Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 14 Απρ 2008 14:20

Θέλω να ρωτήσω το εξής σχεδιάζω με dreamweaver cs3 όλα ωραία κ καλά αλλά παρατήρησα το εξής πρόβλημα , σχεδιάζω βάση της ανάλυσης οθόνης του υπολογιστή μου (1280χ800).
Δηλαδή βλέπω την σελίδα που ανεβάζω βάση της δικής μου ανάλυσης ,όταν όμως την ανεβάζει κάποιος άλλος με μικρότερη ανάλυση η απεικόνιση της στον browser αλλάζει , αλλάζει η στοίχιση κ πολλά από το περιέχομενο δεν βγαίνουν στην θέση που τα χω σχεδιάσει , λογικό αυτό αλλά υπάρχει τρόπος να αναγνωρίζει ο browser κ να προσαρμόζει βάσει της δικής μου σχεδίασης κ της ανάλυσης της οθόνης του χρήστη με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί?

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 14 Απρ 2008 18:33

Σού δίνω ένα παράδειγμα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

#nw {
	width:80%; 
	max-width:1300px; 
	min-width:1000px; 
	}
	
/* IE only. Controls Width of Site and Main Content*/
* html #nw {
	width&#58;expression&#40;&#40;d=document.compatMode=="CSS1Compat" ? document.documentElement &#58; document.body&#41; && &#40;d.clientWidth > 1300? "1300px" &#58; d.clientWidth > 1048? "80%" &#58; d.clientWidth < 1048? "1000px" &#58; "80%"&#41;&#41;; /* this prevents the site from getting smaller than 1000px or wider than 1300px in IE */
	&#125;
/* end IE only */
/* end site and main content width section */


/*wrappers - page or section containers*/
#nw &#123;
	text-align&#58;left;
	vertical-align&#58;top;
	margin&#58;0 auto;
	&#125;
Το βάζεις σ' ένα αρχείο style.css και το καλείς από την σελίδα σου
Γενικά, για να μην αλλάζει τo μέγεθος των γραμμάτων θα πρεπει να το ορίσεις
Για παράδειγμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

body &#123;
font-family&#58;Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-style&#58;normal;
/*font&#58;normal 62.5%/1.4em Verdana,Geneva,Arial, Helvetica,sans-serif;*/
font-size&#58;10px;
&#125;

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 14 Απρ 2008 19:47

Σ ευχαριστώ για την βοήθεια σου δηλ γράφω τον κώδικα που μου δωσες το σώζω σε 1 αρχείο css αλλά πως το καλώ μέσα από την σελίδα μου?δεν είναι με css σχεδιασμένη αλλά με tables
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 14 Απρ 2008 20:08

Το καλείς μέσα από την σελίδα σου (που περιέχει τους πίνακες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
<title>Untitled Document</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" />
</head>
αλλιώς

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7" />
<title>Untitled Document</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" />
<style type="text/css">
<!--
.style1 &#123;
	font-family&#58; Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size&#58; 10px;
&#125;
-->
</style>
</head>

<body class="style1">

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 01:28

Σ ευχαριστώ για την βοήθεια σου να σαι καλά.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 01:32

Το αρχείο πρέπει να χει κάποιο όνομα το οποιό προσθέτω μέσα στον κώδικα?
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 15 Απρ 2008 11:30

Μπορεις να το ονομάσεις style.css ή stylesheet.css με λίγα λόγια θα είναι της μορφής file.css όπου file όποιο όνομα θέλεις.
το καλείς <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/file.css" />
Προσοχή το παραπάνω παράδειγμα καλεί το αρχείο από το root directory (www)

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 12:50

Τώρα το κατάλαβα οπότε δεν θα μπορώ να το κάνω preview πριν το φορτώσω στον server σωστά?
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 12:54

Βασικά μ ενδιαφέρει η σελίδα που ανεβάζω να χει την ίδια γραμμογράφηση κ στοίχιση σε οποιαδήποτε ανάλυση οθόνης ,μικρότερης η μεγαλύτερης της δικής μου γίνει προβολή της σελίδας που αυτή την στιγμή την έχω ανεβάσει με tables www.leveltgp.gr κ παρατηρώ αλλαγές στην απεικόνιση της από οθόνη σε οθόνη.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 15 Απρ 2008 13:11

Μπορείς
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="file.css" />
Το παραπάνω παράδειγμα, καλεί το αρχείο "file.css" από το ίδιο directory που βρίσκεται και η σελίδα που φτιάχνεις
Απλά σώσε το αρχείο που φτιάχνεις πρίν κάνεις προεπισκόπηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Φρόντισε πάντα το directory που φτιάχνεις την σελίδα σου στον δίσκο σου (pc) να είναι ίδιο με αυτό που δημοσιεύεις την σελίδα σου στο Internet

Για παράδειγμα
Οταν λοιπόν καλείς href="file.css" η εντολή εκτελείται στο ίδιο directory με αυτό που εκτελείται η σελίδα.
Αν έχεις href="/file.css" αυτό σημαίνει να καλέσει το αρχείο από το root directory
Αν έχεις href="/css/file.css" αυτό σημαίνει να καλέσει το αρχείο από το directory css που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από το www (δηλαδή /www/css)

Αυτά θα πρέπει να τα μάθεις πριν συνεχίσεις.
Στο Dreamweaver αυτά όλα συνδέονται αυτόματα όταν από το menu δημιουργήσεις νέο site

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 13:23

Οκ σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου ανεβάζω την σελίδα σε δοκιμαστικό server για να δω πως ανεβαίνει κ μετά μπαίνει στον κύριο server wwww.Τ αρχεία μπαίνουν όλα σ 1 φάκελο οπότε κ το css θα μπει εκεί.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 13:24

Ξέχασα να ρωτήσω είδες την σελίδα?
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 15 Απρ 2008 13:26

Sorry,
δεν πρόλαβα.. κάποια στιγμή θα την δώ

matrixjo
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 05 Νοέμ 2007 22:32
Επικοινωνία:

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από matrixjo » 15 Απρ 2008 13:28

ok πες μου την γνώμη σου.
Level Technical Group
Φελλάς Ιωάννης
Master Administrator - Web Designer
Κοτζιά 24 Περιστέρι 12137 Αθήνα

Άβαταρ μέλους
Marinos Stergiou
Δημοσιεύσεις: 741
Εγγραφή: 12 Νοέμ 2006 14:49
Τοποθεσία: Τριτοκοσμική

Πρόβλημα ανάλυσης!!!

Δημοσίευση από Marinos Stergiou » 15 Απρ 2008 13:59

Εννοείς την http://matrix-tech.pblogs.gr/ ?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες