Footer στο σωστό μέρος

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mandiom
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 28 Μαρ 2006 00:51

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από mandiom » 18 Φεβ 2008 19:52

Γεια σε όλους. Χρειάζομαι λίγη βοήθεια με ένα υποσέλιδο.

Θέλω να είναι "κολλημένο" στο κάτω μέρος της σελίδας και όταν υπάρχει περιεχόμενο (που γίνεται expand από το accordion) να προχωρά προς τα κάτω.

Βασικά αυτό το δεύτερο με ενδιαφέρει, και ας μην είναι το υποσέλιδο στο κάτω κάτω μέρος.

link:
http://dimad.zzl.org/simple-accordion/f ... ample.html
(προσπάθησα να κάνω κάτι με βάση κάτι οδηγίες αλλά ψιλοτζίφος...)

Θα βρείτε ότι χρειάζεστε στο source code.

Thnx in advance

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από ALR » 19 Φεβ 2008 00:10

Μα δεν υπάρχει div με id footer. Αντί αυτού, έχεις ορίσει ένα p με 35 αρνητικό μάργκιν.
Βγάλτο, βάλε ένα div footer, βάλε το p μέσα στο footer χωρίς id, βγάλε και το margin, και δες τι θα γίνει.
Αν έχεις πάλι πρόβλημα, κότσαρε και ένα overflow:autο και πρέπει να είσαι κομπλέ.
Γίνονται πραγματάκια

mandiom
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 28 Μαρ 2006 00:51

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από mandiom » 26 Φεβ 2008 21:01

Sorry που άργησα τόσο να απαντήσω... :-(

Επειδή έχω λίγο μπλεχτεί, μπορείς να μου πεις το CSS για ένα div (footer) το οποίο απλά μετακινείται προς τα κάτω όταν υπάρχει περιεχόμενο; Το position σε τι πρέπει να ορισθεί;

Ευχαριστώ

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από ALR » 26 Φεβ 2008 21:23

<div id="footer"> <p> yiouhouuu </p></div>


CSS

#footer {
position: relative;
overflow:auto;
width: 100% ή όσο θέλεις να είναι πχ : 950px αν τόσο έχεις ορίσει την template σου
margin, padding: 0px;
ίσως να θέλεις να έχει λίγη απόσταση από το περιεχόμενο
Οπότε βάζεις margin: 10px 0 0 0;

Κάντο και πές.


}
Γίνονται πραγματάκια

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Φεβ 2008 22:25

mandiom έγραψε:Sorry που άργησα τόσο να απαντήσω... :-(

Επειδή έχω λίγο μπλεχτεί, μπορείς να μου πεις το CSS για ένα div (footer) το οποίο απλά μετακινείται προς τα κάτω όταν υπάρχει περιεχόμενο; Το position σε τι πρέπει να ορισθεί;

Ευχαριστώ
Αυτό που ζητάς είναι αυτό που υπό κανονικές συνθήκες συμβαίνει έτσι κι αλλιώς στις web σελίδες, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<body>
  HEADER<br>
  CONTENT<br>
  FOOTER
</body>
Αν θες τη γνώμη μου το πρόβλημα είναι ότι προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις CSS για layout, χωρίς να έχεις μαζέψει αρκετή εμπειρία. Με tables για layout θα μπορούσες να στήσεις τη σελίδα σου πιο εύκολα και γρήγορα, και ας σε κατηγορούσαν κάποιοι για ερασιτεχνισμό. Θα μπορούσες και πάλι να χρησιμοποιήσεις CSS αλλά για styling, δηλαδή χρώματα, fonts, backgrounds κ.λπ.

mandiom
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 28 Μαρ 2006 00:51

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από mandiom » 26 Φεβ 2008 23:21

Βασικά θέλω δύο πράγματα με CSS:
Να μπορώ να στήσω κάτι πολύ απλό
Να μπορώ να κάνω ένα αξιοπρεπές draft αυτού που μου δίνει το Photoshop.

Η αλήθεια είναι ότι όχι, με CSS δεν έχω ασχοληθεί ως θεωρία, μόνο για styling λίγα πράγματα.
Όμως παίζοντας μαθαίνεις, και το θεωρώ πιο αποτελεσματικό από το να διαβάζω σελίδες και σελίδες για τη δομή. Αν και ομολογουμένως, αυτό θα γίνει κάποια στιγμή :-)

Σας ευχαριστώ πολύ! Θα ξαναρωτήσω όταν χρειαστώ.

Mandiom

mandiom
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 28 Μαρ 2006 00:51

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από mandiom » 27 Φεβ 2008 01:36

Παιδιά sorry, αλλά το δοκιμάζω εδώ και δε λέει να πάει κάτω...
http://dimad.vlx.cc/accordion/Basic2.html

το div "footer" είναι ακριβώς πριν το </body> αλλά και πάλι μένει εκεί πάνω...

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από ALR » 27 Φεβ 2008 02:12

Ναι φίλε μου.
Κοίταξε στο css του accordion. Χρησιμοποιεί position:absolute. Που σημαίνει ότι στήνεται ακριβώς στο κέντρο της σελίδας Εκεί που το βλέπεις δηλαδή. Δοκίμασε να γράψεις στη θέση του absolute - relative και σβήσε το top:50% και ότι αλλο έχει σχέση με το positioning.
Πρέπει να κατανοήσεις τις αρχικές έννοιες του CSS όπως είναι το box model , το positioning και μετά να αρχίσεις να παίζεις.

Καλά κάνεις που ασχολείσαι με CSS ,απλά αν θέλεις να φτάσεις γρήγορα σε κάποιο επίπεδο, κατέβασε και διάβασε κάποιο ebook , τα πρώτα του κεφάλαια τουλάχιστον, ώστε να καταλάβεις παίζοντας αργότερα, τι διαβάζεις στον κώδικα.
Γίνονται πραγματάκια

mandiom
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: 28 Μαρ 2006 00:51

Footer στο σωστό μέρος

Δημοσίευση από mandiom » 27 Φεβ 2008 14:03

Ευχαριστώ πολύ. Με το relative είναι οκ!

Ναι, μόλις βρω χρόνο θα κάτσω λίγο να...μελετήσω ;-)

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες