Flash link to html in CD

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash link to html in CD

Δημοσίευση από Geobas » 30 Ιαν 2008 14:06

Εχω ένα Flash project . Πατώντας ένα button με πηγαίνει σε μιά σελίδα download.html
με την εντολή getURL("downloads.html","_self");
ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΑΚΕΛΛΟ
Το project δουλεύει κανονικά τόσο στο site μου όπου το ανέβασα , όσο και σαν standalone
φτιάχνοντας ένα EXE με Visual Basic .
Μετέφερα όλα τα αρχεία του standalone σε ένα CD και με autorun το Flash project παίζει κανονικά αλλά πατώντας το button γιά να με πάει στη σελίδα download.html δεν το βρίσκει
δίνοντας μου error ---- Cannot find file':///D://downloads.htm' . Make sure the path or Internet address is correct ----
Φαντάζομαι πως στο Actionscript του button πρέπει να βάλω κάποιο If..else ώστε με διαφορετικά conditions ώστε να βρίσκει την URL σωστά είτε πρόκειται να τρέχει στο HD , η στο Internet η από το CD . Κάτι που θα έχει να κάνει με τα "/" .

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Flash link to html in CD

Δημοσίευση από Hermeia » 31 Ιαν 2008 22:24

απο ότι σου λεει - δεν βρισκει το αρχει εκει που το ψάχνει

μαλλον πρέπει να φροντίσεις να βρίσκεται το αρχείο εκεί.. πχ. μέσα στο root του CD (αν ειναι εκεί που το ψάχνει..)

και βεβαια, λογικά, δεν έχει νόημα να το ψάχνει εκτός του cd - εκτός αν είναι μια διεύθυνση στο διαδίκτυο και έχει απαραίτητη προυπόθεση την ενεργή σύνδεση.


- ολα τα παραπάνω σημαίνουν ότι το αρχειο πρέπει να είναι στο ίδιο φάκελο με αυτό που το καλεί - ή σε ίδια σχέση με αυτό το φάκελο (πχ. σε θυγατρικό του με συγκεκριμενο-πάντα-σταθερο όνομα) - ή σε καποια σταθερη διεύθυνση στο διαδίκτυο αν .. (βλέπε παραπάνω)


επειδη..
--- το D:// που αναφέρεις δεν είναι σταθερό σε κάθε υπολογιστή, πχ. σε μερικους ΗΥ μπορεί ναναι το πρώτο cd (αλλα αν το βάλεις στο δεύτερο τί γίνεται?).
Δηλ. ο κωδικάς σου δεν ειναι εντάξει αν καλει το D:
Αν πάλι ο κώδικας καλει το βασικο φάκελο του CD (που μπορεί ναναι το D: στο συστημά σου - και οποιο άλλο είναι σωστό σε κάθε άλλο υπολογιστή) - τότε απλά πρέπει να φροντίσεις ναναι εκει το αρχείο που ζητάς.


καλη τυχη
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Flash link to html in CD

Δημοσίευση από HeRu » 01 Φεβ 2008 09:39

Geobas έγραψε:Εχω ένα Flash project . Πατώντας ένα button με πηγαίνει σε μιά σελίδα download.html
με την εντολή getURL("downloads.html","_self");

---- Cannot find file':///D://downloads.htm' . Make sure the path or Internet address is correct ----
Λέω μήπως φταίει ότι έχεις γράψει .htm στην εντολή και το αρχείο είναι .html ?

Εάν δεν είναι ούτε αυτό, δες μήπως φταίνε τα πεζοκεφαλαία...Μήπως είναι Downloads.html, καν'τα όλα με μικρά.

Επίσης εάν το βλέπεις μέσα από ΙΕ πρέπει να πας στα advanced options και να τσεκάρεις το Allow Active Content to Play from CD ή κάπως έτσι.

Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις ένα dynamic text field και στο Var: να βάλεις "_root._url" και να δεις που βρίσκετε το αρχείο όταν φορτώνει, ίσως αυτό σε βοηθήσει.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Flash link to html in CD

Δημοσίευση από wwf » 01 Φεβ 2008 11:45

na kano mia erotisi kai ego?
pos ginete na po sto flash na anoixei enan fakelo px. C:\Program Files

gine?

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Flash link to html in CD

Δημοσίευση από Geobas » 01 Φεβ 2008 18:46

Ευχαριστώ φίλοι γιά απαντήσεις , όλα όσα αναφέρετε είναι σωστά . Το πρόβλημα όταν τρέχει κάποιο πρόγραμμα από το CD είναι ότι προσθέτει ένα παραπάνω "/" το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να αναιρεθεί με actionscript που δεν μπορώ να το βρώ πουθενά . Εκείνο που χρειάζετα είναι ένα If .....else , ανάλογα με το condition δηλαδή να μπορεί να το διαβάζει και στο HD αλλά και κατευθείαν από το CD . Τελικά έκανα ένα autorun.inf να διαβάζει ένα .bat αρχείο που με τη σειρά του ανοίγει το .htm και το πρόβλημα τακτοποιήθηκε . Ανορθόδοξα πιθανόν αλλά δουλεύει κανονικά .

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης