Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
zoomm
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008 10:59

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από zoomm » 09 Ιαν 2008 11:14

στη προσθήκη όλα λειτουργούν σωστά, άλλα η διαγραφή του δεν γίνετε . Ευχαριστώ

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$link = mysql_connect&#40;$_HOST, $_USER, $_PASSWORD&#41;;      
mysql_select_db&#40;$_DBNAME&#41;;
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'send'&#93;&#41; && $_POST&#91;'send'&#93;!='' && $_SESSION&#91;'usr1name'&#93;!=''&#41; 
&#123;
	
	$query = "SELECT email FROM  users where id=".$_SESSION&#91;'usr1name'&#93;;
	$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
	$lins = mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_ASSOC&#41;;
	$querys="delete from mails where userid=".$_SESSION&#91;'usr1name'&#93;;
	$results= mysql_query&#40;$querys&#41;;
	for&#40;$i=0;$i<=&#40;int&#41;$_POST&#91;'valuescount'&#93;;$i++&#41;
	&#123;
		if&#40;$_POST&#91;'categ'&#93;&#91;$i&#93;!=''&#41;
		&#123;
			$query="insert into mails values&#40;".$_POST&#91;'categ'&#93;&#91;$i&#93;.",'".$lins&#91;'email'&#93;."',0&#41;";
			$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
		&#125;
	&#125;
&#125;
?>

<form name="newsletter" method="post" action="newsletters.php">
                <?
			$getsubcats=array&#40;&#41;;
			$getsubcats&#91;0&#93;='0';
			if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'send2'&#93;&#41; && $_POST&#91;'send2'&#93;!=''&#41; 
			&#123;
				$k=0;
				for&#40;$i=0;$i<=&#40;int&#41;$_POST&#91;'valuescount'&#93;;$i++&#41;
				&#123;
					if&#40;$_POST&#91;'categ'&#93;&#91;$i&#93;!=''&#41;	
					&#123;
						$getsubcats&#91;$k&#93;=$_POST&#91;'categ'&#93;&#91;$i&#93;;
						$k++;
					&#125;
				&#125;//end for
			&#125;	$j=0;//echo "<br>catslcatslalla===>".$getsubcats&#91;0&#93;;
				for&#40;$p=0;$getsubcats&#91;$p&#93;!='';$p++&#41;
				&#123;//echo "catslcatslalla";
					$query = "SELECT * FROM catesendry where pid=".$getsubcats&#91;$p&#93;;
					echo "<tr><td colspan=\"2\"><b>".getCatesendryName&#40;$getsubcats&#91;$p&#93;&#41;."</b></td></tr>";
					$result= mysql_query&#40;$query&#41;;
					//echo mysql_error&#40;&#41;;
					$t=0;			 
					while &#40;$lin = mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_ASSOC&#41;&#41; 
					&#123;
						$id=$lin&#91;'id'&#93;;
						$cats=hasMail&#40;$id&#41;;
						echo"<tr>";
						echo"	<td width=\"50%\">
										<input type=\"checkbox\" name=\"categ&#91;&#93;\" value=\"".$lin&#91;'id'&#93;."\" ";
							if&#40;$cats!=0&#41;
								echo "checked";
						echo"	/> ".$lin&#91;'name'&#93;;
							if&#40;$cats!=0&#41;
								echo "&#40;$cats&#41;";
						echo"	</td>";
						$j++;
						if&#40;$lin = mysql_fetch_array&#40;$result, MYSQL_ASSOC&#41;&#41;
						&#123;
							$id=$lin&#91;'id'&#93;;
						$cats=hasMail&#40;$id&#41;;
						echo"	<td width=\"50%\">
										<input type=\"checkbox\" name=\"categ&#91;&#93;\" value=\"".$lin&#91;'id'&#93;."\" ";
							if&#40;$cats!=0&#41;
								echo "checked";
						echo"			 /> ".$lin&#91;'name'&#93;;
							if&#40;$cats!=0&#41;
								echo "&#40;$cats&#41;";
						echo"	</td>";
						$j++;		
						&#125;
						else 
						&#123;
							echo"	<td width=\"50%\">
								</td>";
						&#125;	echo"</tr>";
						$t++;
					&#125;//end while
					if&#40;$t==0&#41;
						echo "<tr><td colspan=\"2\">Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στην κατηγορία αυτή</td></tr>";
				&#125;	
?>

<input type="hidden"  name="valuescount" value="<? echo $j; ?>" />
<input type="submit"  name="send" value="save" />
<input type="submit" name="send2" value="next"/>   

</form>

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από mrpc » 09 Ιαν 2008 16:37

Κατ' αρχήν σου πρόσθεσα τα [ code ] tags στο μήνυμά σου. Καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε γενικά όταν προσθέτουμε κώδικα, για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωσή του σε όσους θέλουν να βοηθήσουν.
Τώρα, δοκίμασε να βρεις το λάθος χρησιμοποιόντας την mysql_error function που έχει η php. Θα σου δώσει το μήνυμα που επιστρέφει η mysql.

zoomm
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 09 Ιαν 2008 10:59

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από zoomm » 09 Ιαν 2008 18:10

mrpc έγραψε:Κατ' αρχήν σου πρόσθεσα τα [ code ] tags στο μήνυμά σου. Καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε γενικά όταν προσθέτουμε κώδικα, για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωσή του σε όσους θέλουν να βοηθήσουν.
Τώρα, δοκίμασε να βρεις το λάθος χρησιμοποιόντας την mysql_error function που έχει η php. Θα σου δώσει το μήνυμα που επιστρέφει η mysql.
Ευχαριστώ για την διόρθωση και για την παρατήρηση, σχετικά με τον παραπάνω κώδικας συμβαίνει το εξής:
O x χρήστης του δίνετε ι δυνατότητα να επιλέξει όποια κατηγορία θέλει ώστε να ενημερώνετε για νέες καταχωρίσεις, επιλέγοντας το checkbox κάθε κατηγορίας η υποκατηγορίας και όταν επιστρέψει ξανά στην ίδια σελίδα του εμφανίζονται τα chekbox τσεκαρισμένα εάν επιλέξει κάποιες από τις κατηγορίες, αν ξετσεκάρει το chekbox και καταχωρήσει τις νέες επιλογές γίνετε να διαγράφετε και η κατηγορία από τον πίνακα mails η να αλλάζει ο αριθμός από 0 στο 1. είναι δυνατόν αυτό να γίνει? Δεν έβγαλε κάποιο error, λειτούργησε κανονικά.

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από cpulse » 09 Ιαν 2008 22:06

Μάλλον υπάρχει πρόβλημα με τα SQL statements. Άνοιξε ένα SQL παράθυρο στο phpMyAdmin και δοκίμασε το

Κώδικας: Επιλογή όλων

delete from mails where userid=123
ή δοκίμασε το σαν select να δεις αν λειτουργεί σωστά.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από mrpc » 09 Ιαν 2008 22:09

Αυτό δεν θα το έβλεπε με το mysql_error?

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από cpulse » 09 Ιαν 2008 22:55

Ναι σωστό mrpc.. αν βάλει και το trigger για το error

Κώδικας: Επιλογή όλων

mysql_query&#40;$querys&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
Αλλά καμιά φορά χρειάζεται να τα τρέχεις και χειροκίνητα. Τουλάχιστον εμένα με βοηθάει καμιά φορά να καταλαβαίνω τι γίνεται από μέσα.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 14 Ιαν 2008 21:47

xexexex ki ego ton tropo tou cpulse xrisimopoio
otan kati den paei kala ...

to sotirio parathiraki me ta gramatakia kai kano oti tha ekane to prog ... an ola ok .. kitame code ;)
zoomm έγραψε:...Δεν έβγαλε κάποιο error, λειτούργησε κανονικά.
edo enoeis oti evales thn mysql_error() kai den evgale error???

jimvrasna
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 21 Απρ 2006 23:57
Τοποθεσία: ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ
Επικοινωνία:

Πρόβλημα διαγραφή δεδομένων

Δημοσίευση από jimvrasna » 15 Ιαν 2008 14:05

ΑΚΥΡΟ!!
SIMONE
a star is.... created!!!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης