Ερώτηση γιά κλείδωμα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από Geobas » 12 Φεβ 2008 16:10

Στη σελίδα μου index.html έχω ένα Password γιά να μπαίνει ο χρήστης στις άλλες σελίδες μου .
Ας πούμε ότι βάζοντας το σωστό Password πηγαίνεις στη σελίδα start.html
Αν κάποιος στην URL βάλει την διεύθυνσή μου /start.html θα μπορέσει να πάει κατ' ευθείαν στη σελίδα αυτή .
Πως θα το αποφύγω ?

Άβαταρ μέλους
theminio
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 20 Ιουν 2006 20:26

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από theminio » 12 Φεβ 2008 19:47

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις php κώδικα,για βοήθεια δες εδώ
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=21531

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Φεβ 2008 07:01

εαν ειναι html ολες οι σελιδες ειναι παραπολυ απλο
κανε εδω εγγραφη και βαλε οτι στοιχεια σου ζητησει

http://www.authpro.com

μετα θα παρεις εναν κωδικα οπου θα τον βαλεις σε ΟΛΕΣ τις προστατευωμενες σελιδες σου στην κορυφη του κωδικα και θα εχεις την προστασια που θες

Για πληρες λειτουργικο δειγμα δες εδω στο τελευταιο αριστερο κατω Link Μembers http://www.web-solution.gr

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από Geobas » 13 Φεβ 2008 11:15

Ευχαριστώ παιδιά αλλά ,
δεν θέλω να γράψω μέλη και τα συναφή . Ενα απλό password γιά access και protection στις υπόλοιπες σελίδες

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Φεβ 2008 11:22

απλα εγω το εχω ετσι
μπορεις και χωρις να εγγραψεις μελη
απλα καπου θα εχεις ενα κοινο username και Pass και αυτο θα δινεις σε οποιον θελει να μπει

πρωτου το ψαξεις μην σε πιανει η απογοητευση
αυτο που θελεις το εχει

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από Geobas » 13 Φεβ 2008 13:03

Thanks ,
εδώ όμως θα πρέπει να διευκρινίσω ότι πρόκειται γιά desktop application με χρήστες που πιθανόνδεν έχουν Internet οπότε πως θα πάνε στηνAuthpro γιά verification.
Γι'αυτό είπα ότι χρειάζομαι ένα απλό κώδικα γιά την login.html και επίσης τον κώδικα γιά τις προστατευόμενες σελίδες .

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Φεβ 2008 13:18

script no1

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language="javascript">
<!--//
/*This Script allows people to enter by using a form that asks for a
UserID and Password*/
function pasuser&#40;form&#41; &#123;
if &#40;form.id.value=="JavaScript"&#41; &#123; 
if &#40;form.pass.value=="Kit"&#41; &#123;              
location="page2.html" 
&#125; else &#123;
alert&#40;"Invalid Password"&#41;
&#125;
&#125; else &#123;  alert&#40;"Invalid UserID"&#41;
&#125;
&#125;
//-->
</script>

<center>
<table bgcolor="white" cellpadding="12" border="1">
<tr><td colspan="2"><center><h1><i><b>Login
Area</b></i></h1></center></td></tr>
<tr><td><h1><i><b>UserID&#58;</b></i></h1></td><td><form name="login"><input
name="id" type="text"></td></tr>
<tr><td><h1><i><b>Password&#58;</b></i></h1></td><td><input name="pass"
type="password"></td></tr>
<tr><td><center><input type="button" value="Login"
onClick="pasuser&#40;this.form&#41;"></center></td><td><center><br><input
type="Reset"></form></td></tr></table></center>

script no2

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SCRIPT>
function passWord&#40;&#41; &#123;
var testV = 1;
var pass1 = prompt&#40;'Please Enter Your Password',' '&#41;;
while &#40;testV < 3&#41; &#123;
if &#40;!pass1&#41; 
history.go&#40;-1&#41;;
if &#40;pass1.toLowerCase&#40;&#41; == "letmein"&#41; &#123;
alert&#40;'You Got it Right!'&#41;;
window.open&#40;'protectpage.html'&#41;;
break;
&#125; 
testV+=1;
var pass1 = 
prompt&#40;'Access Denied - Password Incorrect, Please Try Again.','Password'&#41;;
&#125;
if &#40;pass1.toLowerCase&#40;&#41;!="password" & testV ==3&#41; 
history.go&#40;-1&#41;;
return " ";
&#125; 
</SCRIPT>
<CENTER>
<FORM>
<input type="button" value="Enter Protected Area" onClick="passWord&#40;&#41;">
</FORM>
</CENTER> 

Geobas
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 29 Ιαν 2008 20:47

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από Geobas » 13 Φεβ 2008 14:20

Ευχαριστώ γιά τον κόπο
Μιά και είμαι ανίδεος
Οι σελιδες μου είναι αρχική index.html & protected η download.html
Ο πρώτος κώδικας πάει στην index.html όπου ανοίγει το πεδίο γιά να βάλεις id (JavaScript) & Password(Kit) γιά να ανοίξει τη σελιδα Page2.html (download.html)
Ο δεύτερος κώδικας μπαίνει στη σελίδα μου download.html όπου διορθώνω το Protectpage.html με download.html

Μάλλον τα έκανα μούσκεμα γιατί βάζοντας το id (JavaScript) και Password(Kit) δεν ανοίγει την download.html

Άβαταρ μέλους
theminio
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 20 Ιουν 2006 20:26

Ερώτηση γιά κλείδωμα

Δημοσίευση από theminio » 13 Φεβ 2008 20:10

Εάν δεν κάνω λάθος ο fiskilis σου έδωσε δύο διαφορετικούς κώδικες javascript για να κάνεις την δουλεία σου εσύ θα χρησιμοποιήσεις είτε τον ένα είτε τον άλλο.

Αλλά κατά την γνώμη μου εάν ξέρουν λίγα πράγματα οι χρήστες βλέποντας τον κώδικα της σελίδας μπορούν να βρούν την σελίδα οπου τους μεταφέρει ο javascript κώδικας και θα πάνε εκεί πληκτρολογώντας την σελίδα αυτή στον browser τους.


Όταν λές για desktop εφαρμογή και δεν θα έχουν internet οι χρήστες εννοείς ότι έχεις ένα τοπικό δίκτυο οι σελίδες σου φιλοξενούνται σε κάποιον υπολογιστή του δικτύου και οι
χρήστες τις βλέπουν από του άλλους υπολογιστές του δικτύου? Η οι χρήστες βλέπουν τις σελίδες από τον ίδιο υπολογιστή στον οποίο φιλοξενούντε?

Στην πρώτη περίπτωση πρωτείνω για να κάνεις σωστή δουλειά θα πρέπει να εγκαταστήσεις στο pc που θα είναι οι σελίδες apache/php/mySQl και να ακουλουθήσεις το βοήθημα που σου πρώτεινα (μπορείς να εγκαταστήσεις και τα τρία πολύ απλά εγκαθιστώντας το EasyPHP).Εάν και αφού θές μόνο ένα κωδικό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποια βάση δεδομένων με τους χρήστες θα μπορείς να κρατάς τα username/password σαν μεταβλητές στο php αρχείο.

Τώρα στην δεύτερη περίπτωση αφού οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή που φιλοξενούνται οι σελίδες ότι και να κάνεις λογικά θα μπορούν μέσα από τα windows να πάνε στο directory Που είναι οι σελίδες και να τις ανοίξουν..

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες