java ellinika

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
vangel
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 15 Ιουν 2007 15:22

java ellinika

Δημοσίευση από vangel » 05 Μαρ 2008 10:49

Γεια σας,
Εχω ενα προβλημα εχω μια βαση σε access (ολα τα πεδια με ελληνικους χαρακτηρες),κανω connection με τη βαση ως εδω ολα καλα,εκτελω ομως ενα ερωτημα (sql)και μου εμφανιζει συμβολα(δηλαδη δεν εμφανιζει ελληνικα).Τι μπορω να κάνω;

Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

java ellinika

Δημοσίευση από cherouvim » 05 Μαρ 2008 11:19

Με πιο JDBC driver συνδέεσαι στην access;
Πρέπει να έχει κάποιο jdbc url connection parameter που το δηλώνεις αυτό.

πχ στον SQL Server:

Κώδικας: Επιλογή όλων

jdbc:jtds:sqlserver://localhost:1433/;DatabaseName=foobar;charset=utf8
και στη MySQL:

Κώδικας: Επιλογή όλων

jdbc:mysql://localhost:3306/foobar?useUnicode=true&characterEncoding=UTF-8
Αυτά σε μία βάση: foobar και character encoding: utf-8

vangel
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 15 Ιουν 2007 15:22

java ellinika

Δημοσίευση από vangel » 05 Μαρ 2008 16:07

Ετσι κανω connection:

jdbc:odbc:DatabaseName

Με αυτον τον driver συνδεομε στη βαση:

sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

java ellinika

Δημοσίευση από cherouvim » 05 Μαρ 2008 16:20

Με λίγο googling βρήκα αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver");
Properties props=new Properties();
props.put("charSet","UTF8");
Connection conn=DriverManager.getConnection("jdbc:odbc:foobar", props);
Δοκίμασε και πες μας αν δούλεψε.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες