πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από mariosnadege » 17 Μάιος 2008 20:21

Έφτιαξα ένα μικρό πρόγραμμα για windows, που δημιουργεί τον κώδικα javascript και html ενός τεστ πολλαπλών επιλογών για το web.
Απευθύνεται σε όσους έχουν κάποιες γνώσεις σε html, αλλά δε γνωρίζουν τη javascript ή την php για να φτιάξουν τέτοια τεστ, ή θέλουν να κερδίσουν χρόνο και να συγκεντρωθούν στο περιεχόμενο του τεστ. Ο κώδικας έχει δοκιμαστεί σε ΙΕ και Firefox.
Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει, να επεξεργαστεί ή να διαγράψει ερωτήσεις, χωρίς να γράψει κώδικα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής εικόνων, ήχων ή βίντεο. Το τεστ μπορεί κατόπιν να αποθηκευτεί σε αρχείο .txt, για μια μεταγενέστερη επεξεργασία.
Δίνω το link για να το κατεβάσετε :
web test generator
Θα μ' ενδιέφεραν σχόλια και προτάσεις σας για βελτίωσή του :)

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 19 Μάιος 2008 03:58

Μάριε δε μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα γιατί βγαίνει το εξής μήνυμα:
You must be logged in as administrator when installing this program
Για λόγους ασφαλείας δεν τρέχω άγνωστα προγράμματα με administrator privileges.

Αφού γνωρίζεις JavaScript μια ιδέα θα ήταν να έφτιαχνες το πρόγραμμα ύπο τη μορφή web σελίδας, ώστε να είναι προσβάσιμη online και να μη χρειάζεται εγκατάσταση.

mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από mariosnadege » 19 Μάιος 2008 09:25

Ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σου ! :)
Πιστεύω πως μπορείς να κάνεις μια ανάλυση του αρχείου εγκατάστασης του προγράμματος, πριν την εγκατάσταση, για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει προβλήματα ασφάλειας.
Κατά τη γνώμη μου μια online εκδοχή θα ήταν πιο δύσκαμπτη και θα χάνονταν κάποιες δυνατότητες του προγράμματος. Πάντως είναι μια καλή ιδέα, νομίζω ότι οι δύο εκδοχές (σε software και online) μπορούν να συνυπάρξουν.

mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από mariosnadege » 21 Μάιος 2008 12:15

Τώρα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση online.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ας μου πει τη γνώμη του :
http://soft4fun.awardspace.com/wtgonline.html

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Μάιος 2008 13:14

nice Πολύ καλό :)

Και μία ιδέα, βάλε και την μορφή του test, ¨ωστε κάθε απάντιση να έχει συγκεκριμένη βαθμολογία...

δηλαδή, γ5 β3 α 1 ξερω γώ, που να μπορεί σαφώς να επιλέξει ο χρήστης πόσο δίνει η καθε μία

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Μάιος 2008 15:59

Αρκετά καλό. Ωστόσω ο κώδικας που παράγει δεν είναι πολύ καθαρός.

Πριν λίγο καιρό έφτιαξα ένα παρόμοιο quiz. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορούν να προστεθούν ερωτήσεις/απαντήσεις χωρίς αλλαγή του κώδικα JavaScript: Quiz

mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από mariosnadege » 21 Μάιος 2008 18:35

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας !
Basilakisweb, καλή η ιδέα σου, θα τη χρησιμοποιήσω !
Skeftomilos, αναφέρεσαι στον κώδικα html ; Σκέφτομαι να ενσωματώσω στον παραγόμενο κώδικα τα CSS, έτσι το html μέρος θα είναι καλύτερο.
Το δικό σου test είναι πολύ καλό, κάτι που δε μου αρέσει όμως είναι ότι δίνει τα αποτελέσματα σε ένα παράθυρο alert. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ελκυστικό για το χρήστη. Γι' αυτό και έδωσα τα στατιστικά μέσα στη σελίδα με χρήση του innerHTML.
Πάντως, όπως γράφω και στο site, ο προγραμματισμός είναι για μένα χόμπυ και δέχομαι όλα τα μειονεκτήματά μου.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Μάιος 2008 20:10

Αναφέρομαι στον JavaScript κώδικα που παράγεται:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script language='javascript'>
couleur = new Array;
questions = 1;
note = 0;
pourcentage = 0;
reponses = new Array;
bonnesrep = new Array&#40;' ','β'&#41;;
for &#40;i=1;i<=questions;i++&#41;
...
Υπάρχουν πολλές global μεταβλητές που μπορεί να δημιουργήσουν συγκρούσεις με μεταβλητές άλλων scripts που είναι πιθανό να υπάρχουν στη σελίδα.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Μάιος 2008 21:01

Σκεφτόμιλε το script σου ή έχει κάποιο πρόβλημα η εγώ έκανα κάτι λάθος. Στην απάντηση για τον connor, άλαξα 3 φορές το κείμενο, παρόλα αυτά έπερνα το ίδιο output σωστών απαντήσεων

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Μάιος 2008 22:16

Είναι σκόπιμο. Η συγκεκριμένη ερώτηση έχει τρεις εναλλακτικές σωστές αναντήσεις. :-)

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Μάιος 2008 22:39

Hmm skeftomile, μήπως έχεις διαθέσιμο (σου έχει πέσει στην αντίληψή σου) κάποιο script που να έχει ερωτηματολόγιο, η κάθε απάντηση να έχει τιμή, και ανάλογα με το score σου να πέρνεις μία απάντηση.

Π.χ.

Ερώτηση ένα
Α3βαθμοι
β2
γ1

Ερώτηση 2
Α1
β2
γ4

Εάν το σύνολο είναι λιγότερο απο 50 τότε εμφάνισε το total1 ένα μεγαλύτερη απο 50 και μικρότερι απο 70 τότε το total 2 else το total3

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 21 Μάιος 2008 22:45

Πιθανόν να μπορείς να προσαρμόσεις αυτό που έφτιαξα. Κάθε radio έχει value 0 ή 1, αλλά μπορείς να δώσεις μεγαλύτερες τιμές. Το μόνο που κάνει το script είναι να προσθέτει όλα τα values και να εμφανίζει το άθροισμα.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8574
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από Basilakis » 21 Μάιος 2008 23:01

so... we have the "open source" ability? :)

mariosnadege
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 07 Δεκ 2007 10:28
Τοποθεσία: Εύβοια
Επικοινωνία:

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από mariosnadege » 26 Μάιος 2008 13:19

Έκανα κάποιες βελτιώσεις στον κώδικα του παραγόμενου τεστ. Πριν η διόρθωση ήταν κάτω από το τεστ, ενώ τώρα ενσωματώνεται σε αυτό, χρωματίζοντας με πράσινο τις σωστές και με κόκκινο τις λανθασμένες απαντήσεις.
Επίσης έφτιαξα ένα τεστ σαν παράδειγμα των δυνατοτήτων του προγράμματος, στη σελίδα αυτή : soft4fun.awardspace.com/exempleqcm.html
Δε θα συνεχίσω την online έκδοση, γιατί απαιτεί διπλή δουλειά και χρόνο.

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

πρόγραμμα για τεστ πολλαπλών επιλογών

Δημοσίευση από skeftomilos » 26 Μάιος 2008 13:30

Εναλλακτικά μπορείς να κρατήσεις την web έκδοση, και για stand-alone desktop να τη μετατρέψεις σε HTA. Αρκεί όλος ο κώδικας να είναι JavaScript.

- Introduction to HTML Applications (HTAs)

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες