Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από p_pan » 08 Ιαν 2008 14:47

hello kai kali xronia boys and girls....

8elo na ftiajo ena mikro script pou na to kano na douleuei sigkekrimenes meres kai ores...
px:
deutera apo to proi os to bradi
triti na douleuei mono mia ora...

kai meso mias if na kanei analoga ena echo...
to 8ema einai oti den jero pos... ekana mia prospa8ia alla mataia...
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από fafos » 08 Ιαν 2008 19:40

kati aplo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$today = time&#40;&#41;;
$nowday = date&#40;'w', $today&#41;;
$nowhour = date&#40;'G', $today&#41;;

if&#40;&#40;$nowday == '0'&#41; && &#40;$nowhour > '12'&#41; && &#40;$nowhour < '17'&#41;&#41; &#123;
echo 'Kyriakh 12-17';
&#125;
elseif&#40;&#40;$nowday == '2'&#41; && &#40;$nowhour > '12'&#41; && &#40;$nowhour < '21'&#41;&#41; &#123;
echo 'Trith 12-21';
&#125; else &#123;echo'';&#125;
?>
hmeres: 0=kyriakh, 1=deutera.......6=savvato klp
ores: apo 0(12 ta mesanyxta) eos 23(11 to vrady)

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από cpulse » 09 Ιαν 2008 22:15

Πρόγραμμα για δημόσια υπηρεσία φτιάχνεις; :lol:

Αμα είναι για δημόσιο... μια βελτιωμένη έκδοση από αυτή του fafou:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;mt_rand&#40;0, 1&#41;&#41; exit&#40;&#41;;

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από p_pan » 10 Ιαν 2008 03:11

den to polu epoiasa auto gia tin dimosia upiresia??!?!?!??!!??!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!

tespa....!!!
oxi 8elo na ftiajo ena sustima pu na einai dixnei an einai anikto to katastima meso tis selidas... bebaia 8a protimousa na auto anti me to orario tou katastimatos na mporei na ginete me to pou anoigi to pc tou katastimatos... alla den jero pos 8a to petixo auto... kamia idea??

S: akoma den exo katalabei pos 8a to ftiajo me ton kodika pou do8ike parapano... :D
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από cpulse » 10 Ιαν 2008 11:52

Πλάκα κάνω βρε :D

Φαντασία φίλε μου.. βάλε την φαντασία σου και όλα είναι δυνατά!

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από p_pan » 10 Ιαν 2008 17:34

cpulse έγραψε:Πλάκα κάνω βρε :D
to katalaba oti ekanes plaka den to parejigisa apla den katalaba kai kala pou stirijes tin plaka..!! sto trelo orario tou dimosiou??????????????

gia auto pou eipa an uparxi kati gia na fenete oti eimai online otan anigo to pc mporei na boh8isei kanenas... kamia idea????
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από cpulse » 10 Ιαν 2008 17:46

Φτιάξε ένα πρόγραμμα που να κάνει poll τον server κάθε 5 λεπτά. Ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τον task scheduler, ή κάτι αντίστοιχο με τα cron jobs των unix.

Όταν γίνεται το poll κάνε touch ένα αρχείο, και κάθε φορά που θα μπαίνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα σου, έλεγχε αν το αρχείο αυτό έχει modification time μικρότερο των 5 λεπτών.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από Banavas » 10 Ιαν 2008 23:16

Πιο απλά (μπακάλικα):
Βάλε τον ΙΕ να ανοίγει μόλις ανοίγεις το μηχάνημα μέσω του μενού "εκκίνηση" , Βάλε στον ΙΕ αρχική σελίδα την σελίδα σου. Βάλε στο PC σου ένα coocie που να μην λίγει ποτέ. Βάλε στην σελίδα σου έναν έλεγχο που να εξετάζει αν υπάρχει το coocie.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από p_pan » 11 Ιαν 2008 00:20

to 8ema einai otan mpeno ego na fenete kai stous allous oti ego exo mpei me ton tropo oti 8a leei oti to shop einai anikto tora...

px:

mypc on = pic sto site pou na leei on
mypc off = pic sto site pou na leei off

katalabate ti 8elo na kano..???

to allo pou skeutika einai na kano ena login mono gia emena kai molis anigi kai kano login na ginete opos edo sto forum pou leei oti 1 xristis einai sundedemenos... kai anti na leei 1 xristis na leei "eimaste anikta"....
ti lete einai kali san idea??
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από Banavas » 11 Ιαν 2008 11:05

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα.
Κάθε φορά που τρέχει η σελίδα αναζητά ένα cookie σε αυτόν που καλεί την σελίδα. Μόλις ανοίξεις εσύ τότε θα βρεί το cookie και θα καταλάβει οτι είσαι εσύ. Οπότε τρέχει κάποιο scriptακι που φροντίζει με κάποιο flag στους επόμενους που θα ανοίξουν την σελίδα σου να εμφανίζει αυτό που θές (είμαστε ανοικτά και σας περιμένουμε).

Επειδή το να ανιχνεύσει οτι έκλεισες μπορεί να γίνει μόνο με τρόπο σαν αυτό που ανέφερε ο cpulse μπορείς να ορίσεις το flag να παραμένει για συγκεκριμένη ώρα (πχ. 8 ώρες ή όσες ώρες είναι ανοιχτό το μαγαζί.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
w3Cy
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 02 Ιουν 2005 23:38

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από w3Cy » 11 Ιαν 2008 19:44

Δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το XMLHttpRequest για να επικοινωνεί με τον server και να τον ενημερώνει κατά πόσο είναι online?

olyplant, τι εννοώ:

-Να φτιάξεις ένα απλό script (.wsh, vbscript, jscript) και μέσα να χρησιμοποιήσεις το XMLHttpRequest για να επικοινωνείς με ένα συγκεκριμένο php file (log.php) που βρίσκεται στον server σου.

Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Set WshShell = WScript.CreateObject&#40;"WScript.Shell"&#41;

Set http = CreateObject&#40;"Microsoft.XmlHttp"&#41;
http.open "get", "http&#58;//www.example.com/log.php", FALSE

http.send&#40;&#41;
WScript.Echo http.responseText

set WshShell = nothing
set http = nothing
-Να προσθέσεις το "WScript.Sleep" με χρόνο ας πούμε 5 λεπτά, και έτσι να δημιουργήσεις ένα συνεχόμενο loop που θα εκτελείται κάθε 5 λεπτά.

-Να προσθέσεις το script σου στο Windows Startup, έτσι ώστε κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή να ξεκινά αυτόματα το 5 λεπτά - loop. Κάθε φορά που θα κλείνεις τον υπολογιστή, θα σταματά.

-Να φτιάξεις το log.php file στον server που να φυλάει το timestamp της ώρας που το επισκέφθηκες.

-Να προσθέσεις στην σελίδα που θέλεις να εμφανίζεται η εικόνα [ON], ένα if statement που να ελέγχει το timestamp. Εάν είναι μικρότερο των 5 λεπτών [ON], αλλιώς [OFF].

cpulse μιλάμε για το ίδιο σκεπτικό, έτσι? :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος w3Cy την 11 Ιαν 2008 20:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6228
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από fafos » 11 Ιαν 2008 20:15

Mia allh lysh aplh einai an xrhsimopoiei kapoion messenger (MSN, Yahoo klp) na vrei kapoio scriptaki (kykloforoun polla sto net) pou tha deixnei sthn selida oti einai online, allazontas to eikonidio tou messenger me kapoio allo... ola auta arkei me to pou anoigei to pc na syndeete me ton messenger..

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Script gia sigkekrimeni ora tis meras...

Δημοσίευση από cpulse » 11 Ιαν 2008 21:00

w3Cy ναι .. το ίδιο περίπου. Το touch() αυτό κάνει, πειράζει το modification time.

fafo πολύ έξυπνο κι αυτό. Μου δίνεις και μερικές ιδέες για κάποια άλλα πράγματα.. thanks.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες