Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
nickgi
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Ιαν 2008 11:46

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από nickgi » 06 Ιαν 2008 11:59

Γεια σας
εφάρμοσα το ακόλουθο tutorial http://www.go4expert.com/forums/showthread.php?t=195 . Είναι ένα script για tracking users και αποθήκευση σε αρχείο. Όταν όμως παω να το εκτελέσω μου βγάζει μήνυμα "Failed to open log file". Αν αλλάξω τα permissions στον σέρβερ για το αρχείο στο οποίο γίνεται η αποθήκευση (.txt) και βάλω public permissions=write τότε δουλεύει. Δεν θα ήθελα όμως να το αφήσω έτσι. Υπάρχει άλλος τρόπος για να δουλέψει?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από cpulse » 06 Ιαν 2008 22:06

Αφου είναι file based δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Μπορείς όμως να το βάλεις σε ένα directory το οποίο είτε να είναι password protected, είτε να φτιάξεις ένα .htaccess με περιεχόμενο "deny from all". Έτσι θα είναι ανοιχτό το permission για ανάγνωση από την PHP αλλά δεν θα φαίνεται από τους χρήστες του web.

silo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 22 Οκτ 2006 14:20

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από silo » 06 Ιαν 2008 22:09

Η μπορεις να το κανεις να αποθηκευει τα αρχεια αντι για .txt σε .php, ετσι κανεις δεν θα μπορει να δει τι λενε :) Χμμ, τωρα που ειδα ολοκληρο το αρχικο ποστ, ισως και να μην ισχυει.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από cpulse » 06 Ιαν 2008 22:36

Σωστό κι αυτό.. και να γράφει στην αρχή κάτι σαν <?php die('no entry'); ?>

Αλλά μετά πρέπει πριν κάνεις το fread, fgets κτλ πρέπει να αγνοήσεις το php code με κάτι σαν fseek($fp, 25); όπου 25 είναι οι χαρακτήρες του php code.

Ή άλλη λύση είναι να βάλεις το αρχείο σε ένα directory εκτός του http root.

Άβαταρ μέλους
w3Cy
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 02 Ιουν 2005 23:38

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από w3Cy » 06 Ιαν 2008 23:35

Ή θα μπορούσε να χρησιμοποίησει το .htaccess όπως χρησιμοποιείται για hot linking..

Στο .htaccess file που βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το "sensitive_data.txt" που θέλεις να προστατέψεις, πρόσθεσε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

RewriteEngine on
RewriteRule ^sensitive_data.txt$ /deny_access.php &#91;NC&#93;
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3194
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από CyberCr33p » 07 Ιαν 2008 12:26

Το πρόβλημα αυτό λύνεται τρέχοντας την php ανά χρήστη. Έτσι έχοντας απλά 600 permissions στο αρχείο θα σου επιτρέπει να γράφεις ενώ άλλοι χρήστες στον ίδιο server δεν θα έχουν πρόσβαση στο να δουν ή να τροποποιήσουν το αρχείο. Σχετικά με αυτό μίλα με το webhost σου για να σου πει εάν είναι εφικτό.

nickgi
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Ιαν 2008 11:46

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από nickgi » 07 Ιαν 2008 19:14

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
cpulse έγραψε: Μπορείς όμως να το βάλεις σε ένα directory το οποίο είτε να είναι password protected
Πως το κανω αυτό με ftp client ?
cpulse έγραψε: είτε να φτιάξεις ένα .htaccess με περιεχόμενο "deny from all". Έτσι θα είναι ανοιχτό το permission για ανάγνωση από την PHP αλλά δεν θα φαίνεται από τους χρήστες του web.
Μπορείς να κανεις ποστ ενα δειγμα αρχείου .htaccess. Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από cpulse » 07 Ιαν 2008 20:20

Το password protection είναι λίγο περίπλοκο να το κάνεις με ftp. Καλύτερα κάντω μεσω του control panel. Αν δεν έχεις control panel κάνε την άλλη λύση...

φτιάξε ένα αρχείο με όνομα htaccess.txt και μέσα γράψε "deny from all". Ανέβασε το στο directory που θες να κρύψεις και μετά κάνε rename από htaccess.txt σε .htaccess

nickgi
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 06 Ιαν 2008 11:46

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από nickgi » 07 Ιαν 2008 22:33

cpulse έγραψε: φτιάξε ένα αρχείο με όνομα htaccess.txt και μέσα γράψε "deny from all". Ανέβασε το στο directory που θες να κρύψεις και μετά κάνε rename από htaccess.txt σε .htaccess
Αυτό τον κατάλογο θα μπορώ μετα να τον διαβάσω-μετονομάσω-διαγράψω?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Τracking users. προβλημα με αποθήκευση σε αρχείο txt

Δημοσίευση από cpulse » 07 Ιαν 2008 22:55

Ναι, με FTP.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες