Ασκηση σε java c to f

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
TKelectronic
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007 13:06

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από TKelectronic » 18 Απρ 2008 16:05

Μια βοήθεια ΠΑΡΑΚΑΛΩ για μπορέσω να την λύσω!!
(JAVA Aπό κελσίου σε φαρενάιτ)
ευχαριστώ!!

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27616
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από cordis » 18 Απρ 2008 17:20

που έχεις κολλήσει;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

TKelectronic
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007 13:06

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από TKelectronic » 18 Απρ 2008 19:36

βασικά θα ήθελα να αναλύσουμε λίγο το πρόγραμμα.
δηλαδή την δομή του,για να καταλάβω πως πρέπει να πάει!
αν μπορεις βοήθησε με σε παρακαλώ!

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από dikere » 19 Απρ 2008 14:42

Βασικα ενα τροπος που κανει την δουλεια του, ειναι αυτος:

Κώδικας: Επιλογή όλων

import java.util.Scanner;

class CtoFConverter {
	
	private String date;
	private int Ctemp;
	private int Ftemp;
	
	
	public CtoFConverter(String date1,int Ctemp1,int Ftemp1)
	{
		date=date1;
		Ctemp=Ctemp1;
		Ftemp=Ftemp1;
	}
	
	public void setDate(String date11)
	{
		date=date11;
	}
	public String getDate()
	{
		return date;
	}
	
	public void setCtem(int temp)
	{
		Ctemp=temp;
	}
	public int getCtemp()
	{
		return Ctemp;
	}
	
	public void setFtemp(int temp1)
	{
		temp1=(Ctemp*9)/5+32;
		Ftemp=temp1;
	}
	public int getFtemp()
	{
		return Ftemp; 
	}
	
	public void displayMessage()
	{
		System.out.printf("On %s the temperature was %d Celsius or %d Fahrenheit",getDate(),getCtemp(),getFtemp());
	}
}
 
public class CtoFmain1 {
    
    public static void main(String[] args) {
    	
     CtoFConverter askisi=new CtoFConverter("1/1/2000",17,67);
    Scanner input=new Scanner(System.in);
    
    String date_main;
    int Ctemp_main;
    int Ftemp_main;
    
    System.out.println("Please enter the date:");
    date_main=input.nextLine();
    askisi.setDate(date_main);
    
    System.out.println("Please enter the temperature in Celsius:");
    Ctemp_main=input.nextInt();
    askisi.setCtem(Ctemp_main);
    
    askisi.setFtemp(Ctemp_main);
    
    askisi.displayMessage();
    
    }
}
εχει γινει σε ενα αρχειο με 2 κλασεις αλλα μπορει να θελει ο δασκαλος να γινει σε 2 αρχεια απο μια κλαση αναλογα τον τροπο διδασκαλιας του καθενα.
Απο οτι βλεπω την ασκηση ή πρωτα εξαμηνα θα εισαι ή σχολη χωρις προγραμματισμο και σου ετυχε τωρα ενα μαθημα με αυτο και τα εχεις ψιλοπαιξει.Μια συμβουλη που μπορω να σε δοσω ειναι οτι ειναι ψιλοευκολα αυτα αν κατσεις να την δεις λιγο την "δουλεια" θα την παλεψεις ωστε να συνεχισεις μετα ανετα και να μην "μασας".
Anyway!!!
Αν εχεις καποια απορια για την ασκηση ρωτα 8) 8)
hasta la victoria siempre

TKelectronic
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007 13:06

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από TKelectronic » 19 Απρ 2008 15:36

Σε ευχαριστώ πάρα πολυ!!
Έχεισ δίκιο σε αυτά που λες.
Να σε ρωτήσω κάτι?
Οταν το τρέχω μου βγάζει 5 λαθη
Ο τρόπος που το κάνω είναι :

javac CtoFConverter.java
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TKelectronic την 20 Απρ 2008 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από dikere » 19 Απρ 2008 16:16

και τα λαθη τι λενε???
πολυ πιθανο να ειναι γιατι εχω την κυρια κλαση public.
δοκιμασε στην κυρια κλαση να εινα :

Κώδικας: Επιλογή όλων

class CtoFmain1 
kai oxi "public class CtoFmain1"[/code]
hasta la victoria siempre

TKelectronic
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007 13:06

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από TKelectronic » 19 Απρ 2008 19:34

Αυτο μου γράφει!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TKelectronic την 20 Απρ 2008 12:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

TKelectronic
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007 13:06

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από TKelectronic » 19 Απρ 2008 20:00

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις και τον τρόπο σκέψης σου??
Θα με βοηθήσει για να καταλάβω καλύτερα την άσκηση!!!


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!!

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από dikere » 19 Απρ 2008 22:41

οπως ειπα πιο πριν βγαλε απο την κυρια κλαση την λεξη public, ενα λαθος ειναι αυτο!
κατι αλλα λαθη που λεει ειναι για την κλαση scanner, δηλωσε την πανω και απο τις δυο κλασεις, αν το εχεις ξεχασει!
Σε εμενα παντως κανω copy-paste το κωδικα, το βαζω στο JCreator kai ΝetBeans IDE και μου τα τρεχει κανονικα χωρις προβληματα!
Δοκιμασε να τα τρεξεις σε καποιο προγραμμα JAVA και οχι με την γραμμη εντολων αν ειναι δυνατον φυσικα!

Ο τροπος σκεψης ειναι.... φτιαχνω μια κλαση(CtoFconverter) που θα εχε τις μεταβλητες μου(date,Ctemp,Ftenp), την συναρτηση δημιουργιαs που δηλωνετε με το ονομα της κλασης μου σαν public, μετα για καθε μεταβλητη του προγραμματος μου δημιουργω τις μεθοδους "set" kai "get" οπως ζητητε.Η μεθοδοι set ειναι για την δημιουργια των μεταβλητων μας οπως τις θελουμε εμεις, γι αυτο βλεπεις και στην setFtemp δινετε ο τυπος μετατροπης Κελσιου σε Κελβιν.
Οι μεθοδοι "get" ειναι για να επιστρεφουν τις μεταβλητες μας.
Τελος μια μεθοδο που θα τυπωνει το αναλογο μηνυμα στην οθονη μας!

Στην κυρια κλαση δημιουργουμε ενα αντικειμενο(askisi) της κλασης που εχουμε ολες τις μεθοδους μας και το χρησημοποιουμε ωστε να καλουμε τις μεθοδους και να εκτελουμε αυτο που θελουμε!!

Φυσικα αυτη ειναι μια εξηγηση πολυ περιληπτικη και οχι ακριβως πληρης και δεδομενο οτι καποια πραγματα τα γνωριζεις!
hasta la victoria siempre

webnikiforos
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 03 Σεπ 2008 12:54
Επικοινωνία:

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από webnikiforos » 12 Νοέμ 2008 01:41

class FahrToCelsius {
public static void main (String args[]) {
int fahr, celsius;
int lower, upper, step;
lower = 0; //lower limit of temperature table
upper = 300; //upper limit of temperature table
step = 20; //step size

fahr = lower;
while (fahr <= upper) { //while loop begins here
celsius = 5*(fahr-32)/9;
System.out.print(fahr);
System.out.print(" ");
System.out.println(celsius);
fahr = fahr+step;
}// while loop ends here
}// main ends here
}// FahrToCelsius ends here

Και η εξηγηση: Tο πρόγραμμα αυτό υπολογίζει έναν πίνακα θερμοκρασιών Fahrenheit με τις ισοδύναμες θερμοκρασίες Celsius. Οι δύο πρώτες γραμμές της κύριας μεθόδου δηλώνουν τις μεταβλητές που θα χρησιμοποιήσουμε. Συγκεκριμενοποιούνται τα ονόματα και οι τύποι. Για την ώρα χρησιμοποιούμε μόνο ακέραιους. Στην Java ένας int μπορεί να πάρει τιμές από -2,147,483,648 μέχρι 2,147,483,647.
Στη συνέχεια αρχικοποιούμε τις μεταβλητές χρησιμοποιώντας δηλώσεις όπως lower=0. Aυτό θέτει την αρχική τιμή της lower ίση με 0.
Αφού θέσουμε αρχικές τιμές σε όλες μας τις μεταβλητές, πηγαίνουμε στον βρόγχο που κάνει τη βασική δουλειά στο πρόγραμμά μας. Στην αρχή κάθε επανάληψης του βρόγχου (fahr <= upper) ελέγχουμε να δούμε αν η τιμή του fahr είναι πράγματι μικρότερη ή ίση με την τρέχουσα τιμή του upper. Αν είναι, τότε ο υπολογιστής εκτελεί τις εντολές του βρόγχου (ό,τι υπάρχει δηλαδή μεταξύ του «while loop begins here» και «while loop ends here»). Οι βρόγχοι στη Java κλείνονται μέσα σε ζευγάρια αγκίστρων και μπορούν να είναι φωλιασμένοι.
celsius=5*(fahr-32)/9; Υπολογίζει τους βαθμούς Celsius έχοντας τους βαθμούς Fahrenheit. Οι αριθμητικοί τελεστές κάνουν ακριβώς αυτό που γνωρίζετε. Το * συμβολίζει τον πολλαπλασιασμό, το - την αφαίρεση, το / την διαίρεση και το + παρόλο που δεν το συναντήσαμε εδώ, συμβολίζει την πρόσθεση. Η προτεραιότητα των πράξεων ακολουθεί τους κανονικούς αλγεβρικούς κανόνες.
Η Java περιέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο αριθμητικών τελεστών. Όπως και στη C λείπει ένας εκθετικός τελεστής. Για τις εκθετικές πράξεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους pow στο πακέτο java.lang.Math.
Η εκτύπωση της εξόδου είναι πολύ απλή. Χρησιμοποιούμε το System.out.print(fahr) για να τυπώσουμε τις τιμές Fahrenheit, μετά το System.out.print(" ") για να τυπώσουμε το κενό και τελικά το System.out.println(Celsius) για να τυπώσουμε τις τιμές Celsius.

Ελπιζω να βοηθησε καπως!!!!!! (ειναι απο δικη μου εργασια!!! χα!!!!) :kaloe:

Άβαταρ μέλους
meet-sos
Δημοσιεύσεις: 167
Εγγραφή: 24 Δεκ 2008 00:08

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από meet-sos » 03 Ιαν 2009 19:12

βασικά πόσα φαρενάιτ είναι ένας κελσίου ;

Άβαταρ μέλους
ss13
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 19 Δεκ 2008 04:15

Ασκηση σε java c to f

Δημοσίευση από ss13 » 03 Ιαν 2009 23:02

meet-sos έγραψε:βασικά πόσα φαρενάιτ είναι ένας κελσίου ;

καλή χρονιά

http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm :kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες