σαν "unit1.h kai unit2.h", κατι τετοιο αν θυμαμε καλα γιατι ειχα και εγω ενα τετοιο προβλημα στις αρχες!
Λογικα θα σας το εχουν πει στην ταξη και θα το εχει στις σημειωσεις στα εισαγωγηκα μαθηματα του οπτικου!
Ελπιζω να σε βοηθησα! :-? :-?


και programmer
παράθεση:
Σε ευχαριστώ αλλά γιατί να μην ασχοληθείς με BORLAND??

Είναι απορία μου τώρα και αυτό,χεχε!!


τι ζητάς τωρα.
1) να ψάξω να βρω και να εγκαταστήσω μια τελευταία έκδοση του περιβάλλοντος της borland.
2) να κοιτάξω τις βιβλιοθήκες τάξεων που διαθέτει
3) και μετά σαν καλός σκλάβος σου να σου φτιάξω και την εφαρμογή...
5) Ρε δε πα να.....

Καλές γιορτές!
δες λιγο αυτο το τοπικ απο αυτο το φορουμ, http://www.linuxformat.gr/forum/forum_p ... D=243&PN=1 ,
θα μαθεις πια ειναι η θεση σου εδω και θα γινεις πολυ καλυτερος απο την προηγουμενη σου απαντηση !!!



[/b]
hasta la victoria siempre

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

Photoplay Εργασια-Απορίες

Δημοσίευση από Programmer » 27 Δεκ 2007 05:03

Οκ δεν είναι ανάγκη να απαντώ με τέτοιο τρόπο, όπως δεν είναι και ανάγκη να απαντώ με οποιονδήποτε τρόπο... :evil:

και .... είμαι λίγο περίεργος να δω ποιος θα απαντήσει με καλύτερο τρόπο... :wink:

ελπίζω να μην είστε καλοί μόνο στις ηθικολογίες... και πιάνετε και κανα ψάρι παραπάνω ρε παιδί.... 8)
ή να υποθέσω ότι δεν είστε και για τίποτα άλλο, και αυτό σας υποχρεώνει να το παίξετε ηθικολόγοι? (με τρόπο μάλιστα αν κρίνω και εγώ τα σχόλια μερικών, καθόλου ηθικό :lol: :lol: :lol: )

για να δούμε....

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες