Katagrafi xronou anamonis

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από p_pan » 11 Μάιος 2008 17:54

hello....
8elo na rotiso an jerei kaneis pos mporei na ginete katagrafi tou xronou pou briskete kapoios se mia selida....

to google exei brei kapoion tropo kai to kanei alla to 8ema einai to pos...?
Αγράματος...

AlexanderTheGr
Δημοσιεύσεις: 153
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2003 04:22
Επικοινωνία:

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από AlexanderTheGr » 11 Μάιος 2008 20:53

Ισως κάπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
session_start&#40;&#41;;
$waiting_time = gettimeofday&#40;&#41;;

if &#40;!isset&#40;$_SESSION&#91;"time"&#93;&#41;&#41; &#123;
    $_SESSION&#91;"time"&#93; = intval&#40;$waiting_time&#91;"sec"&#93;&#41;;
    echo "Waiting Time&#58; 0 sec";
&#125; else &#123;
    echo "Waiting Time&#58; ".&#40;intval&#40;$waiting_time&#91;"sec"&#93;&#41; - $_SESSION&#91;"time"&#93;&#41;." sec";
    $_SESSION&#91;"time"&#93; = intval&#40;$waiting_time&#91;"sec"&#93;&#41;;
&#125;
?>

Καθε φορα που ανανεώνεις σου δίνει το χρόνο αναμονής έκατσες πριν

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από p_pan » 11 Μάιος 2008 21:11

logiko mou akougete omos uparxi ena problima..
an poume oti autos pou mpenei stin selida mpenei gia miso lepto kai mpenei mono stin index selida kai den pataei tpt.... meta kleini ton browser tou... pos 8a jereis poso xrono htan mesa..??
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από AAT » 11 Μάιος 2008 22:39

me sessions to kanei.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από Basilakis » 11 Μάιος 2008 22:44

AAT έγραψε:me sessions to kanei.
Την απάντηση αυτή την πήρε, δεν πήρε το πώς λειτουργεί προγραμματιστικά η διαδικασία ;)

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από p_pan » 11 Μάιος 2008 22:58

mporeite na ginete ligo poio analitiki na katalovo to ti paizei?
Αγράματος...

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από MaZz » 11 Μάιος 2008 23:21

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό που λες p_pan είναι με τη χρήση της ajax.
Αρχικά, με το που μπαίνει ο χρήστης στο site σου θέτεις σε λειτουργία ένα μετρητή ο οποίος αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο (με javascript). Έπειτα στέλνεις αιτήματα προς τον server μέσω της ajax και παίρνεις τα δευτερόλεπτα που πέρασαν μέχρι τη στιγμή που έστειλες το αίτημα.

Προσωπικά δε θα χρησιμοποιούσα αυτήν την τεχνική αλλά θα προτιμούσα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπε ο AlexanderTheGr εκτός και αν είχε μεγάλη σημασία ο χρόνος πλοήγησης του χρήστη στο site μου. Αλήθεια για ποιόν λόγο θέλεις να πάρεις τον ακριβή αυτό χρόνο? Για τι είδους εφαρμογή προορίζεται?

Υ.Γ. Ψάχνοντας στο google δε βρήκα κάποιο έτοιμο script να σου δώσω link, άρα θα πρέπει να το γράψεις μόνος σου :kaloe:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MaZz την 12 Μάιος 2008 08:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

alexsoft

Katagrafi xronou anamonis

Δημοσίευση από alexsoft » 11 Μάιος 2008 23:52

p_pan έγραψε:mporeite na ginete ligo poio analitiki na katalovo to ti paizei?
Ένας τρόπος είναι η αποθήκευση των sessions σε βάση.

1. Με κάθε είσοδο επισκέπτη ή χρήστη δημιουργείται και ένα session, το οποίο θα πρέπει να μορφοποιηθεί και να γίνει παραμετροποίηση της συνόδου και όλων των κατάλληλων μεταβλητών της (στο παραπάνω παράδειγμα η μεταβλητή time) στο index.php (session_name, session_id κλπ).

2. Αυτή η κωδικοποιημένη σύνοδος στέλνεται μέσω cookies στον χρήστη ώστε να διαβάσει τον χρήστη και ορισμένες παραμέτρους το index.php μέσω του $_COOKIE και των αποθηκευμένων δεδομένων της συνόδου από την βάση δεδομένων.

Με κάθε αίτηση οποιουδήποτε χρήστη η βάση δεδομένων του session ενημερώνεται για τα ανενεργά sessions οπότε και τα διαγράφει από την βάση αποθηκεύοντας πρώτα τα βασικά στοιχεία σύνδεσης (χρόνος επίσκεψης, ip, browser κλπ) σε ένα αρχείο log ή στην καρτέλα του χρήστη εφόσον πρόκειται για μέλος και όχι για επισκέπτη..

Αυτά είναι γενικά θεωρητικά βήματα. Ο κώδικας είναι λίγο δύσκολο να εγγραφεί εδώ καθώς είναι λίγο περίπλοκος και ο κάθε ένας προγραμματιστής έχει τον δικό του τρόπο προσέγγισης. Πάντως αυτό το τρόπο χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή πολλά CMS.

Μέσα σε όλα αυτά χρησιμοποιείς και τον κώδικα που σου έδωσε παραπάνω ο AlexanderTheGr.

Ο πιο σωστός τρόπος βέβαια είναι η χρήση ajax αλλά ο αριθμός των αιτήσεων προς τον server είναι τεράστιος (ειδικά εάν είναι πολλά άτομα online), που καθίσταται απαγορευτικός.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες