flash ελληνικοι χαρακτηρες

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από lianoyla » 18 Απρ 2008 21:22

καλησπερα!σαν αρχαρια στο flash κατεβασα ενα flash tempate στο οποιο ομως δεν μπορω να γραψω στα ελληνικα,δλδ στα κουμπια οι ονομασιες τους ειναι σε actionscript στα αγγλικα και οταν γραφω ελληνικα δεν εμφανιζονται καθολου τα γραμματα!τι ρυθμισεισ πρεπει να κανω????

Κώδικας: Επιλογή όλων


page = button_label0.label_mc.label_txt = "Homepage";
button_label1.label_mc.label_txt = "η εταιρεια μας";

ετσι ειναι το actionscript το homepage εμφανιζεται ενω το η εταιρεια μας καθολου ουτε κινεζικα!

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από lianoyla » 18 Απρ 2008 22:32

παιδια οκ το βρηκα!

nick1264
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009 08:16

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από nick1264 » 07 Μαρ 2009 13:38

μήπως μπορείς να πεις την λύση και σε μένα που με βασανίζει το ίδιο πρόβλημα;

nick1264
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009 08:16

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από nick1264 » 07 Μαρ 2009 19:37

καποιος άλλος - η που μπορεί να βοηθήσει;

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από HeRu » 07 Μαρ 2009 21:04

Πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες.

Ποια έκδοση του Flash/ActionScript ?
Τι προσπαθείς να φτιάξεις ?
Μήπως κάνεις mask ή transform το text ?

nick1264
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 07 Μαρ 2009 08:16

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από nick1264 » 08 Μαρ 2009 08:56

καλημέρα
έχω κατεβάσει ένα free flash template - όλα λειτουργούν πολύ όμορφα εκτός απο τις ελληνικές γραμματοσειρές όταν κάνω αλλαγές σε τίτλους ενώ οι αγγλικοί χαρακτήρες εμφανίζονται κανονικά οι ελληνικοί όχι.
στίς υπόλοιπες σελίδες οι ελληνικοί χαρακτήρες είναι κανονικοί - η σελίδα είναι:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE></TITLE>
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<LINK HREF="style.css" TYPE="text/css" REL="stylesheet">

</HEAD>
<BODY>

<table cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tr>
<td style="width:766px; height:780px">
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shoc ... n=6,0,40,0"
width="766" height="780">
<param name="movie" value="flash/main_F7.swf?button=0">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<!--[if !IE]> <-->
<object data="flash/main_F7.swf?button=0"
width="766" height="780" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="false">
<param name="pluginurl" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
FAIL (the browser should render some flash content, not this).
</object>
καταλαβαίνω ότι καλεί ένα flash το οποίο με τη σειρά του αντλεί κείμενα- τίτλους απο μια html σελίδα που υπάρχει...
ελπίζω να βοήθησα να καταλάβεις...
σε κάθε περίπτωση πάντως ευχαριστώ για την προπάθεια βοήθειας.
(προφανώς κατάλαβες πως δεν κάνω απολύτως τίποτα στα αρχεία swf - fla απλά το χρησιμοποιώ έτοιμο αλλάζοντας μόνο κείμενα στην html σελίδα)

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

flash ελληνικοι χαρακτηρες

Δημοσίευση από HeRu » 08 Μαρ 2009 15:04

Υποπτεύομαι ότι το swf έχει emdeded fonts, το οποίο όμως δεν συμπεριλαμβάνει τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αν έχεις πρόσβαση στο fla θα πρέπει να κάνεις τα dynamic text fields να έχουν ενσωματωμένους τους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αν δεν έχεις το fla και το licence του swf επιτρέπει την ελεύθερη χρήση του αρχείου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν decompiler για να πάρεις το fla.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες