Πρόβλημα με session και utf-8

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
bakalogatos
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 05 Ιαν 2008 22:42

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από bakalogatos » 16 Ιαν 2008 21:36

Καλησπέρα σε όλους σας! Μόλις έκανα την πρώτη γνωριμία μου με την κυρία Php :) . Θα ήθελα αν μπορείτε να βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχω και έχω "φαει" αρκετό χρόνο για να το λύσω. Στην σχολή μας έβαλαν να δημιουργίσουμε ένα online Video Club. Γενικά κάνω δυναμικό σχεδιασμό των σελίδων.Όλα πήγαιναν μια χαρά. Θέλοντας να εμφανίσω ελληνικά απο την βάση και γενικά να εμφανίζω ελληνικά αποθήκευα τις σελίδες σε κωδικοποίηση UTF-8. Όλα εμφανίζοταν κανονικά. Στην συνέχεια έβαλα session_start() σε αυτές τις σελίδες.Συνέχεια μου έβγαζε πρόβλημα με τα session. Ψάχνοντας στο internet βρήκα ότι το πρόβλημα οφειλόταν στην κωδικοποήση με την οποία ηταν αποθηκευμένες οι σελίδες , δλδ UTF-8. Άλλαξα την κωδικοποίηση σε Ansi και τα session δούλεψαν κανονικά.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Σε internet explorer 6 τα ελληνικά εμφανίζονται μια χαρά
ενώ σε Intenet explorer 7 μου τα βγάζει "κινέζικα". Δεν ξέρω τι να κάνω. Αν βάλω UTF-8 έχω ελληνικά αλλά πρόβλημα στα sessions. Aν βάλω Ansi τα session είναι οκ αλλά τα ελληνικά εμφανίζονται σε ie6 , όχι όμως στο ie7.

Ευχαριστώ :hammer:

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από Kainourios » 16 Ιαν 2008 21:52

Είσαι φοιτητής του ΤΕΙ Πειραιά και χρησιμοποιείς navicat;

bakalogatos
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 05 Ιαν 2008 22:42

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από bakalogatos » 16 Ιαν 2008 21:56

Όχι είμαι στο τμήμα πληροφορικής Α.Π.Θ δεν χρησιμοποιώ navicat

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από cordis » 16 Ιαν 2008 22:36

αυτό κάνεις http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=12466
για να ορίσεις το code page;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

bakalogatos
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 05 Ιαν 2008 22:42

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από bakalogatos » 16 Ιαν 2008 22:50

Ναι αυτό έχω κάνει αλλά τίποτα ¨(

Άβαταρ μέλους
telas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1594
Εγγραφή: 12 Μαρ 2004 12:54
Τοποθεσία: Kastoria
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από telas » 16 Ιαν 2008 22:58

για δοκίμασε να σώσεις τα php αρχεία σου σε utf8 unicode without bom

από το menu --> modify --> page properties --> title / encoding --> Unicode (UTF-8) και μη βάλεις tick στο ΒΟΜ

αν δεν έχεις dreamweaver κάντο με τo notepad
Web Design - Δημιουργία Ιστοσελίδας - http://www.computerman.gr/
My Photography - http://www.tilaveridis.com/
Τεχνολογικά προιόντα - http://www.bigbox.gr/

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από vassilism » 18 Ιαν 2008 15:49

Συμφωνώ με τον φίλο telas, το πρόβλημα πρέπει να οφείλετε στο BOM το οποίο είναι τρείς χαρακτήρες στην αρχή της HTML σελίδας που οφείλετε στο notepad των widows.
Δοκίμασε να το σώσεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το notepad++.

bakalogatos
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 05 Ιαν 2008 22:42

Πρόβλημα με session και utf-8

Δημοσίευση από bakalogatos » 19 Ιαν 2008 13:19

Το έκανα χωρίς BOM και δούλεψε μια χαρά. Ευχαραιστώ πάρα πολύ!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες