Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kousfree
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2006 00:41

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από kousfree » 06 Μαρ 2008 18:49

καλησπερα
εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο, ισως δεν εψαξα καλα, συγνωμη!

Εχω τον παρακατω κωδικα σε αρχειο tpl και θελω να περνει καθε φορα την τρεχουσα ημερομηνια σε μορφη ΥΥΥΥ-ΜΜ-DD

Πως θα γινει αυτο ??


<hr />

<tr>
<td class="field1">{$PED.DATE}:</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>
<input type="date" name="ped_date" value="$DATE" class="input-text" size="15" /></td>
</tr>

Άβαταρ μέλους
kousfree
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2006 00:41

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από kousfree » 08 Μαρ 2008 20:06

Δεν ξερει καποιος να μου πει

Άβαταρ μέλους
dik_
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: 07 Ιουν 2007 11:28

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από dik_ » 09 Μαρ 2008 03:23

Κώδικας: Επιλογή όλων

$PED.DATE = date&#40;'Y-m-d'&#41;;

ή 

$DATE = date&#40;'Y-m-d'&#41;;

ή μέσα στο template&#58;

<?=date&#40;'Y-m-d'&#41;;?>

Άβαταρ μέλους
kousfree
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2006 00:41

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από kousfree » 09 Μαρ 2008 12:47

Ευχαριστω dik_ για την απαντηση αλλα κατι δεν κανω καλα .

γραφω
<hr />

<table cellpadding="1" cellspacing="2" border="0">
<tr>
<td class="field-name"> HMEΡΟΜΗΝΙΑ</td>
<td>&nbsp;</td>

<d1=date('Y-m-d');>
<td>
<input type="text" name="hmerominia" value=d1 class="input-text" size="15" /></td>
</tr>

</table>

και αντι να εχω στο πεδιο την ημερομηνια εχω το "d1"
καπου κανω λαθος στην συνταξη ;
και κατι ακομα , τι πρεπει να γραψεις για να εχεις την ημερομηνια 10 ημερες μετα ;

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από mariosal » 09 Μαρ 2008 13:35

<hr />

<table cellpadding="1" cellspacing="2" border="0">
<tr>
<td class="field-name"> HMEΡΟΜΗΝΙΑ</td>
<td>&nbsp;</td>

<?=date('Y-m-d');?>
<td>
<input type="text" name="hmerominia" value=d1 class="input-text" size="15" /></td>
</tr>

</table>


Νοκίμασε το.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από Basilakis » 09 Μαρ 2008 13:53

Καταρχάς, το .tpl σημαίνει πως είναι Template system. Οπότε δεν βάζεις αυτούσια την php μέσα σε αυτό, αλλα την περνάς με κάποις μεταβλητές. Τώρα, που θέλεις να βάλεις php? Μέσα σε phpBB?

Και αυτό του dik_ είναι σωστό, εάν κάνεις τα βήματα σωστά.

Άβαταρ μέλους
kousfree
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2006 00:41

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από kousfree » 09 Μαρ 2008 23:04

Ευχαριστώ για την βοήθεια .
Έχω φάει όμως κόλλημα.

Έχω ένα template με τρία πεδία .
Στα πρώτα δυο πληκτρολογεί ο χρήστης μια τιμή . μέχρι εδώ καλά .
Στο τρίτο που είναι η ημερομηνία , έχω την μεταβλητή d1 , και θέλω να πάρει την σημερινή ημερομηνία, να την προτείνει στον χρηστη και η να την αποδεχτεί η να την αλλάξει , και εγω με την php να πάρω την τιμή της μεταβλητής d1 που θα είναι η ημερομηνία και να προσθέσω 10 ημέρες .

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ημερομηνια σε αρχειο tpl

Δημοσίευση από Basilakis » 10 Μαρ 2008 01:09

Αυτό που δεν καταλαβένεις, είναι πως ο κώδικας δεν γίνετε μέσα στο template. DLD στο template απλώς θα κάνεις την φόρμα, αλλα όλος ο κώδικας (δλδ τα get, οι μεταβλητές και τα σχετικά) πρέπει να γραφτούνε μέσα στο php file. Αυτό που μπορώ να σου προτίνω είναι να μας δίξεις μέχρι που έχεις φτάσει, both .php kai .tpl files.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες