Visual Basic Project

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 04 Μαρ 2008 11:36

Καλημέρα,
ψάχνω εδώ και 2 μέρες πως μπορώ να προσθέσω μια usb port στη φόρμα της vb6 αλλά έχω φάει τα μούτρα μου.
Ξέρει κανένας πως γίνετα;
Και τι πρέπει να προσέξω, γιατί από όσα διαβάζω υπάρχουν μεγάλες διαοφρές από συσκευή σε συσκευή.
Ευχαριστώ

Επίσης δουλέυω με vb6. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί θερμά μέχρι τώρα, υπάρχει καλύτερη πρόταση, πχ vb.net?

EDIT: Έκανα rename στο θέμα, για να μην ανοίξω κι άλλα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Manin την 26 Απρ 2008 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 19 Μαρ 2008 18:15

ας κλείσει το θέμα. βρήκα λύση
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 19 Μαρ 2008 22:07

Μάλλον ας μην κλείσει το θέμα. Θα συναντήσω πολλές δυσκολίες και θα χρειαστώ βοήθεια κάποιες φορές, όπως τώρα.
Αν μπορεί κάποιος ας κοιτάξει το κώδικα, να μου πει τι κάνω λάθος.
Με το που το τρέχω κλείνει μόνο του.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι τελειωμένο. Κατέβασα 3 κώδικες, αλλά κανένας δεν ήταν αυτό που ήθελα, και πήρα κάποια κομμάτια από το καθένα.
Ευχαριστώ

Edit : Παιδιά το διόρθωσα λίγο, αλλά πάλι έχω ένα προβληματάκι.
Κανονικά όταν τρέχει θα έπρεπε να εμφανίζει το σταυρό και ο σταυρός να ακούει το αναλογικό.
Ο σταυρός όμως δεν εμφανίζεται. Μπορεί κάποιος να καταλάβει;;;
Ευχαριστώ

To module "JoyCross" μη τολαμβάνετε υπ' όψιν
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Manin την 28 Μαρ 2008 21:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 26 Μαρ 2008 11:45

Παιδιά λύθηκε με πλάγιο τρόπο βέβαια.
Το 2ο αναλογικό σε joypad τύπου PSP2 πως το διαβάζω;
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Visual Basic Project

Δημοσίευση από tsiger » 26 Μαρ 2008 21:57

Man απο τη στιγμη που βρισκεις λυση σε καποιο προβλημα και βρισκεις χρονο να γραψεις "αστο βρηκα λυση" να γραφεις και την λυση για να βοηθησεις ισως και καποιο αλλο μελος.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 27 Μαρ 2008 17:06

OK.
Mόλις πάω σπίτι θα ανεβάσω τον κώδικα, που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 27 Μαρ 2008 23:35

ΔΟυλέυουν και τα 2 αναλογικά και τα κουμπιά.
Συνημμένα
Joystick_Final.rar
(4.13 KiB) Μεταφορτώθηκε 395 φορές
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 26 Απρ 2008 17:51

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Πως μπορώ να δω πως είναι δομημένο ένα control που κατέβασα;
Εννοώ τον κώδικα κι ότι άλλο χρειάζεται για να κατανοήσω πως φτιάχτηκε.
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Visual Basic Project

Δημοσίευση από paink1ller » 27 Απρ 2008 13:00

Κοιτα αμα ειναι ηδη compiled σε ocx ή DLL δεν μπορεις.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 27 Απρ 2008 16:55

paink1ller έγραψε:Κοιτα αμα ειναι ηδη compiled σε ocx ή DLL δεν μπορεις.
Είναι σε ocx. Ευχαριστώ............
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 01 Μάιος 2008 03:01

Προσπαθώ να φτιάξω ένα δικό μου OCX.
Κατέβασα κώδικα για video capture, κράτησα μόνο τα στοιχεία που παίρνει την εικόνα της κάμερας, και το μετέφερα σε ένα project Αctive X Control.
Στη παρακάτω συνάρτηση έχω μόνο τη κλήση της συναρτησης που τραβάει την εικόνα.

Private Sub UserControl_Initialize()

End Sub

Επίσης μόλις δοκίμασα κι με άλλο κώδικα. Στο default project το Μe.hwnd το αναγνωρίζει αυτόματα. Είναι στοιχείο της ίδιας της γλώσσας, αν και τώρα δε θυμάμαι ακριβως τι.
Μόλις το περάσω στο ActiveX Control το Μe μου αφήνει μόνες επιλογές 2 συναρτήσεις που είναι δηλωμένες μέσα στο κώδικα. Τι πρέπει να αλλάξω?

Το πρόβλημα είναι ότι η ανάλυση είναι .....Γενικά δεν υπάρχει αναλυση, όταν ανοίγει σε Internet Explorer. Γιατί?
Επίσης δεν καταλαβαίνω πως ακριβώς θα δημιουργήσω το OCX. Όταν σώνω το project, σώνει project και control. Μετά το κάνω compile από τις ιδιότητες του project?

Επίσης πως θα προσθέσω τα απαραίτητα στοιχεία?
π.χ. ΜyCamOCX.CaptureVideo?
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

Visual Basic Project

Δημοσίευση από Manin » 30 Μάιος 2008 14:59

Με την κάμερα δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη. Είναι λίγο παλουκάκι.
Κατέβασα ένα πρόγραμμα (PE Explorer) που μου δείχνει το κάθε DLL, τι συναρτήσεις έχει μέσα και τι καλείς μέσα από τη συνάρτηση και αρχίζω και το πιάνω.
Αλλά... σε όλους τους κωδικες που έχω κατεβάσει βλέπω κάτι δηλώσεις....
π.χ.

Public Const WS_BORDER = &H800000
Public Const WS_CAPTION = &HC00000
Public Const SWP_NOSIZE = 1
Public Const SWP_NOZORDER = &H4
Public Const SM_CYFRAME = 33


Τι σημαίνουν? Πως θα καταλάβω τι κάνει η κάθε μια?
Έχω φάει το κόσμο στο google, μάλλον με λάθος λέξεις κλειδιά, και δεν έχω βγάλει άκρη.
Καμμιά ιδέα?

EDIT: Άρχισα να καίω κύταρρα. Μόλις τώρα μου ήρθε να κοιτάξω στην msdn.microsoft. Μάλλον το βρήκα. Το αφήνω έτσι το μήνυμα για όποιον συναντήσει το ίδιο προβλημα
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες