$get image url

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

$get image url

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Απρ 2008 16:17

Θέλω να ρωτίσω καταράχ εάν γίνεται, και εάν πώς.

Έχω κάποια posts και μέσα σε αυτά έχω κάποια εικόνα.

Θέλω αυτή την εικόνα λοιπόν, να πέρνω το url της και να το κάνω print.

Δεν μπορώ να κάνω την εικόνα μεταβλητή, γιατί βρίσκεται μεσα στην βάση δεδομένων. Έστι δεν μπορςω να την εκτιπώσω κάτι σαν image. Πρέπει, φαντάζομαι, μέσα στο field της βάσης και εάν βρίσω το <img να ξεκινάω και στο /> να τελειώνω;

Κάτι τέτοιο; Ξέρεις κανένας άλλος άλλη ιδέα;

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

$get image url

Δημοσίευση από billt » 06 Απρ 2008 17:20

Για να καταλάβουμε:
- Εχεις ένα πεδίο στη βάση έστω $data που περιλαμβάνει και κείμενο και images (html tags)?
- Θέλεις να βγάλεις απο αυτό το $data όλες τις φωτογραφίες και να τις αντιστοιχίσεις σε άλλες μεταβλητές?

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

$get image url

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Απρ 2008 17:26

το πρώτο ναι έτσι ακριβώς. Το δεύτερο θέλω να βγάλω όλες τισ φωτογραφίες ναι, μόνο μία έχει μέσα όμως έτσι και αλλιώς :P

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

$get image url

Δημοσίευση από billt » 06 Απρ 2008 17:33

Λοιπόν ας πούμε πως έχεις το $data:
// katharismos image tag apo styles
$data=preg_replace('@<img style[^>]*?.*? src=@','<img src=',$data);

// briskoume tis fotografies kai tis vazume se pinaka
preg_match_all('/<img.*?src\s*=\s*["\'](.+?)["\']/im', $data, $images);

//provoli image urls

foreach($images[1] as $url)
{
echo $url.'<br>';
}
Dokimase to, kapote to xrisimopoiisa se ena site alla exei kairo twra :)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

$get image url

Δημοσίευση από Basilakis » 06 Απρ 2008 17:44

Nai mou kanei :D

thelei ligo alagi, gia na to kanw import mesa sto wordpress.

Tha sou dwsw ta copyrights mesa sto script ean telika to kanw kai to kanw publish :)


Thx a lot :)

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

$get image url

Δημοσίευση από billt » 06 Απρ 2008 18:01

no problem :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες