FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
marner1
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 11:17

FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Δημοσίευση από marner1 » 20 Μάιος 2008 20:31

έχω 3 movie clips και θέλω όταν σέρνω και αφήνω το ένα σε κάποιο σημείο μετά να μπορώ να σύρω και τα άλλα σε κάποιο άλλο σημείο. Το προβλημά μου είναι ότι κινείται μόνο το πρώτο και τα υπόλοιπα δεν μπορώ ούτε να τα μετακινήσω.

Ο κώδικας που έχω γράψει στο action script του κάθε movie clip είναι:

onClipEvent (mouseDown) {r.startDrag()
}
onClipEvent (mouseUp)
{r.onDragOut ; r.stopDrag(); stop(); }

Τι κάνω λάθος?

:hammer:

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Δημοσίευση από Garakatsamol » 21 Μάιος 2008 13:12

βάλε σε κάθε movie clip τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) {
	this.startDrag();
}
on (release) {
	this.stopDrag();
}

marner1
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 11:17

FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Δημοσίευση από marner1 » 21 Μάιος 2008 20:06

Garakatsamol έγραψε:βάλε σε κάθε movie clip τον κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) {
	this.startDrag();
}
on (release) {
	this.stopDrag();
}


Κατ' αρχήν χίλια ευχαριστώ για χθές!! Έχω ακομη μια απορία : Θέλω να κανω ενα σταυρόλεξο και δεν εχω βρει πως θα γινεται ο έλεγχος αν το κάθε γραμμα εχει μπει στο σωστο κουμπί. Π.χ. Αν εχω τη λέξη are και τη συνδιάσει ο χρήστης σωστά να εμφανίζειένα μπράβο...

marner1
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 11:17

FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Δημοσίευση από marner1 » 21 Μάιος 2008 20:25

Εχω 5 κουτάκια που σχηματίζουν ενα σταυρό και δεξιά 5 γράμματα τα οποία ζητάω απο το χρήστη να τα βάζει στα κουτάκια έτσι ώστε να σχηματίζονται 2 λέξεις... Δηλ. :

r
a r e
m

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

FLASH προγραμματισμός χωρίς function

Δημοσίευση από Garakatsamol » 22 Μάιος 2008 11:42

Στα γρήγορα:
θα κάνεις τα 5 κουτάκια με τα γράμματα Movieclips και θα τους δώσεις instance names πχ b1,b2,b3 κτλ. Επίσης θα κάνεις το ίδιο και για τα κουτάκια του σταυρολέξου, εστω t1,t2,t3 κτλ Δηλαδή το b1 θα πρέπει να μπεί στο t1 κοκ

στο main timeline θα βάλεις την function:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function checkit() {
	if (eval(b1._droptarget) == t1 && eval(b2._droptarget) == t2 && eval(b3._droptarget) == t3 && eval(b4._droptarget) == t4 && eval(b5._droptarget) == t5) { //έλεγχος αν το κάθε γράμμα είναι στη σωστή θέση
		trace("ok!");
	} else {
		trace("wrong!");
	}
}
και θα την καλείς στο release των κουμπιών δηλαδή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

on (press) {
   this.startDrag();
}
on (release) {
   this.stopDrag();
_root.checkit()
}

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης