Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Είναι δωρεάν, είναι σταθερό, είναι γρήγορο.. ας το γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα..

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από dikere » 11 Ιαν 2008 20:00

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε και αν υπαρχει καποιο προγραμμα που ειναι σαν την Βuilder c++ στα λινουξ? Υπαρχουν και στα λινουξ προγραμματα για c kai c++ αλλα η Builder της Borland ηταν αρκετα ευχρηστη ειδικα στις φορμες που μπορουσες να σχεδιασης ευκολα(η Qt δεν παλευεται :-? :-? )
Ακομα αν εχετε να μου προτεινετε καποια ιδιαιτερη αγαπη σας (και ευχρηστο) προγραμμα για να γραφεις προγραμματακια c (εκτος την κονσολα)???
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από dikere » 12 Ιαν 2008 14:54

ακομα μια ερωτηση τι ειναι το gusty kai feisty και ποια η διαφορα τους και ποια η διαφορα τους με τα απλα ubuntu?
hasta la victoria siempre

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από id12586 » 12 Ιαν 2008 15:20

To gusty και feisty είναι απλώς οι εκδοσεις του ubuntu..
Δες αυτό για να καταλάβεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_%28 ... 9#Releases
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από dikere » 26 Ιαν 2008 22:28

re paidia pws ginetai na ftiaksw mia efarmogi sta linux me optiko programmatismo c++??
Diladi px mia form na exei ena labels, buttons,etc! Me apli c++ ola ayta! me poio programma?
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
nske
Δημοσιεύσεις: 381
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 03:39
Τοποθεσία: Αθήνα

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από nske » 27 Ιαν 2008 03:04

Υπάρχουν αρκετές βιβλιοθήκες/toolkits για γραφικά interfaces αλλά εφόσον προγραμματίζεις σε C++ μάλλον η πιο πλήρης και δημοφιλής επιλογή είναι η QT4. Για IDE δοκίμασε τον συνδυασμό KDevelop / QTDesigner.

Documentation: http://doc.trolltech.com/4.2/index.html

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από dikere » 29 Ιαν 2008 22:53

δεν υπαρχει κατι πιο απλοποιημενο???
Να βαζεις το button και απο πισω γραφεις το c++ κωδικα οπως στην builder ή anyway visual basic(oxi η γλωσσα), χωρις αυτες τις τρελες βιβλιοθηκες και ta toolkits που εχει η QT?
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
Kesmarag
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 10:13
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από Kesmarag » 29 Ιαν 2008 23:24

υπαρχει και το mono.

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από soteres2002 » 30 Ιαν 2008 14:28

Δυστηχώς πρέπει να μάθεις κάποιο GUI toolkit από την αρχή στο Linux. Τα δημοφιλέστερα είναι το Qt και GTK. Τα native toolkits που ξέρεις σε Windows δεν "παίζουν" στο Linux καθώς δεν έχουν μεταφερθεί, οπότε οι διευκολύνσεις που λες για παραθυρικό προγραμματισμό δεν είναι στάνταρντ. Πάντως για GTK μπορείς να δοκιμάσεις το Glade με το οποίο μπορείς να σχεδιάσεις τις φόρμες σου από το GUI και να εξάγεις τον C / C++ κώδικα που παράγει καθώς και τα απαραίτητα build shell scripts. Για C++ δοκίμασε το πολύ καλό Qt (είναι free στο KDE) toolkit με τα βοηθητικά εργαλία που σου υπέδειξαν τα παιδία πιο πάνω.

Άβαταρ μέλους
Kesmarag
Δημοσιεύσεις: 495
Εγγραφή: 13 Ιαν 2006 10:13
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από Kesmarag » 30 Ιαν 2008 17:26

το Glade δεν το γνωριζα, πολυ καλο εργαλειο! Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Κλωνος Borland Builder c++ στα linux

Δημοσίευση από soteres2002 » 31 Ιαν 2008 00:14

επίσης ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό που ξέχασα να αναφέρω πριν είναι ότι το Glade δίνει την δυνατότητα να εξάγεις την απεικόνιση ενός GTK GUI σε XML (στο κώδικα ορίζονται οι functions για διάφορα γεγονότα του γρ. περ.) και απο κει και πέρα να φορτωθεί δυναμικά το GUI (μέσω του XML αρχείου) από το πρόγραμμα μέσω ειδικών συναρτήσεων της libglade σε όλα τα περιβάλλοντα που έχει μέχρι τώρα μεταφερθεί (υπάρχουν bindings και για την PHP, Python, και φυσικά για τις περισσότερες υπόλοιπες γνωστές γλώσσες σκπριτ). Τα υπέρ αυτου για τον προγραμματιστή και γιατί όχι και για τον εξειδικευμένο χρήστη είναι η δυνατότητα να επέμβει στην εμφάνιση του γρ. περιβάλλοντος. πειράζοντας ιδιότητες, την εμφάνιση του γρ. περ. κτλ. Γενικά επιτρέπει την παραμετροποίηση και από απλούς χρήστες που ξέρουν βέβαια XML σύνταξη για το Glade να παραμετροποιήσουν το γραφικό περιβάλλον χωρίς να ξέρουν C ουτε καν την libgtk και το κυριότερο χωρίς να πρέπει να ξαναμεταγλωττίσουν τον κώδικα της εφαρμογής. Όμως ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις δικές σου μεθόδους (καλα αυτό θα ήταν εξωφρενικό...) εκτός κι αν η εφαρμογή το επιτρέπει μέσω δυναμικών λειτουργικών μονάδων. Ενα υπερ για τον προγραμματιστή είναι ότι σχεδόν δεν χρειάζονται αλλαγές στο code base της εφαρμογής, καθώς όποιος έχει προγραμματίσει GUIs me GTK θα έχει παρατηρήσει ότι αυτό είναι πολλές φορές αναγκαίο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Linux Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης