Πρόγραμμα από αρχάριο σε VB.NET.Συμβουλές...

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
alaou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Ιουν 2005 09:56

Πρόγραμμα από αρχάριο σε VB.NET.Συμβουλές...

Δημοσίευση από alaou » 06 Μαρ 2008 16:36

Γεια σας,
Αν και κάπως μεγάλος (36 χρονών) ξεκίνησα να μαθαίνω την Visual Basic.
Φτιάχνω ένα πρόγραμμα,σχετικά απλό και θα ήθελα τις συμβουλές σας.
Το πρόγραμμα είναι το εξής.

Έχω φτιάξει μία φόρμα με ένα κουμπί,που όταν το πατάς εμφανίζεται μία φώτο στο picturebox.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Θέλω όμως κάθε μέρα να εμφανιζεται διαφορετική ΄φωτο στο picturebox ανάλογα με την ημερομηνία.
Έχω δλδ σε ένα αρχείο 31 φώτο αποθηκευμένες ως 010308.jpg
020308.jpg
030308.jpg
κοκ.Θέλω άν ο μήνας έχει 05 μαρ 2008,να φορτώνει την φωτο 050308.jpg.

Αφού φορτώσει τη φωτο,θα ήθελα κάνοντας κλικ πάνω της να ανοίγει μια καινούρια φόρμα με τη φωτο σε μεγάλο μέγεθος.


Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις συμβουλές σας.

alaou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Ιουν 2005 09:56

Πρόγραμμα από αρχάριο σε VB.NET.Συμβουλές...

Δημοσίευση από alaou » 06 Μαρ 2008 21:45

το πρωτο το ελυσα... :D :D :D

με form2.show ()


το αλλο το παλευω,αλλα νομιζω οτι αδικα ψαχνω!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Πρόγραμμα από αρχάριο σε VB.NET.Συμβουλές...

Δημοσίευση από dva_dev » 07 Μαρ 2008 11:11

Δοκίμασε κι αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Dim str As String

    str = Format(Date, "ddmmyy.jpg")
    MsgBox str

alaou
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 20 Ιουν 2005 09:56

Πρόγραμμα από αρχάριο σε VB.NET.Συμβουλές...

Δημοσίευση από alaou » 09 Μαρ 2008 17:07

Ευχαριστώ φίλε.
Η βοήθεια σου ήταν καταλυτική.

Επίσης διαπίστωσα ότι θέλει τη μορφή ddMMyy

γιατί σαν "mm" μικρά δηλαδή αναγνωρίζει λεπτά της ώρας ενώ με "ΜΜ" μήνες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης