ελεγxος username σε html form

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από kingbill » 05 Ιαν 2008 15:38

εχω κανει μια φορμα με διαφορα πεδια και θέλω να ελεγξω αν το username που εβαλε ο χρηστης ειναι διαθεσιμο η οχι στην βαση, και να του εμφανιζεται το αναλογο μηνυμα
αλλα οχι σε νεα σελιδα ουτε και σε popup window αλλα απο κατω απο το text field να εμφανιζεται το μηνυμα.
δηλαδη
διπλα απο το text field θα εχω ενα button που οταν το παταει ο χρηστης θα του εμφανιζεται το μυνημα

eBoxNet
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: 17 Σεπ 2007 18:34
Επικοινωνία:

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από eBoxNet » 05 Ιαν 2008 15:59


Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από Banavas » 06 Ιαν 2008 10:33

Αν δεν σε πειράζει που θα κάνει refresh η σελίδα μπορείς να κρατάς τα στοιχεία που έδωσε ο χρήστης και να κάνεις έλεγχο αν υπάρχει το όνομα στην βάση.

Αν υπάρχει του εμφανίζεις την ίδια φόρμα συμπληρωμένη με κενό το όνομα χρήστη και ένα μήνυμα κάτω από το πεδίο οτι το [ονομα] που έδωσε υπάρχει είδη. Ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να γράψει ένα άλλο όνομα και να δοκιμάσει πάλι. Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πετύχει ένα νέο όνομα.

Εφόσον γράψει ένα όνομα που δεν υπάρχει στην βάση τότε στέλνεις τα στοιχεία για καταχώσηση και ότι άλλο κάνει στη συνέχεια το script.

Όλα αυτά γίνονται εύκολα και ωραία με PHP.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από AAT » 06 Ιαν 2008 11:37

Na simiosw oti h AJAX mporei na xrisimeusei.

eBoxNet
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: 17 Σεπ 2007 18:34
Επικοινωνία:

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από eBoxNet » 06 Ιαν 2008 13:47

nai einai polu kalh lysh h AJAX giati tha glitoseis kai to refresh ths selidas.to link pou estila periexei ena AJAX scriptaki pou tha sou kanei th douleia,

kingbill
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2005 15:06

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από kingbill » 06 Ιαν 2008 15:36

αλλα δεν δουλευει οταν παταω το button μου βγαζει αυτο

document.getElementById(update[0]) has no properties
document.getElementById(update[0]).innerHTML = update[1];

eBoxNet
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: 17 Σεπ 2007 18:34
Επικοινωνία:

ελεγxος username σε html form

Δημοσίευση από eBoxNet » 06 Ιαν 2008 17:41

rikse mia matia ki edo molis to anevasa
tsekarei apeytheias an iparxei diathesimo to username psaxnontas se vash dedomenon

http://www.eboxnet.gr/index.php/2008/01 ... _check_aja

elpizo ayto na sou kanei

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες