Flash εφαρμογή

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mamis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 01:31

Flash εφαρμογή

Δημοσίευση από mamis » 01 Ιαν 2008 20:19

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!Πρέπει να φτιάξω ένα e-shop (σε πολύ απλή μορφή)
στο flash.Θα πρέπει δηλαδή,να υπάρχουν κάποια προιόντα στα δαξιά (2-3) και θα μπορείς να τα "αγοράσεις"
είτε γράφοντας στο κάθε text του προιόντος την ποσότητα που θέλεις να αγοράσεις,είτε σείροντας το προιόν
σε ένα εικονικό καλάθι όσες φορές θέλεις.Κάθε φορά ανάλογα με την συνολική αξία των αγορών σου,εμφανίζεται
σε ένα dynamic text το συνολικό ποσό πληρωμής.Τέλος,υπάρχει ένα button clear,το οποίο όταν το πατάς
κάνει τα πάντα reset (μεταβλητές και textbox).
Εγώ λοιπόν τα έχω φτιάξει σχεδόν όλα,απλά στην δεύτερη περίπτωση αγοράς(δηλάδή όταν σείρω ένα προιον
στο εικονικό καλάθι),εμφανίζει κανονικά το συνολικό ποσό πληρωμής ανάλογα με την τιμή του προιόντος
και ανάλογα με το πόσες φορές το έχεις βάλει στο καλάθι,αλλά όταν πατάω μετα το button clear "καθαρίζει"
το κείμενο στο dynamic text,αλλά κρατάει-"θυμάται",το προηγούμενο συνολικό άθροισμα και έτσι αν ξαναδιαλέξεις
κάποιο προιόν (αφου έχεις πατήσει το clear),συνεχίζει το άθροισμα απο την προηγούμενη τιμή.
Πιο συγκεκριμένα στο καλάθι αγορών χρησιμοποιώ την onClipEvent (load) για να αρχικοποιώ το επιμέρους άθροισμα
του κάθε προιόντος(sum1=0) και μετά χρησιμοποιώ την onClipEvent (mouseUp) και την hitTest για να τσεκάρω ποιό προιόν επιλέγει
ο χρήστης.Κατόπιν μέσα σε κάθε hitTest ανάλογα το προιόν,κάνω ένα sum1 += την τιμή του προιόντος και στο τέλος
εμφανίζω το συνολικό άθροισμα στο dynamic text.Το πρόβλημα μου είναι ότι κάθε φορά που πατάω το clear θέλω το "κάθε"
sum1 να μηδενίζεται.Δεν γίνεται όμως!
Δοκίμασα να βάλω στο button,sum1=0 αλλά και πάλι τίποτα.Όποιος μπορέι ας με βοηθήσει γιατί ότι και αν έχω δοκιμάσει
δεν μου δουλεύει και είναι επείγον.Ευχαριστώ και ευτυχισμένο το 2008 και πάλι!!! :roll: :roll: :roll:

filthmaniac
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 26 Μαρ 2005 03:52
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Flash εφαρμογή

Δημοσίευση από filthmaniac » 03 Ιαν 2008 14:41

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που πας να κάνεις είναι πολύπλοκο και καθόλου safe. Θα μπορούσες κάθε φορά που ένας χρήστης πατάει add to cart να κάνεις push τα στοιχεία του προϊόντος σε ένα array και κατόπιν να κάνεις print όλο το array στο text field. Αν θες να σβήσεις όλο το περιεχόμενο του καλαθιού αδειάζεις το array. Αμα θες να βγάλεις ένα προϊόν από το καλάθι απλά διαγραφεις την εγγραφή στο array με splice().

Είναι κάπως πολυπλοκο θέμα. Ελπίζω να βοήθησα

Άβαταρ μέλους
mamis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 01:31

Flash εφαρμογή

Δημοσίευση από mamis » 04 Ιαν 2008 01:03

Φίλε filthmaniac σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Κατάλαβα αυτό που λές να κάνω και όντως θα γίνεται έτσι,αλλά η εργασία που έχω να παραδώσω έχει συγκεκριμένες "προδιαγραφές" και δυστηχώς δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω πίνακες.
Βασικά,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού γράφω στον κώδικα του button clear,sum1=0
(όπου sum1 είναι μία μεταβλητή που χρησιμοποιώ σε ένα άλλο movie clip,συγκεκριμένα ένα καλάθι εικονικό),κάθε φορά που πατάω τον button clear δεν μηδενίζει την sum1 ενώ κάνει ότι άλλο κώδικα του έχω γράψει στο button. :hammer: :hammer: :hammer:
Μήπως χρειάζεται να του προσδιορίσω ακριβώς που χρησιμοποιήται η μεταβλητή sum1???
Και αν ναι πώς?Ξέρω ότι για να χρησιμοποιήσεις μία μεταβλητή που βρίσκεται στην "αρχή",γράφεις _.root.sum1.Σωστά???Please help me... :lol:

Άβαταρ μέλους
mamis
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 01:31

Flash εφαρμογή

Δημοσίευση από mamis » 04 Ιαν 2008 01:08

Παιδιά μην πείτε στον κόπο τελικά την βρήκα μόνος μου την λύση μετά απο πολύ ψάξιμο!!! :lol: :lol: :lol: :D :D :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες