url decode προβλημα

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
kospap
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 23 Μαρ 2003 15:22

url decode προβλημα

Δημοσίευση από kospap » 24 Απρ 2003 19:07

Οταν στελνω μεσω μιας url μια μεταβλητη πχ $var='ελληνικα'. στην διευθυνση δίνει πχ http://localhost/recieve.php?var=%C1%C3%H1 ομως στην εντολη echo $_GET['var']; δινει οτι να ναι χαρακτηρες. Ακομα και με τις urlencode και urldecode δεν γινεται τιποτα. Μπορει καποιος να με βοηθησει??? :idea:
Το manual της php λεει οτι γινεται αποκωδικοποιηση μεσω του RFC 1728...
μηπως ειναι ο server (IIS v5.1) η μηπως η php v4.23???

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

url decode προβλημα

Δημοσίευση από Panos Galanis » 05 Μάιος 2003 15:41

Ναι τα Ελληνικούλια δεν υποστηρίζονται στο URL τουλαχιστον όχι ακομα *(μπορει φυσικα και εγω να μην εχω βρει λυση) Ειναι Client - side το προβλημα...

workaround:
* POST και όχι GET στις μεταβλητές για Ελληνικουλια
* Λατινικους χαρακτήρες για GET :hammer:
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

url decode προβλημα

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Μάιος 2003 02:29

Local pou to dokimasa Se Apache 1.3.27 me php 4.3.0 se linux rh7.2 (apo pleyras server)

kai se Windows 2000 en SP3 me IE 5.5 (apo pleyras client) doulepse mia xara. kai ta ellinika mou pire mesa sto arguement pano sto URL me get kai mou ta emfanise mia xara meta me echo $_GET["var"];

Parola ayta dokimase to exis. isos exei na kanei me ta character sets...

Mesa sto <HEAD> bale to exis meta tag:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">  
Etsi tha kanei get ta data me elliniko charset opote den tha exeis prob logika.

Dokimase to kai pes mou results :)

Άβαταρ μέλους
Panos Galanis
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 09 Σεπ 2002 12:51
Τοποθεσία: Hamburg

url decode προβλημα

Δημοσίευση από Panos Galanis » 08 Μάιος 2003 14:14

Στην δικιά μου περίπτωση δοκίμασα charset αλλα και header με το ιδιο αποτελεσμα ... ο ΙΕ ειναι Αγγλικος η Ελληνικος ?

Η περιπτωση μου : Suse 8.1 - Apache - PHP (Server) (DE) Win2k Pro sp3 (Client)(DE) ++ IE6(de), Mozilla 1.3(en), Opera 7.1(en)

To Encode (Client) sto "καλημερα" ειναι αυτο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Mozilla&#58; %CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1
Opera&#58;  %CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1
IE&#58; %3Fa%3F%3F%B5e%3Fa
παραδειγμα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

http&#58;//localhost/recieve.php?var=%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1
$_GET["var"] == "καλημερα" *Σωστο
$_GET["var"] == "&#206;&#186;&#206;±&#206;»&#206;·&#206;&#188;&#206;&#181;&#207;&#65533;&#206;±" *Στην περιπτωση μου για Mozilla, Opera...
$_GET["var"] == "?a??&#181;e?a" *για IE6

Δεν πρεπει να κανω λαθος για το "Client Side".... αλλα και παλι ... :lol:
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination to do so. - Douglas Adams

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10242
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

url decode προβλημα

Δημοσίευση από Cha0s » 08 Μάιος 2003 22:18

Aggliko IE exo.

To thema einai ontos Client Side.

Yparxei mia rithmisi stin PHP kai ston Apache pou rithmizeis ta charsets pou tha stelnei apo default.

Isos ayto na boithisei.

Oi rithmiseis aytes briskontai sta arxeia httpd.conf kai php.ini

gia to php.ini ayti einai i rithmisi

Κώδικας: Επιλογή όλων

; PHP's built-in default is text/html
default_mimetype = "text/html"
default_charset = "iso-8859-7"
Dokimaste to. Might work that way...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης