entoli split

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 14 Μάιος 2008 14:05

8a i8ela ligo th voi8eia sas...
loipon exw ena confguration arxeio k 8elw apla na to emfanisw se mia istoselida etsi wste na mporw mellontika na to epeksergastw...
me thn entoli :

$myFile = "config.ini";
$handle = fopen($myFile, 'r');

if ($handle) {
while (!feof($handle)) {
$buffer = fgets($handle, 4096);
echo $buffer;
}
}
fclose($handle);



anoigei men to arxeio k diavazontai ta periexomena tou alla to arxeio mou einai peripou 15 grammes k m to emfanizei mono se 3.. k oxi ti mia katw apo thn alli..(opws einai sthn pragmatikotita)

an exw katalavei swsta h entoli split ta xwrizei (as poume otan sinantisei to enter \n paei apo katw) k ta emfanizei san pinaka..

xerw th sintaksi ths apla dn leiturgei swsta...

an mporei kapoios na m pei p prepei na mpei h an xreiazetai k tpt allo..
parakalw na m apantisei...
thanks a lot !!!!!!!!!!

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

entoli split

Δημοσίευση από soteres2002 » 14 Μάιος 2008 15:30

dokimase to eksis skiniko:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$lines  = file&#40;"config.ini"&#41; or die&#40;"cannot load"&#41;;
foreach&#40;$lines as $line&#41; &#123;
    print&#40;$line. "\n"&#41;;
&#125;
?>

Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 14 Μάιος 2008 17:07

to dokimasa alla mou emfanizei ta idia apotelesmata me th diki m entoli...(an k idiki sou ap oti vlepw einai po normal :) )ayto dld p exw grapsei parapanw-to 8ema einai ti ginetai me thn spit..gt dn m paizei k pali..

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

entoli split

Δημοσίευση από soteres2002 » 14 Μάιος 2008 19:27

Mistirio! Eisai sigouri oti ontos oi grammes einai GRAMMES? Otan anoigeis to arxeio me kapoion editor (dokimase kai me to notepad kai to Wordpad!!) vlepeis grammes i einai ola se 3 grammes? Episis, kane to test me ton browser sou. Ctrl + U gia na deis ton kwdika kai pane sto simeio pou i PHP kanei dump olo to arxeio. An ekei vlepeis grammes kanonika tote iparxei provlima me to content tou arxeiou (px an exeis eidika simbola pou exoun noima stin HTML). Dokiamse na valeis <br> tag, dld anikatestise to print p exo me to eksis:

Κώδικας: Επιλογή όλων

print&#40;$line . "<br>"&#41;;

Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 14 Μάιος 2008 22:29

ok 8a to dokimasw...elpizw na doulepsei...thanks...an se xreiastw kati ksana elpizw na me help :P

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 15 Μάιος 2008 01:10

xmmm kai kati pou tha dokimaza

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
echo '<pre>';
$lines  = file&#40;"config.ini"&#41; or die&#40;"cannot load"&#41;;
foreach&#40;$lines as $line&#41; &#123;
    print&#40;$line. "\n"&#41;;
&#125;
echo '</pre>';
?> 

Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 15 Μάιος 2008 12:39

pros ---> Alice_Cooper

an k vrika enan tropo..o dikos sou leitourgei kalitera...
s eyxaristw..aaaa mipws xereis pws mporw ayto to apotelesma p m emfanistike sthn o8oni na mporw na to pernaw s enan associative array k etsi na mporoun na diavazontai ta apotelesmata apo thn php..
prepei na ta kanw assign gt apla fainonati sthn o8onh..o xristis ta vlepei alla h php?
elpizw na katalaves ti enoow...
perimenw mn sou..k pali thanx!

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από MaZz » 15 Μάιος 2008 13:44

Maraia ανοίγουμε και κανένα manual :lol: .
Η file() επιστρέφει ήδη τις γραμμές του αρχείου σε array.
Οπότε π.χ. αν θες να πάρεις την δεύτερη γραμμή του config.ini χρησιμοποιείς το $lines[1] σύμφωνα με τον κώδικα του soteres2002.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 15 Μάιος 2008 14:09

xmmm einai hdh sthn $lines[1], $lines[2] .... ktl

edit: ok apantithike :p argisa ;)

Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 15 Μάιος 2008 14:40

diavazw vre MaZz... ti nomizeis etsi sthn tixi kanw..apla dn to xw k poli to 8ema!

ok loipon apla mallon to e8esa la8os..
exw px thn prakatw grammi :
backup.dir.0 = c:\windows

k 8elw na diavazw olo to arxeio k se ka8e grammi na m vazei to meros prin to ison(backup.dir.0) sto "key" k to meros meta to ison(c:\windows) sto "value"...
dld sthn ousia otan sinantaei to ison na mporei k na to xwrizei se dio kommatia..
apla epeidh to config arxeio exei polles grammes k diaforetikes i mia apo thn alli..ta xw psilompleksei..
sorry p ta grafw ligo kapws...opoios mporei na me ksempleksei plz :P

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 15 Μάιος 2008 18:47

gia thn proth gramh ...

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $tmpk=explode&#40;"=",$lines&#91;1&#93;&#41;;
$key&#91;1&#93;=$tmpk&#91;1&#93;;
$value&#91;1&#93;=$tmpk&#91;2&#93;;
vale to se mia loopa kai ok

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από MaZz » 15 Μάιος 2008 22:23

μήπως είναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

$tmpk=explode&#40;"=",$lines&#91;1&#93;&#41;; 
$key&#91;1&#93;=$tmpk&#91;0&#93;;
$value&#91;1&#93;=$tmpk&#91;1&#93;;
από μηδέν ξεκινάει η αρίθμηση. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MaZz την 15 Μάιος 2008 23:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Alice_Cooper
Δημοσιεύσεις: 1947
Εγγραφή: 11 Μάιος 2007 00:33
Τοποθεσία: Ioannina
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από Alice_Cooper » 15 Μάιος 2008 22:32

sostos :p

Maraia
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008 00:46

entoli split

Δημοσίευση από Maraia » 18 Μάιος 2008 20:32

thanx paidia
twra na rwtisw ligo..(pali)
mipws iparxei sthn php kapoia entoli p na ksexwrizei ta directories apo ta files..
p.x 8elw san output na exw 2 listes, i mia na periexei ta dir k i alli ta files..p iparxoun ston skliro mou..paizei kt tetoio?

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

entoli split

Δημοσίευση από MaZz » 18 Μάιος 2008 21:57

Δεν υπάρχει αλλά μπορείς εύκολα να φτιάξεις :P.

Functions

Κώδικας: Επιλογή όλων

	function getFile&#40;$path&#41; &#123;
		global $slash;
		//Διαχωρισμός του $path σε array
		$parts = explode&#40;$slash, $path&#41;;
		//Παίρνω το τελευταίο array element
		$file = end&#40;$parts&#41;;
		//Αν το $path είναι έγκυρο επιστρέφω το όνομα του αρχείου
		if &#40;!empty&#40;$file&#41;&#41; &#123;	
			return $file;
		&#125;
		//Αλλιώς επιστρέφω το ίδιο το $path
		return $path;
 	&#125;
	function getDir&#40;$path&#41; &#123;
		global $slash;
		//Αφαιρώ από το $path το '$slash' συν το όνομα του αρχείου &#40;το οποίο παίρνω από την προηγούμενη συνάρτηση&#41;, οπότε απομένει η διαδρομή του καταλόγου
		return str_replace&#40;$slash . getFile&#40;$path&#41;, '', $path&#41;;
	&#125;
Παράδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	$file = 'c&#58;\\windows\\temp\\Ναι, ΟΚ.exe';
	//Για Windows '\\'
	$slash = '\\';
	echo $file . "<br />";
	echo getDir&#40;$file&#41; . "<br />";
	echo getFile&#40;$file&#41; . "<br />";
	
	//Για Linux '/'
	$slash = '/';
	$file = $_SERVER&#91;'SCRIPT_FILENAME'&#93;;
	echo $file . "<br />";
	echo getDir&#40;$file&#41; . "<br />";
	echo getFile&#40;$file&#41; . "<br />";
Και παίρνω αποτέλεσμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

c&#58;\windows\temp\Ναι, ΟΚ.exe
c&#58;\windows\temp
Ναι, ΟΚ.exe
/var/www/test2.php
/var/www
test2.php
Μην ξεχάσεις να ορίσεις το $slash, πριν από κάθε κλήση των παραπάνω συναρτήσεων το, οποίο θα περιέχει τον τύπο της καθέτου που συνθέτει το absolute path (για windows είναι '\' και για linux '/')

edit: άκυρο, λάθος κατάλαβα. Το αφήνω μήπως και χρησιμεύσει σε κάποιον
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MaZz την 19 Μάιος 2008 00:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες