Parse error

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από cpulse » 07 Μάιος 2008 18:44

Μήπως στο $invno υπάρχει κανένα = ;

Όπως και να χει καλό ειναι να βάζεις και τα escapings

Κώδικας: Επιλογή όλων

$query1 = "select count(*) from inv where invno = '" . mysql_real_escape_string($invno) . "'"; 
Κι αν πάλι δεν λειτουργήσει τότε πριν mysql_query() βάλε ένα echo $query1; και πες μας τι γράφει;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Parse error

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 08 Μάιος 2008 18:53

Μόλις μπορέσω θα το τσεκάρω και θα ενημερώσω.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Parse error

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 14 Μάιος 2008 13:33

Φίλε cpulse, έβαλα το echo "$query1"; και το μήνυμα που βγάζει είναι το εξής:

Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in

C:\Inetpub\wwwroot\ekepee_inv\inv_entry_confirm.php on line 50
select count(*) from inv where 23132 = invno1 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

Και το πρόγραμμα ΔΕΝ δουλεύει. Καταχωρεί δηλαδή κανονικά όλες τις εγγραφές.

Ακου όμως και το καλύτερο: Αφού αποφασίζω να το ψάξω λίγο ακόμα κάνω το script λίγο μπάχαλο :D .
Απογοητευμένος αποφασίζω να το επαναφέρω στην αρχική του μορφή και να δουλέψω με το unique στην MySQL.
Για να μην ψάχνω για το αρχικό script και ταλαιπωρούμαι αποφασίζω να το κάνω copy - paste απο την σελίδα 1 του topic, συμπληρώνοντας φυσικά το $ στο query1 καθώς και τα userename - password κ.λ.π. στο mysql_pconnect.
Και:

select count(*) from inv where 23132 = invno
Το τιμολόγιο έχει καταχωρηθεί ήδη.
Για να συνεχίσετε με την Καταχώρηση Τιμολογίου
Για να συνεχίσετε με την Αναζήτηση Τιμολογίου

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Χωρίς να πειράξω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ το script δουλεύει και μάλιστα άψογα.

Μετά απο αυτό νομίζω πως ήρθε πια η ώρα να γίνω υδραυλικός και να μην ξανασχοληθώ με οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές. :evil: :evil: :evil:

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από cpulse » 16 Μάιος 2008 00:35

Για όλα υπάρχει μια εξήγηση.. αν έβγαζες ολοκληρωμένο τον κώδικα του script σου θα μας ευκόλευε να βρούμε το πρόβλημα. Αλλά αφού λύθηκε το θέμα όλα καλά :)

Τέτοια ανεξήγητα προβλήματα θυμάμαι μόνο τις εποχές που προγραμμάτιζα σε γλώσσες της Microsoft και έπεφτα σε διάφορα κουλά bugs της. Στην PHP είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις bug πρώτος. Όλο και κάποιος θα το έχει βρει πριν από σένα, το έχει κάνει report και έχει ήδη λυθεί. Πιστεύω οτι κάποια λεπτομέρεια θα σου ξέφυγε.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Parse error

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 19 Μάιος 2008 12:11

Μα... αυτός είναι ο κώδικας :(
Πάντως πιθανολογώ οτι δεν φταίει το script (άρα και η PHP) αλλά κάποια @#$*$ "ρύθμιση" του pc :evil: . γιατί το να μεταφέρω ένα php file απο pc σε pc και να μην παίζει και μετά με ένα απλό copy - paste σε καινούργιο file να παίζει μου έχει ξανατύχει. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. :(
Τέλος πάντων, όπως είπες κι εσύ τέλος καλό όλα καλά.

Ευχαριστώ για όλα.


edit Υ.Γ. κάτι τελευταίο. Θέλω να αλλάξω το date format (σε άλλο script) από YYYY/MM/DD σε DD/MM/YYYY και απ' ότι θυμάμαι υπάρχει ένα function που δηλώνεις το locale ή κάτι τέτοιο. Θυμάται κανείς πως λέγεται αυτό το function;

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 19 Μάιος 2008 17:33


Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Parse error

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 19 Μάιος 2008 18:15

Alice σε ευχαριστώ αλλά δεν είναι αυτό που ψάχνω.
Εδώ λέει σε τι μορφή θα καταχωρείται το date (π.χ. αν θα είναι january ή 01 ).

Εγώ θέλω να αντιστρέψω το echo, δηλαδή αντί να μου εμφανίζει: 2008/02/15 όπως είναι το φορματ της mysql να μου εμφανίζει: 15/02/2008.

Υπάρχει τρόπος να δηλωθεί το output format, κάπου το είχα βρεί αλλά όπως λέει κι ο Merfy όταν χρειάζεσαι κάτι, αποκλείεται να το βρείς.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Parse error

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 19 Μάιος 2008 18:26

an thimame kala ....

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo date('d-m-Y', strtotime("2008/02/15");
me ligo psaksimo tha to vreis an den einai etc akrivos ...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Parse error

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 19 Μάιος 2008 18:29

Θα το ψάξω.
Μερσί.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες