εικονες με php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

εικονες με php

Δημοσίευση από lianoyla » 16 Μάιος 2008 21:24

καλησπερα!θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται με απλο τροπο με χρηση της html και της php να δημιουργησω μια photo gallery,δλδ μια σειρα εικονων που πατωντας next ή previous να πηγαινει στην επομενη ή στην προηγουμενη εικονα?????και επισης πως γινεται πατωντας σε μια εικονα να ανοιγει pop up παραθυρο με την εικονα μεγενθυμένη???

ευχαριστω προκαταβολικά!

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

εικονες με php

Δημοσίευση από MaZz » 16 Μάιος 2008 22:13

Ένας απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να τοποθετήσεις σε έναν φάκελο τις εικόνες που θέλεις να εμφανίζονται στην γκαλερί σου και να τις φορτώνεις δυναμικά με την συνάρτηση readdir σε έναν html πίνακα. Έπειτα να λινκάρεις τις εικόνες αυτές σε ένα url της μορφής /show_image.php?name=[εικόνα.[gif|jpg|png|κτλ.]] και να παίρνεις το όνομά τους με το $_GET['name'] στο αρχείο show_image.php.

Τέλος να ελέγχεις αν υπάρχει το αρχείο της εικόνας στο φάκελο που κρατάς τις εικόνες και να κάνεις τις κατάλληλες ενέργειες: δηλαδή να εμφανίζεις την εικόνα στο πλήρες μέγεθος της (αν υπάρχει) ή να εμφανίζεις το κατάλληλο μήνυμα αν δεν υπάρχει (η εικόνα). Τον έλεγχο αυτόν θα τον κάνεις με την συνάρτηση file_exists(): boolean file_exists(string filename).

Σχετικά με το popup μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο window.open της javascript

Για να κάνεις μετατροπές στις εικόνες (π.χ. να δημιουργήσεις μικρογραφίες) χρησιμοποίησε την imagemagic library της php η οποία όμως προϋποθέτει να έχεις εγκατεστημένο το imagemagick

Άβαταρ μέλους
lianoyla
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: 19 Μάιος 2007 21:37

εικονες με php

Δημοσίευση από lianoyla » 16 Μάιος 2008 22:27

ξερεις αν καπου μπορω να βρω κωδικα για να βοηθηθω λιγακι??

Άβαταρ μέλους
MaZz
Script Master
Δημοσιεύσεις: 345
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2005 19:41
Τοποθεσία: Beyond the dark sun
Επικοινωνία:

εικονες με php

Δημοσίευση από MaZz » 16 Μάιος 2008 22:44

If nothing in the world can change our children will inherit nothing.

Άβαταρ μέλους
AAT
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 23 Αύγ 2007 16:31
Τοποθεσία: Lemesos, Limassol
Επικοινωνία:

εικονες με php

Δημοσίευση από AAT » 21 Μάιος 2008 19:10

xerw ena etimo script tetio basismeno me flash, einai ligo paranomo opote PM me please gia to script.

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες