[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

ActionScript και Flex Προγραμματισμός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
diana
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 03 Μαρ 2008 11:28
Τοποθεσία: athens

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από diana » 03 Μαρ 2008 11:40

Καλημέρα, είμαι νέα στο forum. Θα ήθελα αρχικά να σας δώσω συγχαρητήρια για την καλή δουλειά που έχετε κάνει. Έχω βοηθηθεί αρκετά από απαντήσεις που έχω δει. Τώρα θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας. Προσπαθώ να φορτώσω μια εικόνα (image.icon) σε ένα movie clip(που ονομάζεται art) καθε φορά που κάνω κλικ σε ένα κουμπί. Σας action script στο button έχω γράψει τα εξής:

on (release) {
_root.art.loadMovie("image.jpg");
}

H εικόνα και το.fla αρχείο βρίσκονται στον ίδιο φάκελο. Η εικόνα δεν εμφανίζεται όμως. Τι έχω κάνει λάθος; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω άλλη μέθοδο; Σας ευχαριστώ όλους εκ τω προτέρων.

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από Garakatsamol » 03 Μαρ 2008 13:47

καλωσήρθες diana
Ίσως αν ανέβαζες κάποιο αρχείο να μπορούσα να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημα

diana
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 03 Μαρ 2008 11:28
Τοποθεσία: athens

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από diana » 03 Μαρ 2008 15:10

Ανεβάζω το αρχείο.Θέλω μόλις φορτώνεται το flash να φαίνεται-φορτώνεται η εικόνα "back.jpg" στο movie clip με όνομα art και όταν κάνω κλικ στο κουμπί να εμφανίζεται η εικόνα "image.jpg". Επίσης θέλω η εμφάνιση της εικόνας να γίνεται στις διαστάσεις του movie clip. Μήπως γνωρίζετε πώς μπορεί να γίνει; Σας ευχαριστώ
Συνημμένα
Untitled-1.rar
(44.84 KiB) Μεταφορτώθηκε 552 φορές

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από HeRu » 03 Μαρ 2008 15:23

Σβήσε το "onClipEvent ( load )" από το art movieclip, και βάλε την εντολή σε ένα frame;

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από Garakatsamol » 03 Μαρ 2008 15:24

Flash cs3 χρησιμοποιείς ε?
Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν μπορώ να το ανοίξω και δε γνωρίζω actionscript 3
πάντως από τα λίγα που έχω διαβάσει το
on (release) { ...
δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην AS3. Με κάθε επιφύλαξη προσπάθησε να βάλεις στο timeline

Κώδικας: Επιλογή όλων

my_button.onRelease=function(){
_root.art.loadMovie("image.jpg");
} 
εννοείται ότι εκεί που λέει my_button θα βάλεις το instance name που έχεις δώσει στο βutton και τη σωστή διαδρομή.

(ΜΠορεί να κάνω και λάθος, ίσως απαντήσει καλύτερα κάποιος που ξέρει AS3)

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από Garakatsamol » 03 Μαρ 2008 15:26

HeRu έγραψε:Σβήσε το "onClipEvent ( load )" από το art movieclip, και βάλε την εντολή σε ένα frame;
Μαζί γράφαμε :D

diana
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 03 Μαρ 2008 11:28
Τοποθεσία: athens

[AS2] Δυναμική φόρτωση εικόνας σε αντικειμενο movie clip

Δημοσίευση από diana » 05 Μαρ 2008 12:30

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Απάντηση

Επιστροφή στο “ActionScript και Flex Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες