CHAT_Room πρόβλημα...

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
makmat
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 16:25
Τοποθεσία: ATHENS

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από makmat » 12 Μαρ 2008 15:20

:) Γειά σας παίδες,

έχω ξαναβάλει αυτό το μήνυμα αλλά σήμερα σας ανακάλυψα εδώ, ότι είστε "ειδικοί"
Javascript & AJAX, οπότε sorry για την επανάληψη αλλά τα έχω "πάρει στο κρανίο"! :x

Είχα ασχοληθεί πριν χρόνια με το Web-dev. αλλά μόνο σε HTML. Από PHP, ASP κλπ. είμαι ...άσχετος!
Αυτά σαν πρόλογος για να καταλάβετε που "παίζω". Λοιπόν επι του θέματος τώρα:

θέλαμε μια παρεούλα να στήσουμε ένα ChatRoom δικό μας, να μη μας ζαλίζουν οι άσχετοι με διαφημίσεις, τσόντες κλπ. αλλά για να έχει και κάποιες ειδικές εφαρμογές επίσης (Admin, Kick, ban-list κλπ).
Βρήκα ένα πολύ ωραίο demo που τρέχει σε ASP-AJAX, το "έκοψα-το έραψα" και τρέχει άψογα στον LAN-Server που έχω εδώ σπίτι μου (se XP-Pro).
Ωραία, το δοκιμάσαμε με DNS και μπήκαν και οι κολλητοί και μιλήσαμε. 'Αψογα μέχρις εδώ.

Αποφάσισα μετά την επιτυχή δοκιμή να το φορτώσω σ'ένα Free Web-Host για να μη... καίμε ρεύμα 24 ώρες στο σπίτι και, από δώ και μετά άρχισαν τα δύσκολα !

Υπόψιν ότι το φόρτωσα σε 3 διαφορρετικά Web-host και πάντα το πρόβλημα είναι ότι
το Chatroom ΔΕΝ τρέχει. Μπαίνεις μέσα από την σελίδα Login (default.asp) και κανονικά,
θάπρεπε γράφοντας ένα NickName να σε βάλει στην σελίδα chatroom.asp, όπου βλέπεις πόσοι Users είναι μέσα, μπορείς να γράψεις μηνύματα κλπ.
Ενώ λοιπόν γράφεις το nickname, σε βάζει μεν στην σελίδα chatroom.asp αλλά εκεί δεν
εμφανίζεσαι σαν user, ούτε υπάρχει κανείς άλλος ! Ούτε να γράψεις μπορείς... ότι γράφεις
και το στέλνεις με Send το αγνοεί.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ στον LAN-Server του σπιτιού μου τρέχει άψογα. Τους έστειλα ένα Email αλλά με "έγραψαν" κανονικά !

Αλλά πάλι σκέφτομαι, γιατί στον δικό μου Server τρέχει χωρίς να κάνω τίποτε απολύτως?
Υπόψιν ότι και στους 3 Web-Host που το εγκατέστησα ήταν Free. Μήπως γι'αυτό δεν τρέχει?
Τότε όμως γιατί λένε ότι υποστηρίζουν ASP?


Στο προηγούμενο Post που έκανα εδώ στο Forum, κάποιος άλλος φίλος μου ανέφερε μήπως είναι θέμα CHMOD διότι το CHATroom θέλει να "γράψει" σε κάποια αρχεία τα στοιχεία των USERs, τα μηνύματα κλπ. Πολύ σωστά... είναι θέμα permission από τον
Server προφανώς είπα.

Προσπάθησα να αλλάξω το CHMOD, και κατάλαβα ότι αυτό δεν γίνεται σε ASP (Win Server). Είπαμε, είμαι άσχετος από ASP.

Τελικά ψάχνοντας, είδα ότι ο ένας Web-Host που φιλοξενεί το ChatRoom μου επιτρέπει να έχεις αρχεία "Write" μέσα στο Directory "DATA".

Ωραία είπα, BINGO !!!εδώ είναι η λύση.


Μετέφερα όλα τα αρχεία "functions" που έχει το ChatRoom μέσα στο DATΑ και έκανα και τις απαραίτητες αλλαγές στα PATHs.

ΤΙΠΟΤΑ πάλι!

Μετέφερα κατόπιν όλα τα αρχεία του Chat μέσα στο DATA, πάλι αλλάζοντας όλα τα PATHs.

TIΠΟTA !

Δεν μπορώ να βρώ άκρη και έχω "σηκώσει πίεση" με το θέμα... Για βοηθείστε λίγο βρε παιδιά.... γιατί το "στήσαμε" στο δικό μας LAN-Server και γλυκαθήκαμε, αλλά στη συνέχεια φάγαμε "πίκρα" με το θέμα. :cry: :cry: :cry:

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε

MakMat

PS: η εφαρμογή που τρέχω είναι εδώ:

http://www.aspchatnow.com/

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 12 Μαρ 2008 18:20

Τα ίδια που σου είπα και πρίν. Το forum το διαβάζουμε, οπουδήποτε και να το γράψεις :P

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Μαρ 2008 08:40

πολλοι server δεν επιτρεπουν τετοια script και εχουν περιορισμους ισως για αυτο δεν δουλευει

εγω εχω να σου δωσω ενα απλο javachat αν σε ενδιαφερει αλλα το μονο που δεν εχει moderation

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από mariosal » 13 Μαρ 2008 20:02

Εγώ παιδιά το βλέπω μια χαρά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 13 Μαρ 2008 22:22

Marie, to link pou vlepeis LOGIKA kai to vlepeis swsta. DEN EINAI to chat tou paidiou, afou einai se LAN to chat tou.

CBA to speak with u any more. EVen to reply to your post. Damn forums, do not have ignore fuction.

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από mariosal » 13 Μαρ 2008 22:29

Τότε να μας δώσει το link του χαλασμένο έτσι ώστε να δούμε εάν δουλεύει σε εμάς.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 13 Μαρ 2008 22:32

makmat έγραψε:Βρήκα ένα πολύ ωραίο demo που τρέχει σε ASP-AJAX, το "έκοψα-το έραψα" και τρέχει άψογα στον LAN-Server που έχω εδώ σπίτι μου (se XP-Pro).
Ωραία, το δοκιμάσαμε με DNS και μπήκαν και οι κολλητοί και μιλήσαμε. 'Αψογα μέχρις εδώ.
makmat έγραψε: Υπόψιν ότι το φόρτωσα σε 3 διαφορρετικά Web-host και πάντα το πρόβλημα είναι ότι
το Chatroom ΔΕΝ τρέχει.

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από mariosal » 13 Μαρ 2008 22:36

Πάντως έχεις(makmat) σκεφτεί ότι ο υπολογιστής σου μπορεί να φταίει και όχι τα host, λίγο απίθανο αφού σου δούλευε πριν αλλά.. Στείλε μας το link αυτού που δε δουλεύει καλά και να δούμε εάν εμείς έχουμε πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 13 Μαρ 2008 22:38

Marie, diavazeis ti grafei? Ston ipologisti tou, DOULEVEI swsta. Den exei kanena provlima. Ston host den doulevei. Pws loipon, na exei provlima o ipologistis kai oxi o host?

makmat
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 16:25
Τοποθεσία: ATHENS

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από makmat » 14 Μαρ 2008 02:00

..Marie, ποιό LINK αναφέρεις? δεν έγραψα κανένα LINK με το Chat μου.
Αν εννοείς στο πρώτο μου μήνυμα κάτω-κάτω ένα URL που έχω, είναι
η διεύθυνση που κατέβασα το applets του ChatRoom.

Kαι για να μη μπερδεύεσαι, προσυπογράφω την απάντηση του προηγούμενου
φίλου. Εφόσον το Chat τρέχει στον δικό μου Server άψογα, όχι μόνο σε
επίπεδο LAN αλλά και σε WAN, διότι δίνοντας την IP-address του Modem μου
και την "πόρτα" σε φίλους μου, μπορούν και μπαίνουν στον Server μου και
το ChatRoom δουλεύει ΑΨΟΓΑ, γιατί να έχω πρόβλημα?
Αυτό είναι το φυσιολογικό.

Μόλις όμως φορτώσω τα αρχεία αυτά που τρεχουν στον δικό μου Server σε
3 Web-Hosts που δοκίμασα, το ChatRoom δεν είναι ότι είναι ανύπαρκτο... όχι βέβαια.
Μπαίνεις στη σελίδα Login κανονικά, όπως και στον δικό μου Server.

'Ομως, το θέμα δεν είναι να μπεις να δεις αν είναι... ωραία η σελίδα!!!

Εκεί πρέπει να μπορείς να γράψεις ένα NickName και με το πλήκτρο "LOGIN"
να σε βάζει στην κυρίως σελίδα του ChatRoom, όπου εκεί βλέπεις την λίστα των
άλλων χρηστών (εφόσον υπάρχουν βέβαια..) αλλά το βασικότερο, να μπορείς να γράψεις
στο σχετικό πλαίσιο και πατώντας ΕΝΤΕΡ να περνούν τα γραφόμενά σου στο κυρίως πεδίο
του ChatRoom, έτσι ώστε να μπορείς να συνεννοηθείς με τους άλλους.

Aυτό λοιπόν ΔΕΝ συμβαίνει. Κάνω LOGIN, με περνά στην κυρίως σελίδα του ChatRoom
αλλά εκεί, ΔΕΝ υπάρχω σαν USER !!! Δηλαδή, δεν μπορεί, αρνείται να καταχωρήσει κάπου
τα στοιχεία που γράφω ώστε να τα φορτώσει στην λίστα των χρηστών. Έτσι, ενώ βρίσκομαι μέσα στο κυρίως παράθυρο του ChatRoom, ΔΕΝ υπάρχω σαν USER όπως κανονικά θα έπρεπε. Επίσης ότι μήνυμα γράψω, δεν το εμφανίζει καθόλου στον κυρίως πίνακα του ChatRoom, όπως θα έπρεπε.

Πιστεύω πάντως κι'εγώ αυτό που ανέφερε κάποιος εδώ σε προηγούμενο μήνυμα, ότι μάλλον "απαγορεύουν" να τρέξει κάποιο script που θέλει το ChatRoom και γι'αυτό δεν
λειτουργεί σωστά.

Τέλος πάντων παιδιά, δε βαριέστε... τι να κάνουμε τώρα? Θα ζήσουμε και χωρίς ChatRoom!


MakMat

PS: σε PHP έχει δοκιμάσει κανείς τίποτε παρόμοιο? κατέβασα σήμερα από το Ιντερνετ κάτι
που υπόσχεται πολλά, αλλά θέλει πολύ δουλειά να το στήσεις.

Επίσης έχω μια ερώτηση ακόμα: για να τρέξω σελίδες PHP από τον LAN-Server μου, όπως
τρέχω δηλαδή τα ASP, είναι ΟΚ ο IΙS που έχουν "default-Server" τα Windows XP ???
'η πρέπει να στήσω κάτι διαφορετικό?

makmat
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 16:25
Τοποθεσία: ATHENS

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από makmat » 14 Μαρ 2008 02:09

THIS MESSAGE DELETED
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος makmat την 14 Μαρ 2008 11:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14093
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από fiskilis » 14 Μαρ 2008 07:08

Basilakisweb έγραψε: Damn forums, do not have ignore fuction.
phpbb3 ειναι οτι το καλυτερο για το προβλημα σου το εχω δοκιμασει και ειναι το κατι αλλο η αισθηση αυτη να αγνοεις καποιον χρηστη


:kaloe: :kaloe: :kaloe:

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Μαρ 2008 10:59

Δεν χρειαζότανε να δώσεις το link, αλλα τώρα είμαι σίγουρος για αυτό που σου έχω πεί. Απο ότι φένετε δεν γράφει μέσα στα αρχεία.

makmat
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 16:25
Τοποθεσία: ATHENS

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από makmat » 14 Μαρ 2008 13:30

fiskilis έγραψε:
phpbb3 ειναι οτι το καλυτερο για το προβλημα σου το εχω δοκιμασει και ειναι το κατι αλλο η αισθηση αυτη να αγνοεις καποιον χρηστη
...το έχεις στήσει κάπου ? έψαξα αλλά δεν είδα στο phpbb3 κάποιο ανάλογο Chatroom με αυτό που έτρεχα σε ASP-AJAX.

ΟΚ, πράγματι to phpbb3 έχει πολλά "καλούδια" αλλά αυτό ακριβώς που θέλω δεν το βρίσκω.
Δεν μ'ενδιαφέρει Forum ή message-board.

Θέλω ChatRoom με λίστα χρηστών και δυνατότητα να δέχεται IFRAME ώστε να μπορώ
να παρέχω Live-LINKs στους Users.
Και οπωσδήποτε να υπάρχει ADMINistrator για τους παρείσακτους.

Σ'ευχαριστώ

ΜακΜαt

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

CHAT_Room πρόβλημα...

Δημοσίευση από Basilakis » 14 Μαρ 2008 13:47

Oxi to phpBB3 pigene gia emena :D Gia to ignore user fuction :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης