Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 04 Απρ 2008 16:05

Πως γινεται να φτιαξω μια φορμα στην οποια θα μπορεις να εισαγεις καποιο ονομα, κειμενο... δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος και οταν θα κανεις submit θα καταχωρειτε το κειμενο μεσα στο σχημα που εχει επιλεχτει (πχ balloon, τετραγωνο...) και το κειμενο θα εχει και το χρωμα που εχει επιλεχτει (καλο θα ηταν και το background του σχηματος να του δωσεις χρωμα αλλα εφοσον το σχημα θα ειναι μια εικονα δεν γινεται)

Εκτος και δεν ειναι συγκεκριμενη εικονα αλλα εχει ακρες και μεγαλωνει αναλογα με το κειμενο... (αυτο γινεται στην περιπτωση που δεν θες κατι σταθερο)

Πως γινεται κατι τετοιο με css? Φτιαχνεις τα classes αποτι καταλαβαινω για το καθε χρωμα και σχημα. Το θεμα ειναι πως θα επιλεγει καποιος εκεινα που θελει μεσα απο την φορμα εισαγωγης?

Αν μπορειτε να βοηθησετε η αν υπαρχει καποιο αντιστοιχo tutorial γιατι οσο εψαξα δεν βρηκα κατι αναλογο...

Να, οπως ειναι αυτη εδω η φορμα http://www.csstypeset.com/ αλλα αντι να σου δειχνει τον κωδικα οπως κανει η συγκεκριμενη να τον τοποθετει σε μια σελιδα.

Ευχαριστω!

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 25 Μάιος 2008 20:50

Παιδια κανεις δεν ξερει κατι τετοιο ? :(

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Μάιος 2008 01:26

Κώδικας: Επιλογή όλων


<script type="text/javascript" src="scripts/makeChanges.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="scripts/boxover.js"></script>
	<script type="text/JavaScript" src="scripts/colorChooser.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="scripts/slider.js"></script>
	<script type="text/javascript" src="scripts/browserDetect.js"></script>
Πάρε αυτά τα Javascripts Και μελέτησετα... απλώς κάνετ είσοδο απο τον browser σου :)

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από patriot » 26 Μάιος 2008 01:56

Το css είναι μόνο για την εξωτερική ομορφιά/εμφάνιση μιας σελίδας. Το περιεχόμενο της για να αλλάξει χρειάζεται κάποιο script κάποια γλώσσας. Η συγκεκριμένη χρησιμοποιεί javascript. Αυτά που σου δίνει ο basilakisweb και 2-3 ακόμα μέσα στο ίδιο το html document
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 26 Μάιος 2008 07:57

Ε ναι, εννοειται οτι για να αλλαζει αναλογα τι εχεις επιλεξει πρεπει να συνδεσεις κωδικα (php π.χ.) με css απλα ρωταω μηπως υπαρχει κανα τετοιο ετοιμο να το δω. Δηλαδη το ολο script της σελιδας οχι να υπαρχει σελιδα με κατι τετοιο..

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 02 Ιουν 2008 19:25

Χμ... δεν ξερω αν εχετε καταλαβει τι εννοω!

Εχουμε μια φορμα ωραια? Συμπληρωνεις πχ Ονομα και μηνυμα και στο μηνυμα εχει διαφορες επιλογες πως να εμφανιστει. Πχ μεσα σε τι baloon, τι χρωμα τα γραμματα κτλ...

Το κανεις submit και εμφανιζεται με αυτα που εχεις επιλεξει!

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Ιουν 2008 19:35

ego den to epiasa ... pou thes na menoun afta ???
se mia db as poume ???
kai otan fortonei thn page na pernei timh kai na thn morfopoih???

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 02 Ιουν 2008 19:39

Ε ναι σε μια βαση θα πηγαινουν...

Εγγραφες θα ειναι στη βαση... απλα η διαφορα απο μια απλη φορμα ειναι οτι θα επιλεγεις μορφοποιηση του κειμενου σου και θα το εμφανιζει μετα σε καποιο μερος της σελιδας (διπλα στην προηγουμενη καταχωρηση)

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Ιουν 2008 19:45

vale ena radio button sthn forma ....
to opoio tha pernei times 0eos tade as poume ....
tha ths kratas sthn db sto pedio "type" px...
ki epita sthn morfopihsh tha sxhmatizeis thn
page analoga me thn timh aftou

px

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='1'&#41; echo <div tade1...>
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='2'&#41; echo <div tade2...>
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='3'&#41; echo <div tade3...>
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;>='4'&#41; echo <div tade4...>
......
bla bla 
.......
</div>
ego me afto to ekeptiko tha to epsaxna ;)

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 02 Ιουν 2008 19:52

Εννοεις echo <div class="kati"> ???

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Ιουν 2008 20:05

nai ....

episeis ... gia ta xromata mporeis na valeis allo ena pedio ... kai na kratas pali mia timh ....

opote pas ....

Κώδικας: Επιλογή όλων

if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='1'&#41; echo '<div class="tade1" ';
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='2'&#41; echo '<div class="tade2" ';
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;=='3'&#41; echo '<div class="tade3" ';
if &#40;$apodb&#91;'type'&#93;>='4'&#41; echo '<div class="tade4" ';
if &#40;$apodb&#91;'color'&#93;=='1'&#41; echo 'style="color&#58;#FF0000;"';
if &#40;$apodb&#91;'color'&#93;=='2'&#41; echo 'style="color&#58;#00FF00;"';
if &#40;$apodb&#91;'color'&#93;=='3'&#41; echo 'style="color&#58;#0000FF;"';
if &#40;$apodb&#91;'color'&#93;>='4'&#41; echo 'style="color&#58;#F0000F;"';
echo '>';
......
bla bla
.......
</div>
i kati tetoio

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 02 Ιουν 2008 20:31

Το θεμα ομως ειναι οτι για τον καθε συνδιασμο (πχ μπλε χρωμα, ταδε σχημα, ταδε μεγεθος) θα πρεπει να κανεις ξεχωριστο class :( :(

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Ιουν 2008 21:19

xmmm ektos an den exeis css kai to kaneis pano sto div to style...

mf_iii
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: 07 Σεπ 2007 23:45

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από mf_iii » 02 Ιουν 2008 21:38

Παλι ψιλοιδιο ειναι ;)

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Φορμα με δυνατοτητα επιλογης χρωματος και σχηματος?

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 02 Ιουν 2008 21:53

nop .... ftiaxneis ena function pou dimiourgh me vash ta dedomena pou exeis to div...
kai to kaleis apo opou thes na mpei ....

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης