ginetai sthn ρΗρ kai Msql εμφανiση τυχαιων photo?

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
gianhs8
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 23 Δεκ 2007 13:59
Επικοινωνία:

ginetai sthn ρΗρ kai Msql εμφανiση τυχαιων photo?

Δημοσίευση από gianhs8 » 01 Απρ 2008 18:48

επειδη γνωριζω λιγα πραγματα για την php θα ηθελα να μαθω αν μπορω σε ενα index na mporv na κανω thumbnails kai links να εμφανιζωνται τυχαια σε καθε εισοδο ενος χρηστη αν γνωριζει καποιως να μου πει ωστε να μην πεδεβωμαι αδικα και αν εχει δει καποι σχετικο Τutorial η βιβλιο να πρωτηνει

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

ginetai sthn ρΗρ kai Msql εμφανiση τυχαιων photo?

Δημοσίευση από AAT » 01 Απρ 2008 18:56



mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

ginetai sthn ρΗρ kai Msql εμφανiση τυχαιων photo?

Δημοσίευση από mariosnadege » 02 Απρ 2008 10:06

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε τρεις εικόνες (image1.gif, image2.gif και image3.gif) και θέλουμε κάθε φορά να εμφανίζεται μία τυχαία. Νομίζω πως μια απλή λύση είναι η εξής :
Bάζουμε τον κώδικα html κάθε εικόνας σε ένα πίνακα (array) $images :

Κώδικας: Επιλογή όλων

		
       $images&#91;1&#93;='<img src="image1.gif" border="0" alt=""/>';
       $images&#91;2&#93;='<img src="image2.gif" border="0" alt=""/>'; 
       $images&#91;3&#93;='<img src="image3.gif" border="0" alt=""/>';
Έπειτα χρησιμοποιούμε τη λειτουργία (function) rand() για να επιλέξουμε ένα τυχαίο αριθμό. Στη rand() προσδιορίζεις το χαμηλότερο και το ανώτερο όριο τυχαίου αριθμού. Επειδή εδώ έχουμε τρεις εικόνες, θέλουμε ένα τυχαίο αριθμό από το 1 ως το 3. Θα γράψουμε λοιπόν τη rand() ως εξής : rand(1,3). Τον τυχαίο αριθμό θα τον βάζουμε κάθε φορά σε μια μεταβλητή (εδώ λέγεται $randomimage ). Άρα η επόμενη γραμμή του κώδικα θα είναι :

Κώδικας: Επιλογή όλων

       $randomimage = rand&#40;1,3&#41;;
Και για να εμφανίσουμε την εικόνα θα πρέπει να προσθέσουμε ένα κώδικα που θα δείχνει το τυχαία επιλεγμένο μέλος του πίνακα $images. Γράφοντας $images[$randomimage], έχουμε κάθε φορά το μέλος του πίνακα $images που καθορίζεται από τη μεταβλητή $randomimage. Με την εντολή echo δειχνουμε την επιλεγμένη εικόνα. Η τελευταία γραμμή του κώδικα θα είναι λοιπόν :

Κώδικας: Επιλογή όλων

       echo $images&#91;$randomimage&#93;;

Τώρα σου δίνω τον πλήρη κώδικα php που θα προσθέσουμε στη σελίδα, στο σημείο που θέλουμε να εμφανίζονται οι εικόνες :

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
		
       $images&#91;1&#93;='<img src="image1.gif" border="0" alt=""/>';
       $images&#91;2&#93;='<img src="image2.gif" border="0" alt=""/>'; 
       $images&#91;3&#93;='<img src="image3.gif" border="0" alt=""/>';
 
       

        $randomimage = rand&#40;1,3&#41;;
		
        echo $images&#91;$randomimage&#93;;
		
?>
Για τυχαίο σύνδεσμο, είναι κάτι ανάλογο. Βάζεις τον κώδικα html κάθε συνδέσμου σε ένα πίνακα.
Ελπίζω να βοήθησα :P . Αν έχεις κι άλλες απορίες πες μου.

gianhs8
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 23 Δεκ 2007 13:59
Επικοινωνία:

ginetai sthn ρΗρ kai Msql εμφανiση τυχαιων photo?

Δημοσίευση από gianhs8 » 02 Απρ 2008 17:43

eyxaristv htan poly diafotistikes oi apanthseis sas

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης