πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από Manin » 02 Απρ 2008 01:33

Sorry για το πρήξιμο, αλλά μαθαίνω ακόμα...

Η παρακάτω συνάρτηση είναι του server, που δέχεται τις συντεταγμένες.
Τις δέχεται σαν string, και τις εκτυπώνει στο txtOutput.Text.
Έχω την εντύπωση ότι οι τιμές πρέπει να αποθηκευτούν ως Long.
Έχω δοκιμάσει τα πάντα....
Κάπου το χάνω στη σύνταξη και μου βγάζει συνέχεια error.

Private Sub tcpServer_DataArrival(ByVal bytesTotal As Long)
Dim message As String
Call tcpServer.GetData(message) ' get data from client
txtOutput.Text = txtOutput.Text & message & vbCrLf & vbCrLf
txtOutput.SelStart = Len(txtOutput.Text)
End Sub
Thanks
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από paink1ller » 02 Απρ 2008 03:11

Καταρχην να πω οτι για πρωτη επαφη τα πηγες αρκετα καλα !

Βεβαια ο κωδικας σου ειναι αρκετα μπερδεμενος και για το μεγεθος του project που θες να κανεις πιστευω οτι αργοτερα θα σου δημιουργησει προβληματα και θα ψαχνεις να βρεις που γινεται τι κτλ..
Γιατι δουλευεις με τα twips της VB και δεν χρησιμοποιεις pixels σαν μοναδα μετρησης? Αργοτερα που θα βαλεις video frames κτλ θα σε δυσκολεψει επισης.
Για να το αλλαξεις πας στα properties της φορμας και αλλαζεις το "scalemode" σε "pixels".
Bεβαια μπορεις να τα μετατρεψεις και απο τον κωδικα σου χρησιμοποιωντας το "TwipsPerPixelY" και το "TwipsPerPixelX"..

Τωρα δυστυχως εδω δεν εχω VB για να δοκιμασω την δικτυακη επικοινωνια αλλα για αρχη σου διορθωσα λιγο τον κωδικα. Δλδ ο timer2 δεν ειχε λογο υπαρξης.
Στην θεση του εβαλα μια πιο "advance" συναρτηση και την καλω μεσα απο τον timer1.

Η ιστορια με τους timers ειναι λιγο περιεργη και αμα θες πραγματικη ακριβεια millisecond τοτε πρεπει να ακολουθησεις διαφορετικη προσεγγιση χωρις timers αλλα με καποια "Loop".

Επισης δεν καταλαβα μερικα πραγματακια εκει με τα σερβο.

Aν μπορεις κανε upload και την φορμα του server για να σου γραψω κατι ολοκληρωμενο για την δικτυακη.

Δες προς το παρον τον κωδικα χωρις τον timer2 και αυριο θα κοιταξω να γραψω το δικτυακο. Δεν το δοκιμασα αν τρεχει και μπορει να εχει κανα συντακτικο λαθακι.
Συνημμένα
test_Final_allages.rar
(5.37 KiB) Μεταφορτώθηκε 377 φορές

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από Manin » 02 Απρ 2008 17:09

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Σου ανεβάζω και τον server ο οποίος είναι βασισμένος σε κώδικα chat ενός φίλου.

Το ότι ο κώδικας είναι μπερδεμένος το έχω καταλάβει. Γι αυτό θα αρχίσω να πετάω πράγματα τα οποία δεν χρησιμεύουν πλέον , όπως τα cmd για τα αναλογικά

Με το Loop δε κατάλαβα πως θα γίνει και γιατί είναι καλύτερο από timer.
Από όσο ξέρω το loop παέι καπως έτσι :

For i 1 to 100
......
end for

Τα ms πως θα τα μετράει ;;

Επίσης στο server που έχω, τις συντεταγμένες τις δέχεται σε ένα string, μέσω της GetData, και μετά τα βάζει σ' ένα textΒοχ, χωρίς όμως να σβήνει τις προηγούμενες τιμές. Όλες αυτές οι τιμές μένουν και στη μεταβλητή?
Συνημμένα
Lefi_Server.rar
(7.61 KiB) Μεταφορτώθηκε 250 φορές
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από paink1ller » 03 Απρ 2008 14:56

Ελα σ'εκανα μαγκα !

Λοιπον στο ξαναεγραψα πιο επαγγελματικα. Θα σου μεταφερει τις συντεταγμενες του joystick και απο εκει και περα τις μετατρεπεις μετα σ'οτι θες για τα σερβομοτερια.

Προσπαθησε να καταλαβεις τι εχω κανει και το workflow μου. Θα σε βοηθησει παρα πολυ μολις πιασεις το νοημα.

Ολα ειναι συμαζεμενα και τακτοποιημενα αλλα σε μενα εχει αρκετο Lag. Περναει βεβαια απο software και hardware firewalls εδω οποτε μπορει σε εσενα να ειναι οκ.
Διορθωνεται το lag αλλα τετοια πραγματα δυστυχως κοστιζουν, ξες η ανιδιοτελεια εχει και τα ορια της :). Ειδικα για Ελλαδισταν χεχε...
Συνημμένα
netCORE.rar
(7.39 KiB) Μεταφορτώθηκε 267 φορές

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από Manin » 03 Απρ 2008 16:01

Είσαι και ο πρώτος. Σ 'ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το θυμάμαι

EditΠραγματικά έπαθα πλάκα. Κι αυτό το έκανες σε 2 μέρες??????????????
Γαμώ την απειρία μου
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από paink1ller » 03 Απρ 2008 16:51

lol οχι οχι σημερα το πρωι το εκανα. Σε μια οριτσα πανω κατω !

Ενταξει εχω γραψει way 2 many γραμμες κωδικα πριν φτασω σ'αυτο το σημειο...

Manin
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 22 Μαρ 2006 20:42

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από Manin » 04 Απρ 2008 00:09

Μελετώντας λίγο τον κώδικα, δεν κατάλαβα κάποια πραγματάκια. Αν μπορείς....
Αν γίνομαι κουραστικός απλά γράψε με.

1. Στο Sender
a. Πριν από κάθε winsock1.connect, winsock1.listen klp, έχεις ένα winsock1.close. Γιατί;
b. Στη pack_joy_data, σε κάθε συντεταγμένη έχεις 4 περιπτώσεις. "0", "00" κλπ.
Διορθωσέ με αν είμαι λάθος, αλλά φαντάζομαι ότι είναι για να πιάσεις όλες τις περιπτώσεις των τιμών του άξονα, από 0000 σε FFFF. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί το κάνεις, αν βγουν οι περιτπωσεις μπερδεύεται?

2. Receiver
Δε κατάλαβα τπτ από το for, στη DataArrival....
Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

πατώντας ενα button να σώζονται όλα τα text box της φόμας

Δημοσίευση από paink1ller » 04 Απρ 2008 13:11

check pm γιατι εχουμε ξεφυγει απο το θεμα του τοπικ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες