Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από cdhyper » 09 Φεβ 2008 01:44

Λεπόν, έχω 2 speedtouch ασύρματα (τα οτετζίδικα). Επίσης έχω 2 ξεχωριστές γραμμές με δυο ξεχωριστές συνδέσεις otenet adsl @ 4mb/256. Στο ένα router έχω 4 pc (ενσύρματα και τα 4) και στο άλλο 2 pc (ασύρματα και τα 2). Με λίγα λόγια έχω 2 απομονωμένα δίκτυα. Την όλη φάση την έχω στήσει μονάχος αλλά ξεκινάνε τα δύσκολα και θα ήθελα με κατανοητές και απλές λέξεις να μου πει κάποιος πώς μπορώ να τα ενώσω τα 2 routers ώστε να βλέπονται όλα τα pc μεταξύ τους.

Επίσης, είναι δυνατόν να ενώσω τις 2 συνδέσεις και να μου βγάζουν 8/512; Αυτό το ρωτάω γιατί στο Περιστέρι, στην περιοχή που είμαι, ο ΟΤΕ δεν αντέχει να μου δώσει πάνω απο 4/128 και έτσι θα μπορούσα με αυτή την ένωση να επιτύχω παραπάνω ταχύτητα έστω και με πατέντα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να βλέπει το ένα pc το άλλο.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από id12586 » 09 Φεβ 2008 01:57

Σε γενικές γραμμές:
Για να συνδέσεις μεταξύ τους τα 2 router αρκεί ένα LAN καλώδιο.
Προϋπόθεση να έχουν το ιδιο subnet για βλέπονται. Τι IP/subnet classes δινουν να σου πώ αν γίνεται.

Για να ενώσεις τις συνδέσεις πρέπει να στήσεις μηχάνημα που να κάνει αυτή την δουλειά. Δεν θες να μπλέξεις σε αυτό, εκτός και αν χώσεις κανέναν Cha0s να στο κάνει.. :lol:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από cdhyper » 09 Φεβ 2008 02:09

Εννοείς ότι θα συνδέσω απλά με ένα καλώδιο και τα 2 (είναι και δίπλα δίπλα), θα ορίσω το ίδιο subnet και στα 2 routers και αυτό ήταν; Σχετικά με τη σύνδεση internet τι θα γίνει; Πρέπει να καταργήσω τη μία; Υπάρχει πρόβλημα να έχω και τις 2;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από id12586 » 09 Φεβ 2008 02:21

Για να βλέπονται τα 2 "σετ" ΗΥ δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο απο όταν συνδέουμε 2+ ΗΥ σε ένα hub.

Αν γνωρίζεις τί κάνει το [wiki]subnet[/wiki] θα καταλάβεις.
Χοντρικά σου λέω ότι αν έχουν ιδιο subnet (πχ 255,255,255,0) και ίδιο IP class (192.168.0.xx) θα βλέπονται.
Αν θες τα μισα να εχουν 192,168,0,χχ και τα αλλα μισά 192.168.1.xx τότε πάς για subnet 255.255.0.0.
Αυτό ισχύει για να κάνεις δίκτυο μεταξύ όλων των ΗΥ.

-0-0-0-


Για να κάνεις συνδυασμό των συνδέσεων, πάμε αλλού.
Έτσι όπως το φαντάζομαι τέτοια ώρα:
Χρειάζεται κεντρικός server που θα συνδέεται και με τα 2 router με 2 κάρτες δικτύου (ένα για το καθένα).
Χρειάζεται μια 3η που θα συνδέεται σε ένα νέο hub και απο εκεί θα πέρνουν δίκτυο όλοι οι άλλοι HY.
Θα γίνεται καποιου είδους QoS για να διαλέγει ο server απο ποια συνδεση και που θα στελνει.

Και αυτά μόνο επιγραμματικά. Σίγουρα είναι και άλλες τόσες λεπτομέρειες (και οχι μονο) που μου διαφεύγουν λόγω ώρας.. (πχ νεο DHCP server)
Είσαι σίγουρος ότι θες να το κάνεις? :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος id12586 την 09 Φεβ 2008 02:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από deninho » 09 Φεβ 2008 02:22

Για το θέμα της "ένωσης" των συνδέσεων θέλει πάαααααααααρα πολύ διάβασμα. Το είχα ξεκινήσει εγώ, γιατί τύχαινε να πιάνω ένα ασύρματο δίκτυο, κι έλεγα να πάω από 2048/256 σε 3072/384, αλλά βαρέθηκα. Ευτυχώς κλειδώθηκε και το ασύρματο που έπιανα, και βρήκα και δικαιολογία για να αφήσω οριστικά το διάβασμα :lol:

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από id12586 » 09 Φεβ 2008 02:25

Είχαμε στήσει κάτι τετοιο οταν δούλευα στο Πανεπιστήμιο αλλά πάνε 4 χρόνια και ήμουν και noob στο επάγγελμα..

Είχαμε φάει κανα 5άρι μέρες και δεν είχαμε και adsl συνδέσεις! :-?

edit:

Όπως καταλαβαίνεις το αγγούρι δεν είναι στην φυσική σύνδεση των ρούτερ, αλλά στο configuration του unix (αποκλειστικά?) server.
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από hik-hok » 09 Φεβ 2008 10:54

ενωση 2 router για διπλασιασμό ταχύτητας με το edimax BR6524

The BR-6524K or BR-6541K router enable each user in your office to gain the benefit of using all the bandwidth of the combined WAN lines.

For file-download speed increase, a download manager must be used.

When one of the WAN line is disconnected, the Internet accesses will continue in a fault tolerant fashion.

This is done automatically without changing any configuration. of any LAN PCs.

190 ντόλαρς (υποτιμημένα) έχει


Ακόμα ένα για 4 WAN

FBR-4000
4 Port WAN Broadband Router


http://www.levelone.eu/products3.php?idu=7002&id=1994

VPN and QoS
The FBR-4000 provides corporate customers with secure, and end-to-end private network connection by public access, like Internet, to connect remote locations.
This device supports IPSec server with brilliant throughput. There are different encryption methods to choose from DES, 3DES, GRE with the Autokey IKE, MD5 or SHA-1 authentication while deploying the VPN connections.
The Load Balancer of FBR-4000 also supports QoS and traffic shaping by defining rules, which designate the minimum and maximum bandwidth to be allowed for traffic.

With QoS features, businesses can allocate the bandwidth for critical traffic or applications.
FBR-4000
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από cdhyper » 09 Φεβ 2008 14:34

Thanks ωρε παλληκάρια. Και κάτι τελευταίο για να δω τελικά τι θα κάνω. Ένα pc μπορεί να ανήκει σε 2 δίκτυα έτσι (στο ένα ενσύρματα και στο άλλο ασύρματα); Αφού συνδεθεί, και αφού και τα 2 δίκτυα έχουν internet, μπορώ να ορίσω ποια από τις 2 συνδέσεις internet θα χρησιμοποιεί;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από billt » 09 Φεβ 2008 15:15



Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από hik-hok » 09 Φεβ 2008 16:51

cdhyper έγραψε:Thanks ωρε παλληκάρια. Και κάτι τελευταίο για να δω τελικά τι θα κάνω. Ένα pc μπορεί να ανήκει σε 2 δίκτυα έτσι (στο ένα ενσύρματα και στο άλλο ασύρματα); Αφού συνδεθεί, και αφού και τα 2 δίκτυα έχουν internet, μπορώ να ορίσω ποια από τις 2 συνδέσεις internet θα χρησιμοποιεί;
αν πάρεις τα μηχανήματα που έγραψα ένα δίκτυο θα έχεις στο οποίο θα έρχεται το ιντερνετ και από τις 2 συνδέσεις
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
nske
Δημοσιεύσεις: 381
Εγγραφή: 15 Νοέμ 2002 03:39
Τοποθεσία: Αθήνα

Πώς μπορώ να ενώσω 2 routers

Δημοσίευση από nske » 10 Φεβ 2008 08:50

cdhyper έγραψε:Ένα pc μπορεί να ανήκει σε 2 δίκτυα έτσι (στο ένα ενσύρματα και στο άλλο ασύρματα); Αφού συνδεθεί, και αφού και τα 2 δίκτυα έχουν internet, μπορώ να ορίσω ποια από τις 2 συνδέσεις internet θα χρησιμοποιεί;
Ναι, θα χρησιμοποιεί τη σύνδεση από την οποία δρομολογείται ο default gateway που του έχεις ορίσει.
hik-hok έγραψε:αν πάρεις τα μηχανήματα που έγραψα ένα δίκτυο θα έχεις στο οποίο θα έρχεται το ιντερνετ και από τις 2 συνδέσεις
Επίσης την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει εύκολα και ένα PC με Free/OpenBSD και -ομολογουμένως όχι και τόσο εύκολα- ένα PC με Linux.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης