parakalw mia boitheia se askisi c++

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: Super-Moderators, WebDev Moderators

Απάντηση
paoktsis442003
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 03 Ιαν 2008 13:23

parakalw mia boitheia se askisi c++

Δημοσίευση από paoktsis442003 » 14 Ιαν 2008 01:55

mporei kapoios na mou exigisei me apla logia pws grafete auto se c++ kwdika

Πολλές φορές κάποια αρχεία έχουν αλλοιωθεί, για παράδειγμα ένα αρχείο ενώ θα έπρεπε να περιέχει μόνο αριθμητικά δεδομένα λόγω καταστροφής του
περιέχει και μη αριθμητικά δδομένα. Να γίνει πρόγραμμα που θα διαβάζει το αρχείο κειμένου 'text.dat' και θα εμφανίζει ένα‐ένα και σε διαφορετική γραμμή καθένα από τους αριθμούς που
περιέχει το αρχείο text.dat.





Π.χ. αν το αρχείο εισόδου έχει ως περιεχόμενα:

Α2Χ99_,1Χ23Α18
‐‐‐1Σ23_Ν2?7
.....


Η εμφάνιση των αποτελεσμάτων θα έχει την παρακάτω μορφή:

2
99
1
23
18
1
23
2
7
Τα νέα δεδομένα, που θα είναι μόνο αριθμοί, θα αποθηκεύονται σε ένα νέο αρχείο 'numbers.dat'
ταξινομημένοι κατά αύξουσα σειρά.


efxaristw poli

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

parakalw mia boitheia se askisi c++

Δημοσίευση από GeoStuff » 14 Ιαν 2008 10:38

Για την αλλαγή γραμμής μπορείς κατά την είσοδο να κάνεις ανάγνωση του αλφαριθμητικού και να χρησιμοποιήσεις μια σειρά cases όπου αν είναι γράμμα σου κάνει print αλλαγή γραμμής ενώ αν είναι νούμερο το περνάει για τύπωμα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

paoktsis442003
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 03 Ιαν 2008 13:23

parakalw mia boitheia se askisi c++

Δημοσίευση από paoktsis442003 » 14 Ιαν 2008 15:10

se efxaristw file mou alla pws tha to kanw auto gia na elegxei an einai noumero h gramma???

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

parakalw mia boitheia se askisi c++

Δημοσίευση από GeoStuff » 15 Ιαν 2008 07:17

Για ρήξε μια ματιά σε αυτό...

Έχει περιγραφή αυτού που σου λέω...

Κοίτα το παράδειγμα με τα if που σου δίνει...

:wink: :wink:
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Programmer
Δημοσιεύσεις: 67
Εγγραφή: 22 Σεπ 2007 06:55

parakalw mia boitheia se askisi c++

Δημοσίευση από Programmer » 15 Ιαν 2008 08:08

paoktsis442003 έγραψε:se efxaristw file mou alla pws tha to kanw auto gia na elegxei an einai noumero h gramma???
Δες τις συναρτήσεις του ctype.h πιο συγκεκριμένα την isdigit, και την isalpha, ή κανε έναν έλεγχο if(c>= '0' && c<='9') τότε ψηφίο else ...
όπου c = μεταβλητή χαρακτητρα...

υγ γραφε στα ελληνικά μας διευκολύνεις

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες