Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από zinobios » 18 Μαρ 2008 05:42

Προσπαθώ να τρέξω ένα php file που κατέβασα απο το internet
αλλά ένώ στο site μου τρέχει κανονικά ( http://orthodoxyhub.gr/blogs/blogs.php )
στο Dreamweaver μου βγάζει μήνυμα λάθους :
"Fatal error: Call to undefined function: iconv() in c:\easyphp1-8\www\lastRSS.php on line 106"
Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα ακόμα από PHP αλλά απ' ό,τι καταλαβαίνω το λάθος αυτό σχετίζεται με το enconding.
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για να μπορέσω να "τρέξω" αυτό το php αρχείο τοπικά;

Η γραμμή 106 είναι η :

Κώδικας: Επιλογή όλων

$out[1] = iconv($this->rsscp, $this->cp.'//TRANSLIT', $out[1]);

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Μαρ 2008 12:48

Έχεις κατεβάσει και τα υπόλοιπα αρχεία που σχετίζονται με αυτό το blog;

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από zinobios » 18 Μαρ 2008 13:37

Basilakisweb έγραψε:Έχεις κατεβάσει και τα υπόλοιπα αρχεία που σχετίζονται με αυτό το blog;
Ναι , ακόμα ένα αρχείο είναι το LastRSS.php. Το έχω βάλει και αυτό στο www φάκελλο του EasyPHP.

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από tsiger » 18 Μαρ 2008 13:40

εχεις εγκατεστημενη την http://www.gnu.org/software/libiconv/?

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από zinobios » 18 Μαρ 2008 17:50

tsiger έγραψε:εχεις εγκατεστημενη την http://www.gnu.org/software/libiconv/?
Όχι.
Αυτό λές να φταίει;
Δηλαδή οι έλληνες χρήστες του Dreamweaver πρέπει να έχουν εγκατεστημένο αυτό στον υπολογιστή τους;

Άβαταρ μέλους
tsiger
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1431
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2002 13:40
Τοποθεσία: Thessaloniki Observation Center
Επικοινωνία:

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από tsiger » 18 Μαρ 2008 20:10

Δεν ειναι προβλημα τοu DW αλλα της PHP η οποια ψαχνει να βρει την iconv για να παιξει αλλα δεν τη βρισκει

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από zinobios » 18 Μαρ 2008 21:09

Το κατέβασα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα το κάνω install .

Κώδικας: Επιλογή όλων

Installation
As usual for GNU packages: 
$ ./configure --prefix=/usr/local
$ make
$ make install

eBoxNet
Δημοσιεύσεις: 136
Εγγραφή: 17 Σεπ 2007 18:34
Επικοινωνία:

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από eBoxNet » 18 Μαρ 2008 22:22

Kalhspera aytes oi odhgies einai gia linux.

gia windows pigene edo :

http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/libiconv.htm

Άβαταρ μέλους
zinobios
Δημοσιεύσεις: 326
Εγγραφή: 15 Αύγ 2005 21:49

Γιατί τοπικά βγάζει μήνυμα λάθους;

Δημοσίευση από zinobios » 18 Μαρ 2008 22:43

Το εγκατέστησα αλλά μέσα στον κώδικα τι θα πρέπει να γραψω για να το καταλαβαίνει ;
Μόνο με την εγκατάσταση που έκανα πάλι εβγαλε το ίδιο μηνυμα λάθους.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες