Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Δημοσίευση από Sup3r » 13 Μάιος 2008 12:17

Θέλω να κάνω μια φορμα χρονοχρέωσης με την Visual Basic 6 και χρειάζομαι βοήθεια διοτι είμαι άσχετος. :roll: Έχω εισάγει τα buttons της έναρξης και ολοκλήρωσης της χρονοχρέωσης μαζι με τα text boxes που εμφανίζουν την κάθε ώρα αντίστοιχα καθώς επίσης και ένα ακόμη text box με την διαφορά της ώρας. Π.χ έναρξη 15:10:00 - λήξη 15:40:00 , δηλαδή διαφορά ώρας 00:30:00 λεπτά. Η μορφή της ώρας είναι σε hh:mm:ss. Μέχρι εδώ καλα!!!Απο δω και πέρα θέλω με ένα άλλο button να εμφανίζεται η χρέωση σε ένα αλλο text box. Η μετατροπή της ώρας πρέπει να γίνει σε δευτερόλεπτα ώστε να γίνει ο πολλαπλασιασμός με μια αντίστοιχη δεκαδική τιμή του Evro, για να είναι η χρονοχρέωση απολύτως ακριβής!Οι εντολές που έχω εισάγει μέχρι τώρα ειναι οι εξής:

Dim StartTime As Variant
Dim StopTime As Variant
Dim ElapsedTime As Variant

Private Sub cmdStartTime_Click()
StartTime = Now()
txtStartTime = Format(StartTime, "hh:mm:ss")
cmdStopTime.Enabled = True
End Sub

Private Sub cmdStopTime_Click()
StopTime = Now()
txtStopTime = Format(StopTime, "hh:mm:ss")
ElapsedTime = StopTime - StartTime
txtElapsedTime = Format(ElapsedTime, "hh:mm:ss")
End Sub

Private Sub frm02_Load()
cmdStopTime.Enabled = False
End Sub

Από δώ και κάτω τι κάνω ρε παίδες? Ποιές εντολές βάζω για να γίνει ο πολλαπλασιασμός ss*Evro?
:-?
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 13 Μάιος 2008 14:26

an thimame kala (exo xronia nado VB :p)

Κώδικας: Επιλογή όλων

arhh=Hour(ElapsedTime)
summin=arhh * 60
armm=Minute(ElapsedTime)
tmpsec = (summin+armm)*60
arsec=Second(ElapsedTime)
sums=tmpsec+arsec
apot=sums*eura
pantos h logikh einai
(((hh*60)+mm)*60+ss)*eura

Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Δημοσίευση από Sup3r » 13 Μάιος 2008 20:19

Thanks!!! Το έκανα! :D

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Δημοσίευση από paink1ller » 13 Μάιος 2008 20:20

Κώδικας: Επιλογή όλων

Dim StartTime As Variant
Dim StopTime As Variant
Dim ElapsedTime As Variant

Private Sub cmdStartTime_Click()
StartTime = Now
txtStartTime = Format(StartTime, "hh:nn:ss")
cmdStopTime.Enabled = True
End Sub

Private Sub cmdStopTime_Click()
Dim pliromi As Double
Dim euro_ana_sec As Double

euro_ana_sec = 1

StopTime = Now()
txtStopTime = Format(StopTime, "hh:nn:ss")
ElapsedTime = StopTime - StartTime

pliromi = (((CInt(Format(ElapsedTime, "hh")) * 60) + CInt(Format(ElapsedTime, "nn"))) * 60 + CInt(Format(ElapsedTime, "ss"))) * euro_ana_sec
txtElapsedTime = Format(ElapsedTime, "hh:nn:ss") & " -- prilomi= " & Round(pliromi,2)
End Sub

Private Sub frm02_Load()
cmdStopTime.Enabled = False
End Sub
Aλλαξε το euro_ana_sec με την χρεωση σου και ειναι οκ.


EDIT : Μαζι καναμε το ποστ. Το αφηνω για καποιον αλλον. Απλα στην format μην βαζεις "mm" γιατι χρησιμοποιεις το NOW και το "mm" μπορει να σου επιστρεψει τον μηνα αντι για τα λεπτα σε μορφη 01-12.
Βαζε "nn".

Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6, Φόρμα χρονοχρέωσης!

Δημοσίευση από Sup3r » 14 Μάιος 2008 06:37

Thanks paink1ller !!!Ωραία ανάλυση του κώδικα! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες