Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Βοήθεια λύσεις και νέα από τον χώρο των open source ή έτοιμων εφαρμογών που έχουν φτιαχτεί με την PHP όπως oscommerce, κ.α.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
irinikos
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 20:38

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από irinikos » 30 Μαρ 2008 16:31

Ξέρει κανείς πώς να εμφανίζει την ημερομηνία στο oscommerce στα ελληνικά;

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Μαρ 2008 17:46

Ορίζεις το ελληνικό locale στην αρχή περίπου του language file greek.php. Αν δεν ξέρεις ποιό είναι το ελληνικό locale ρώτα τον hosting provider σου. Με λίγα λόγια παίρνει αυτόματα την ημερομηνία από τον server σου.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

irinikos
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μαρ 2008 20:38

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από irinikos » 31 Μαρ 2008 17:04

Έχω κατεβάσει την ελληνική έκδοση. Δουλεύω προς το παρόν στον υπολογιστή μου με apache. Στο αρχείο greek.php, υπάρχει το εξής για την ημερομηνία:

// look in your $PATH_LOCALE/locale directory for available locales
// or type locale -a on the server.
@setlocale(LC_TIME, 'el_GR');

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT_LONG', '%A %d %B, %Y'); // this is used for strftime()
define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date()
define('DATE_TIME_FORMAT', DATE_FORMAT_SHORT . ' %H:%M:%S');

////
// Return date in raw format
// $date should be in format mm/dd/yyyy
// raw date is in format YYYYMMDD, or DDMMYYYY
function tep_date_raw($date, $reverse = false) {
if ($reverse) {
return substr($date, 0, 2) . substr($date, 3, 2) . substr($date, 6, 4);
} else {
return substr($date, 6, 4) . substr($date, 3, 2) . substr($date, 0, 2);
}
}
Επίσης στο greek/index.php, υπάρχει η γραμμή
define('TABLE_HEADING_NEW_PRODUCTS', 'Νέα Προιόντα Για %s');
Τι πρέπει να αλλάξω για να εμφανίζεται ο μήνας στα ελληνικά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 13 Απρ 2008 11:14

Κώδικας: Επιλογή όλων

@setlocale(LC_TIME, 'el_GR.ISO_8859-7');

define('DATE_FORMAT_SHORT', '%d/%m/%Y'); // this is used for strftime() 
define('DATE_FORMAT_LONG', '%A %d %B, %Y'); // this is used for strftime() 
define('DATE_FORMAT', 'd/m/Y'); // this is used for date() 
define('DATE_TIME_FORMAT', DATE_FORMAT_SHORT . ' %H:%M:%S'); 

function tep_date_raw($date, $reverse = false) {
  if ($reverse) {
    return substr($date, 0, 2) . substr($date, 3, 2) . substr($date, 6, 4);
  } else {
    return substr($date, 6, 4) . substr($date, 3, 2) . substr($date, 0, 2);
  }
}


// Global entries for the <html> tag
define&#40;'HTML_PARAMS','dir="LTR" lang="el"'&#41;;

// charset for web pages and emails
define&#40;'CHARSET', 'iso-8859-7'&#41;;
Τώρα αν θέλεις ο μήνας να εμφανίζετει στην γενική (δηλαδή αυτό το προϊόν προστέθηκε 12 Απριλίου 2008) τότε θα πρέπει να προσθέσεις κώδικα ελέγχου και στα function - general

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 14 Απρ 2008 18:12

Εαν δεν σου δουλέψει το παραπάνω...
τότε δοκίμασε ν' αλλάξεις το Locale σε

Κώδικας: Επιλογή όλων

  @setlocale&#40;LC_ALL, 'greek'&#41;;
Η διαφορά : από LC_TIME σε LC_ALL

Σε Windows server θα δουλέψει

zeppos
Δημοσιεύσεις: 431
Εγγραφή: 26 Μαρ 2006 10:43
Τοποθεσία: Kyklades
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από zeppos » 14 Απρ 2008 20:05

Δεν ξέρω αν σου κάνει αλλά το γράφω...
Έχω σε μια απλή σελίδα php τα εξής για Ελληνική ημερομηνία:
setlocale(LC_CTYPE, 'greek');
setlocale(LC_TIME, 'greek');
$date = strftime (" %A - %d %b. %Y");
Όπου θέλω να εμφανίζεται απλώς γράφω echo $date; και δουλεύει..

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 14 Απρ 2008 20:12

H εντολή

Κώδικας: Επιλογή όλων

@setlocale&#40;LC_ALL, 'greek'&#41;;
δουλει και με oscommerce αλλά και Zen, τόσο σε Vista όσο και σε XP Windows server
και δεν χρειάζεται καμία άλλη αλλαγή στον κώδικα
Ετσι κι αλλιώς ο μήνας βγαίνει από το strftime(%b) που είναι στον κώδικα των παραπάνω εφαρμογών

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από tsirman » 19 Απρ 2008 20:36

stin periptosi pu exeis utf-8 encoding?

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 19 Απρ 2008 22:21

$month_number=date('m');
switch($month_number)
{
case '01': $temp='Ιανουάριος';break;
case '02': $temp='Φεβρουάριος';break;
...
...
case '12': $temp='Δεκέμβριος';break;
}

define('TABLE_HEADING_NEW_PRODUCTS', 'New Products For '. $temp);

/includes/languages/templates/your_templates/greek.php

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 19 Απρ 2008 22:31

Άν δεν σου κάνει το παραπάνω τότε δοκίμασε

@setlocale(LC_ALL, 'el_GR.utf-8','greek');

define('HTML_PARAMS','dir="ltr" lang="el"');

//define('CHARSET', 'greek');

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από tsirman » 20 Απρ 2008 12:18

Logika mono to proto su post pezei ... to deftero den pezei se utf encoding

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 20 Απρ 2008 12:28

Αν μπορείς να μου υποδείξεις το μή λογικό - λάθος μια και σε εμέμα παίζουν όλα, τόσο με iso-8859-7 όσο και utf-8 (linux - windows)

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από tsirman » 20 Απρ 2008 12:31

kita isos de ftene toso poli ta osa les. apla grafodas

@setlocale(LC_ALL, 'el_GR.utf-8','greek');

define('HTML_PARAMS','dir="ltr" lang="el"');

ke dinontas mia date me tin strftime

i date pu epistrefei pezei me tis rithmiseis pu ipes ala mono se iso-8859-7 ala oxi se utf-8 dld to provlima ine me tin strftime pu de dinei unicode dates

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 20 Απρ 2008 12:59

Κοίτα,
το να λες είναι εύκολο.
Το να υποδείξεις λίγο πιο δύσκολο.
Εχεις κάτι να αντιπαραθέσεις στους τέσσερις προηγούμενους κώδικες που δουλεύουν τόσο σε Linux - Windows;
Το ξαναλέω λοιπόν.
Σ εμένα τόσο με utf-8 όσο και με isο-8859-7 δουλεύουν.

Αν μπορείς να μου διευκρινίσεις αν μιλάμε για linux server ή απλό pc (windows) με apache ?

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Eλληνική ημερομηνία στο oscommerce

Δημοσίευση από tsirman » 20 Απρ 2008 13:44

Koita nomizo peiraxtikes :)

den to eipa gia na su po kati kako :)

lipon ime se winxp me apache+php+mysql

thelo na tiposo ellinikes imerominies me tin strftime. an valo ta orismata pu ipes mu tiponei imerominia ala oxi unicode. dld an to encoding tis selidas mu ine utf-8 de tiponei sosta ala kinezika;an to kano iso-8859-7 pezei. profanos ine lathos tis strftime pu de dinei unicode results

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP έτοιμες εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης