Insert from file to db

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από AAT » 11 Μάιος 2008 17:31

Geia se olous, ime sthn mesh kapias efarmoghs php poy kanw kai kollisa se ena simio. Exw px ena file kai thelw px h proth grammh na mpei se ena colum mias db, h defterh na agnoithei kai oi ipolipes na mpenoyn se ena allo colum ths db. Ginete kati tetio?

Euxaristw,
-AAT

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από Basilakis » 11 Μάιος 2008 19:34

Πέρνεις το αρχείο, το ανοίγεις και διαβάζεις σειρά προς σειρά. Μετά περνάς αυτές τις τιμές απο ένα array εάν θέλεις η σε απλές μεταβλητές και τις γράφης στην βάση δεδομένων, στα παιδία που θέλεις

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από AAT » 11 Μάιος 2008 22:22

Basilakisweb έγραψε:...διαβάζεις σειρά προς σειρά...
Afto akribos den kserw na kanw...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από Basilakis » 11 Μάιος 2008 22:41

Σϋμφωνα με το PM όταν σε ρώτησα για το spider Μου είπες πως είσουνα μέσα στο επιτελείο της ομάδας που προγραμματισε το script. Το Spider λοιπόν διαβάζει τo tile του τραγουδιού μέσα απο το mp3 σειρά προς σειρά :)

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από MaZz » 11 Μάιος 2008 23:42

Έστω ένα αρχείο με το εξής περιεχόμενο

Κώδικας: Επιλογή όλων

a
b
c
d
e
f
g
h
Διαβάζω το αρχείο σε ένα array και παίρνω αυτό που θέλω με τις κατάλληλες functions.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<pre>
<?php
	//Diavazeis oles tis grammes tou arxeiou se ena array
	$lines = file&#40;"file", FILE_IGNORE_NEW_LINES&#41;;
	//Prwth grammh
	$line1 = array_shift&#40;$lines&#41;;
	echo "Prwth grammh&#58; $line1\n";
	//Deuterh grammh - den thn kratas
	array_shift&#40;$lines&#41;;
	//Oles oi ypoloipes grammes
	print_r&#40;$lines&#41;;
?>
</pre>
...και παίρνω το παρακάτω αποτέλεσμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

Prwth grammh&#58; a
Array
&#40;
    &#91;0&#93; => c
    &#91;1&#93; => d
    &#91;2&#93; => e
    &#91;3&#93; => f
    &#91;4&#93; => g
    &#91;5&#93; => h
&#41;
Οπότε στέλνεις το $line1 (πρώτη γραμμή) στο column της db και περνάς τα περιεχόμενα του $lines (το οποίο τώρα περιέχει τις γραμμές από την 3η μέχρι την τελευταία) στο άλλο table που θες με τον κλασικό τρόπο (foreach bla bla).

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Insert from file to db

Δημοσίευση από AAT » 12 Μάιος 2008 16:05

Basilakisweb έγραψε:Σϋμφωνα με το PM όταν σε ρώτησα για το spider Μου είπες πως είσουνα μέσα στο επιτελείο της ομάδας που προγραμματισε το script. Το Spider λοιπόν διαβάζει τo tile του τραγουδιού μέσα απο το mp3 σειρά προς σειρά :)
diabazei me to file_get_contents an thimame kala kai meta me "\n" an thimame kala apo to esnips kai kanei explode ta parts :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης