ms access και φωτογραφιες

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 27 Απρ 2008 18:43

Φίλε aterzakis καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη.

Σου Ξαναγράφω την απάντηση μου που έδωσα σε προηγούμενο Post με κάποιες τροποποιήσεις.

Να απαντήσω σχετικά με την λύση που έδωσε φίλος για ActiveX είναι κάτι που δεν το συνιστώ όχι μόνο εγώ αλλά πολλοί Developers της Access.Ιδίως όταν προσπαθείς να διανέμεις το αρχείο σε άλλους χρήστες και Η/Υ. Θα ήθελα ωστόσο να γνωρίζω ποιο ActiveX έχει βρει. Τα ActiveX θέλει registration (Εφόσον αντιγράψεις και το αρχείο στον Η/Υ του καθενός) σε κάθε mdb και διαφορετικό Η/Υ που θα τα βάλεις.

Τώρα σχετικά με την εμφάνιση της εικόνας σου που αντί αυτής βλέπεις την διεύθυνση του αρχείου.

Το είδος του πεδίου στο table προφανώς είναι OLE Object. Επομένως Εσύ κάνεις Insert Object Create from files.

1η ΛΥΣΗ :
Αν είχες Access 2000 ή XP που προφανώς δεν φαίνεται να έχεις θα υπήρχε εγκαταστημένο το photo Editor. Έτσι επειδή προφανώς έχεις 2003 ή 2007 Office θα χρειαστεί να ανατρέξεις σε Office 2000 ή XP και να το ξαναεγκαταστήσεις. Έτσι θα έχεις Link με PhotoEditor αντί να βλέπεις το package στο πεδίο OLE Object του πίνακα σου. Η Λύση αυτή έχεις ως αποτέλεσμα να βλέπεις τις φωτογραφίες σου και σε αναφορές-reports.
2η ΛΥΣΗ :
Μετατρέπεις όλες τις φωτογραφίες σου σε bmp και έτσι σίγουρα σου τις εμφανίζει.
[Να υπενθυμίσω ότι το bmp δεν είναι πολύ καλή ποιότητα εικόνας και δεν είναι άριστη επιλογή]
3η ΛΥΣΗ :
Δεν χρησιμοποιείς OLE Object αλλά text ως ιδιότητα του πεδίου σου και σ'αυτό εισάγεις path και όνομα αρχείου και στην Φόρμα σου αντί για text box bound με το πεδίο OLE Object βάζεις το αντικείμενο Image και την ιδιότητα Picture την αλλάζεις με VBA έχοντας μία συνάρτηση στο Event Current με προβολή της φόρμας σε single με την πλήρη διεύθυνση και το όνομα του αρχείου. (Η πλήρη διεύθυνση και το όνομα του αρχείου εισάγονται με το Application.FileDialog (Αν έχεις Access XP και πάνω ή με Windows API για Access 2000). Όσο για το report εκεί τοποθετείς την συνάρτηση στο Detail Print.

Για την 3η ΛΥΣΗ θα εμφανίσω αν θελετε τον κώδικα VBA που χρειάζεται η φόρμα και το report μαζί με File Open (Για επιλογή του αρχείου) το Windows API για Access 2000 καθώς και το Application.FileDialog για Access ΧΡ στο site μου καθότι εδώ θα είναι πολύ μεγάλο το Post μου.

Γενικώς για την 3η ΛΥΣΗ σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα Sample mdb το οποίο και θα ανεβάσω για καλύτερη κατανόηση.
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από aterzakis » 27 Απρ 2008 22:21

kon73 σε ευχαριστώ για το χρόνο σου..μόλις διάβασα τα post σου..ελπίζω να τα καταφέρω..ναι έχω 2003 access.. αν μπορέσεις να ανεβάσεις στο site σου θα ήμουν ευγνώμων γιστί η 3η λύση όντως με μπέρδεψε για αρχή..θα προσπαθήδω και αν δεν τα καταφέρω θα ξαναγράψω..
thanks

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από aterzakis » 27 Απρ 2008 22:34

μόλις δοκιμάζω με bmp και μου κολλάει η access..το εκανα 20 φορες και τις 20 κόλλησε,, κάτι δεν πάει καλά..

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 27 Απρ 2008 23:39

Φίλε aterzakis

H πρώτη λύση είναι σίγουρα η πιο εύκολη. Δες και αυτό για του αληθές ο λόγος
http://support.microsoft.com/kb/817095 απλά για να τεκμηριώσω ότι η 1η λύση οπωσδήποτε απαιτεί επανεγκατάσταση του Photo Editor και όλα λύθηκαν.

Όσο για την 2η λύση bmp λογικά δεν θα έπρεπε να σου κολλάει. Όμως ειλικρινά την βάζω αυτήν την λύση ως επιλογή απλά για να είμαι τυπικός ότι έχω καλύψει όλες τις λύσεις. Δεν θα σου το πρότεινα το λοιπόν. Το bmp είναι format που δεν συνιστάται. Μου γράφεις το λοιπόν ότι σου κολλάει μήπως γιατί το έχεις embeded και όχι Link. Γράφω κάπου στα post εδώ ότι το embeded μεγαλώνει την βάση σου γιατί εισάγει ουσιαστικά την εικόνα μέσα στην Βάση. H Access διαχειρίζεται αρχεία με μέγεθος το μέγιστο 2 GB.

Οφείλω να ομολογήσω ότι ναι η 3η λύση είναι λίγο μπερδεψιάρικη. Θέλει αρκετό VBA κώδικα γι'αυτό και σκέφτηκα να ανεβάσω ένα mdb αρχείο στο Site μου. Όμως αν πρόσεξες στο site μου που δουλεύω σιγά σιγά έχω και πολύ κώδικα υπό κατασκευή. Πχ. Τον υπολογισμό του Πάσχα, μετατροπή Αριθμού σε Γράμματα κλπ.
Θέλω να μου πεις γενικά πόσο εξοικειωμένος με VBA είσαι γιατί και το sample mdb που θα σηκώσω σίγουρα θέλει να ξέρεις τι θα αλλάξεις στα modules Ώστε να τρέξει στην εφαρμογή σου. (Μια γρήγορη λύση είναι να μου στείλεις εσύ ένα mdb και να στο ετοιμάσω. Μου λες αν εν τέλη θέλεις το bmp ή αν θέλεις κώδικα μέσα) Έτσι με τα ευκαιρείας τον κώδικα αυτόν τον δημοσιεύω και στο site μου.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να βάλω και εδώ κάποια βοηθήματα αλλά να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως και αν πρέπει να ζητήσω άδεια από τον admin του Forum.

Φιλικά Kon 73 (Αν θέλεις μου γράφεις και private msg ) Σχετικά με την προσπάθειά μου για το site.
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 28 Απρ 2008 01:13

Φίλε aterzakis

Τον Κώδικα και γενικά το mdb αρχείο το έχω στο site μου στο How to - VBA - Διαχείριση Φωτογραφιών σε Access. O Κώδικας αν και είναι copyright δικό μου τον παρέχω δωρεάν αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς. Αν χρησιμοποιηθεί ε τότε ένα Donate οπωσδήποτε θα ήταν θεμιτό και δίκαιο.

Γράψε μου είτε στο post αυτό είτε στο site μου για το πως σου δούλεψε. Δοκιμάστηκε σε Access 2000.

Φιλικά
kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από aterzakis » 28 Απρ 2008 05:17

η 1η λύση δουλεύει, οπότε είμαι καλυμένος..ευχαριστώ πολύ..θα δω και τα άλλα βεβαια.. να εισαι καλα φίλε

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 28 Απρ 2008 12:58

Φίλε aterzakis
Χαίρομαι που βοήθησα αλλά ως συμπλήρωμα σου γράφω το εξής : Αν θέλεις να διανήμεις το mdb αρχείο σου σε άλλους Η/Υ που έχουν εγκαταστήσει το Office 2003 ή 2007 ε τότε μάλλον θα χρειαστείς την 3η λύση εκτός αν εφαρμόσεις την 1η λύση σε όλους τους Η/Υ.

Ρίξε μια ματιά στο mdb αρχείο μου να πάρεις μια εικόνα της ευχρηστίας του.

Φιλικά
kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από aterzakis » 28 Απρ 2008 20:50

φίλε κατέβασα το αρχειάκι σου, έχασα την μπάλα και πηγα να το κλείσω.. πριν λέω ας κανω μια δοκιμη να δω τι παιχει..επαθα ΠΛΑΚΑ..τρομερο.. αυτο πως μπορω να το χρησιμοποιήσω εγω? να πάρω όλο το module στη δικη μου βάση?

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 28 Απρ 2008 21:59

Φίλε aterzakis

Χαίρομαι που σου άρεσε το αρχειάκι. Βασικά είδες και εσύ ότι τα "Ακαταλαβίστικα μου σε προηγούμενα post προς εσένα σχετικά με την 3η Λύση" πιάσαν Τόπο.

Όσο για αντιγραφή του Module σ'αυτό έχω μόνο το Open File Dialog Δηλαδή την συνάρτηση που ανοίγει το παράθυρο Εικόνα προς εισαγωγή. (Χρειάζεται μόνο για Access 2000) καθότι στην Access ΧP και νεότερες εκδόσεις το θέμα λύνεται με 2 γραμμές κώδικα. Φυσικά δουλεύει σε όλες τις εκδόσεις αυτό το Module.

Για να τρέξει σε κάθε mdb θα χρειαστεί να ανοίξεις με ALT + F11 τον VBA Editor και στην Φόρμα να αντιγράψεις τον κώδικα στην δικιά σου φόρμα με κάποιες αλλαγές το ίδιο και στο report. Επίσης θα χρειαστεί να αντιγράψεις τα Properties του πεδίου του Πίνακα, καθώς και της Φόρμας, και της αναφοράς.

Αν θέλεις στείλε μου το mdb σου και σου κάνω εγώ τις μεταβολές που θέλεις. Θα σου γράψω και μερικά comments για καλύτερη βελτίωση κλπ. Στείλε μου Private Msg.

To mdb σου εννοείται ότι είναι δικό σου copyright γι'αυτό και δεν θα δημοσιευτεί πουθενά.

Σαν βοήθεια από σένα θα ήθελα απλά να με πεις τις εντυπώσεις σου από το site μου τι άλλο κώδικα και λειτουργίες να προσθέσω και γενικά έναν τον κατά δύναμη πλήρη σχολιασμό.

Στo mdb αρχείο που έχω στο site θα βάλω ένα Flash Form όπου εκεί θα εξηγώ τις δυνατότητες και το τί αλλαγές θέλει για να τρέξει στο δικό σας mdb. Επίσης πολλά από αυτά που γράφω ως κώδικα να δημιουργήσω ανάλογα mdb για να τα βλέπετε και πως τρέχουν καθώς και αρχεία βοήθειας chm.

Γενικώς θεωρώ ότι καλό είναι στέλνουμε mdb αρχεία μεταξύ μας καθότι η βοήθεια θα γίνεται επάνω στην εφαρμογή και πιστεύω ότι έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της βοήθειας. Που να αναφέρω πχ Γράφεις αυτό και εκείνο από το να το δεις έτοιμο.

Κάτι που ξέχασα,

Στο Sample mdb όταν ανοίγεις το FileOpen σε πάει στο C:\ υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθεί ο κώδικας και να σε πάει στον φάκελο που είναι και το mdb σου αρχείο σαν προεπιλογή. Όταν επιλέξεις έναν άλλο κατάλογο εκεί που είναι πχ οι Φωτογραφίες σου τότε μπορεί να διατηρεί την νέα τοποθεσία-κατάλογο και όταν ξανα ανοίξεις το File Open να σε βάζει ως προεπιλογή το φάκελο που είχες προεπιλέξει.

Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο Sample.mdb εισάγονται ως Linked και όχι embeded με size mode το Ζοοm, μπορούμε να δίνουμε την επιλογή στο χρήστη να διαλέγει πως θέλουμε να είναι Linked-embeded, Zoom-clip-Stretch.

Διαφορές : Linked -> Σημαίνει ότι δεν εισάγονται στην Βάση έτσι διατηρείται μικρή η βάση, όμως αργεί περισσότερο η φόρτωσή του.
Embeded - > Ακριβώς το αντίθετο. Μεγαλώνει η Βάση αλλά φορτώνει πιο γρήγορα η φωτογραφία.

Πρόταση. Linked όταν οι φωτογραφίες είναι πολλές πχ. > 50
Embeded όταν οι φωτογραφίες είναι λίγες πχ. να δίνουμε στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει αυτός το Logo της εταιρείας του.

Αυτά και πολλά άλλα ως βελτίωση του Sample μπορούν να γίνουν.

Φιλικά
Kon73
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kon73 την 28 Απρ 2008 22:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 28 Απρ 2008 22:24

Ερώτηση : Πως διαγράφουμε ένα Post ?
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aterzakis
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Νοέμ 2007 00:06

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από aterzakis » 29 Απρ 2008 03:21

ευχαριστώ φίλε μου για άλλη μια φορά για το χρόνο σου..
το site ειναι πραγματικά άψογο..δεν έχω βρει κάτι που θα μπορούσες να προσθέσεις.. μπράβο!
και η απόκριση σου στα μηνύματα μου αμεσότατη..

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από kon73 » 05 Μάιος 2008 02:56

Σε ευχαριστώ πολύ.
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
bestma
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 30 Οκτ 2009 11:38

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από bestma » 20 Σεπ 2010 16:46

καλησπέρα!
έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στην access , (τα προιόντα της εταιρείας ) και έβαλα στην περιγραφή στην φόρμα να εμφανίζεται και η κάθε εικόνα του προιόντος.
δούλεψε μια χαρα με σύνδεση όμως μετά απο καιρό πήγα να εισάγω καινούρια προιόντα και μου τα έβγαζε σε μικρό εικονίδιο και με τον τίτλο.
έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν μου βάζει κανονικά την εικόνα οπως στην αρχή.
μήπως υπάρχει κανένας κώδικας να μου τις εμφανίζει κανονικά?
να υπενθυμίσω ότι τα αρχικά προιόντα τα δείχνει κανονικά μόνο στις καινούριες εγγραφές μου δείχνει μικρό το εικονίδιο.

ευχαριστώ
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
mechpanos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1709
Εγγραφή: 20 Μαρ 2003 00:59
Τοποθεσία: Athens - Pyrgos
Επικοινωνία:

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από mechpanos » 20 Σεπ 2010 17:25

Η access είναι από τα πιο δύσχρηστα προγράμματα τελικά...
Πύργος θεός Πανηλειακός!!

Άβαταρ μέλους
bestma
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 30 Οκτ 2009 11:38

ms access και φωτογραφιες

Δημοσίευση από bestma » 20 Σεπ 2010 21:19

καλησπέρα!
νομίζω ότι βρήκα την άκρη θα το δοκιμάσω αυριο και θα σας πω τα αποτελέσματα.
παντως πάντα η εικόνα πρέπει να είναι σε μορφή bmp. ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλές πράξεις π.χ. να βρείς το ποσοστό έκπτωσης σε ένα προιον όταν υπάρχουν δεκάδες προιόντα με διαφορετικά ποσοστά.... λύση για δυνατούς λύτες...
να υπενθυμίσω ότι η συγκεκριμένη access βασίζεται από εισαγωγή δεδομένων μέσω excel....

ευχαριστώ
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες