Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
dianikol
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 15:56

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από dianikol » 21 Ιαν 2008 17:44

Geia sas paidia,Πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια σας σε αυτο. λοιπον εχς δημιουργησει ενα πινακα στη mysql με τα εξης πεδια, id | last name | first Name | Address | email | Phone no
Eχω φτιξει την users.php οποθ εμφανιζω σε πινακα id | last name | first Name, με το last name να ειναι πρεπει να ειναι link που θα με οδηγει στην show.php οπου θα μου εμφανιζει
ολα τα στοιχεια του χρηστη απο το πινακα που εχω επιλεξει απο την users.php. Η show.php θα ειναι κοινη για καθε χρηστη φυσικα. Το προβλημα μου λοιπον ειναι πως θα καταλαβει το link σε ποιον χρηστη κανο κλικ για να μου εμφανισει τα στοιχεια του. Με τη χρηση καποιου id?? θα ηθελα αν μπορειτε να μου δειξετε το κωδικα αν γινετε γιατι με εχει παιδεψει πολυ....

Σας ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από fafos » 21 Ιαν 2008 18:35

dianikol έγραψε:Geia sas paidia,Πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια σας σε αυτο. λοιπον εχς δημιουργησει ενα πινακα στη mysql με τα εξης πεδια, id | last name | first Name | Address | email | Phone no
Eχω φτιξει την users.php οποθ εμφανιζω σε πινακα id | last name | first Name, με το last name να ειναι πρεπει να ειναι link που θα με οδηγει στην show.php οπου θα μου εμφανιζει
ολα τα στοιχεια του χρηστη απο το πινακα που εχω επιλεξει απο την users.php. Η show.php θα ειναι κοινη για καθε χρηστη φυσικα. Το προβλημα μου λοιπον ειναι πως θα καταλαβει το link σε ποιον χρηστη κανο κλικ για να μου εμφανισει τα στοιχεια του. Με τη χρηση καποιου id?? θα ηθελα αν μπορειτε να μου δειξετε το κωδικα αν γινετε γιατι με εχει παιδεψει πολυ....

Σας ευχαριστω
me get:

show.php?id=1234

mesa sto show.php dineis $id = $_GET[id]; kai apo kato zhtas ta stoixeia apo thn vash..
(asfalise to get omos gia na mhn exeis tipota peripeteies..)

dianikol
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 15:56

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από dianikol » 21 Ιαν 2008 18:49

efxaristw file mou

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από soteres2002 » 21 Ιαν 2008 19:12

Φίλε, αν είσαι εξικοιωμένος με συνόδους (sessions) στην PHP, δηλαδή την οικογένεια session_* συναρτήσεων, αποτελεί μια αυτονόητη λύση (ειδικά αν εχεις ενσωματώσει και μηχανισμό login για χρήστες και παίζεις με SESSION IDs και/ή cookies). Η πιο πάνω λύση που ειπώθηκε είναι σαφώς πιο απλή, αλλά σχεδιαστικά και για λόγους ασφαλείας (προστασία δεδομένων κάθε χρήστη) είναι λάθος προσέγγιση. Αυτό γιατί αν ξέρει κάποιος δεύτερος χρήστης το ID κάπου άλλου πολύ εύκολα παίζοντας με τα URLs παίρνει πανεύκολα πληφορορίες ατομικές, και γιατί όχι όλο το λογαριασμό του αν είναι απρόσεκτη η σχεδίαση.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από vassilism » 21 Ιαν 2008 23:14

Φίλε Soteres μπορείς να μας κάνεις ένα παράδειγμα, να μάθουμε και εμείς οι άσχετοί? :lol:
Επίσης τι άλλο θα πρέπει να προσέχουμε για την ασφάλεια των δεδομένων?

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6231
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από fafos » 21 Ιαν 2008 23:27

anaferei xarakthristika: "Η show.php θα ειναι κοινη για καθε χρηστη φυσικα. "

opote den nomizo oti xreiazetai (kai den prokeitai na doulepsei) h session se selida h opoia einai public.. h sessions xreiazontai otan o xrhsths epeksergazete to profile tou...

ektos, kai an den katalava sosta :think:

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από soteres2002 » 21 Ιαν 2008 23:38

ego mallon den ktlb kala. isos thelei na kanei kati san tilefoniko katalogo kai na kanei anazitisi basismeni se id, xoris authentication ktl ktl.

dianikol
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 15:56

Περασμα τιμης απο το ενα script στο αλλο me link

Δημοσίευση από dianikol » 24 Ιαν 2008 14:00

emtaksei to vrika. Basika ithela na kano kati poli aplo as min einai kjai poly asfales. am,a thelete to dimosieyo

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης