Ένα απλό cms

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από vassilism » 12 Μαρ 2008 14:49

Παιδιά καλησπέρα.
Στα πλαίσια της εκμάθησής μου στην php έφτιαξα αυτό το απλό cms.
http://www.lernijuices.com/admin

Χρησιμοποιεί διάφορα script από τα βοηθήματα του forum.
To script δημιουργίας Thumbnails του fafou.
To login script του billt.
To script σελιδοποίησης του panosru και
Το ημερολόγιό του skeftomilou.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά του forum γιατί με βοήθησαν στο μέγιστο, σχετικά με όσες απορίες είχα.
Τον fafo, τον Μάρκο, τον Alice, τον dik,τον skeftomilo, τον soteres, τον cherouvim και τον billt.

Αν θέλετε κάντε μια εγγραφή να το δείτε και να μου πείτε την γνώμη σας.

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από billt » 12 Μαρ 2008 14:57

ωραίος :)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από Basilakis » 12 Μαρ 2008 15:10

Poli kali douleia :) Twra ksekinise na paizeis, template system ktl ktl.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από vassilism » 12 Μαρ 2008 15:19

Σας ευχαριστώ παιδιά.
Basilakisweb έγραψε:Poli kali douleia :) Twra ksekinise na paizeis, template system ktl ktl.
Το έχω φτιάξει με css και αλλαγές σε templates είναι πολύ εύκολη δουλειά.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από dimsis » 12 Μαρ 2008 16:13

Ωραίος μπράβο.
Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε υλοποιημένα projects από απαντήσεις που δίνουμε εδώ μέσα σε άτομα που πραγματικά έχουν την όρεξη να ασχοληθούν και δεν ψάχνουν απλώς έτοιμες λύσεις για τις πτυχιακές τους και τις εργασίες τους.

Καλή συνέχεια και με το καλό να να δούμε και το frontend και να το εμπλουτίσεις και άλλο.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από vassilism » 12 Μαρ 2008 16:17

dimsis έγραψε:Ωραίος μπράβο.
Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε υλοποιημένα projects από απαντήσεις που δίνουμε εδώ μέσα σε άτομα που πραγματικά έχουν την όρεξη να ασχοληθούν και δεν ψάχνουν απλώς έτοιμες λύσεις για τις πτυχιακές τους και τις εργασίες τους.

Καλή συνέχεια και με το καλό να να δούμε και το frontend και να το εμπλουτίσεις και άλλο.
Βασικά δεν έχει καμία σχέση με πτυχιακή, ούτε επαγγελματίας είμαι.
Απλά μαθαίνω php επειδή μου αρέσει :D

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από dimsis » 12 Μαρ 2008 16:26

Αυτό είναι και το καλύτερο. Όσο έχεις αυτήν την όρεξη και το μεράκι, μαθαίνεις και πολύ πιο εύκολα...
Αν γίνει καθημερινή δουλειά χαλάει κάπου το πράμα.. οπότε ασχολήσου τώρα που έχεις και το χρόνο και την όρεξη όσο μπορείς!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6229
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από fafos » 12 Μαρ 2008 17:01

Patrida!! egrapses!! :D ...

2 parathrhseis sthn eisagogh arxeiou..

1. Otan patas thn apothikeysh kalo einai na petakseis ena "pseudo-loading" gia na katalavenei o asxetos xrhsths san emena oti to systhma kati kanei kai prepei na perimeno na oloklhrothei.. ena aplo einai auto:

sto button apothikeush vazeis auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

onclick="document.getElementById('prog').style.display='';do_prog(9,200);"
tora prepei na deixnei kapos etsi:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input class=formbutton type="submit" name="submit" value=" Αποθήκευση " onclick="document.getElementById&#40;'prog'&#41;.style.display='';do_prog&#40;9,200&#41;;" />

amesos meta to </form> vazeis auto:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="prog" style="display&#58;none;">
				<table  cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
				<tr>
				<td align="center">
<b><font color='Green'>Παρακαλώ περιμένετε...</font></b> <img src="images/loader.gif" width="15" height="5" border="0" />
				</td>
				</tr>
				</table>
</div>
tora, me to pou pataei thn apothikeush tha tou emfanizei ena animation image kai tha tou leei Παρακαλώ περιμένετε...

(episynapto to animation)


2. Otan teleionei h kataxorhsh emfanizei thn forma gia nea kataxorhsh... nomizo oti kalytera einai na se phgainei sthn analytikh perigrafh ths kataxorhshs gia na mporeis na diorthoseis tyxon lathi..


auta ta oliga... kalh synexeia :lol:
Συνημμένα
loader.gif
loader.gif (432 Ψηφιολέξεις) Προβλήθηκε 2488 φορές

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από skeftomilos » 12 Μαρ 2008 17:22

Nice! :-)

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Μαρ 2008 18:10

Ωραίος!

Πρόσεξε να κάνεις escape ή sanitize το user input.
Δες το έγγραφο με τον εξής τίτλο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

foo
που στην πραγματικότητα είναι αυτός:

Κώδικας: Επιλογή όλων

foo<script>alert&#40;'XSS vulnerable'&#41;</script>
Επίσης μην αφήνεις τα errors να φαίνονται στην οθόνη του χρήστη. Αυτά πρέπει να φαίνονται μόνο στο development:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Warning&#58; unlink&#40;/home/lernijui/public_html/fotos/120533832399_sml.jpg&#41; &#91;function.unlink&#93;&#58; No such file or directory in /home/lernijui/public_html/admin/delete.php on line 51

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από vassilism » 12 Μαρ 2008 18:11

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.
Δεν περίμενα να ενθουσιαστείτε, γιατί νομίζω ότι είναι μια πολλή απλή δουλειά.
dimsis έγραψε: Καλή συνέχεια και με το καλό να να δούμε και το frontend και να το εμπλουτίσεις και άλλο.
Frontend εννοείς το site που θα είναι μπροστά από το cms?

Πατρίδα όπως πάντα έχεις δίκιο, το πρόσθεσα, αλλά δεν ξέρω για ποιόν λόγο δεν παίζει το animation του gif (μένει στάσιμη η εικόνα).
Μήπως φταίει το style="display: none;"

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Μαρ 2008 18:15

Το edit link σου δεν είναι σωστά φτιαγμένο.

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//www.lernijuices.com/admin/edit.php?id=39&title=test123&date=07/03/2008&category=foo&price=0&currency=&perigrafi=
Ουσιαστικά αναπαράγεις όλο το έγγραφο μέσα στο GET κάτι το οποίο είναι λάθος. Το παρακάτω θα έπρεπε να είναι αρκετό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//www.lernijuices.com/admin/edit.php?id=39
και το παρακάτω θα έπρεπε να πετάει error μιας και δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//www.lernijuices.com/admin/edit.php?id=does-not-exist

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1950
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από vassilism » 12 Μαρ 2008 18:28

Σευχαριστώ πολύ cherouvim, είναι πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις σου.
Όσον αφορά τα user input, δεν είχα ιδέα, και μόλις είδα το alert που έβαλες έπαθα την πλάκα μου.
Για escape ή sanitize πρώτη φορά το ακούω, θα αρχίσω να το ψάχνω.

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από cherouvim » 12 Μαρ 2008 18:30

Το alert που έβαλα είναι αθώο, αλλά το οτι με αφήνεις να το κάνω είναι πολύ επικίνδυνο.

Διάβασε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Cross-site_scripting

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Ένα απλό cms

Δημοσίευση από dimsis » 12 Μαρ 2008 18:46

vassilism έγραψε:Frontend εννοείς το site που θα είναι μπροστά από το cms?
Ναι το site. Άντε με το καλό και αυτό σύντομα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες