Flash με SQL Server, προβλημα encoding.

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dephjam
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 15 Φεβ 2005 17:59

Flash με SQL Server, προβλημα encoding.

Δημοσίευση από dephjam » 21 Μάιος 2008 19:28

Γεια σας. Η αληθεια ειναι πως σας θυμαμαι μονο οταν εχω προβληματα, αλλα ειναι ενας απο τους στοχους αυτού του forum ελπίζω.

Προσπαθώ να συνδέσω ενα Flash αρχείο με μια βάση SQL 2005 και όπως καταλαβαίνεται έχω πρόβλημα με τα ελληνικά.

Ρυθμίσεις:
Flash αρχείο: System.useCodepage=false
SQL Database Collation: Greek_CI_AS
SQL Columns datatypes: nvarchar, ntext ktl
Global.asa : Session.CodePage = 65001
ASP fash page: <%@ CodePage=65001%>

Εχω κατι λάθος στις ρυθμίσεις;
παρόλαυτα διαβαζει τα ελληνικά σαν κινέζικα (no offence please) και δεν γραφει καθολου στη βαση. Οταν αλλαζω το
Global.asa : Session.CodePage = 1253
τοτε διαβαζει σωστα τα ελληνικα απο τη βαση αλλα παλι δεν γραφει στη βαση.

Any ideas?

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Garakatsamol
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 919
Εγγραφή: 08 Μάιος 2007 00:27

Flash με SQL Server, προβλημα encoding.

Δημοσίευση από Garakatsamol » 22 Μάιος 2008 11:50

Δυστυχώς δεν ξέρω πολλά από βάσεις αλλά ένα σύνηθες λάθος όταν φορτώνουμε δυναμικό text στο φλασ είναι να μην κάνουμε embed τα ελληνικά στοιχεία στο δυναμικό text box του flash.
Πολλές φορές υπάρχει και κάποιο πρόβλημα για τα ελληνικά, όταν ενσωματώνεις το flash movie στην html χρησιμοποιώντας την παράμετρο wmode="transparent".

dephjam
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 15 Φεβ 2005 17:59

Flash με SQL Server, προβλημα encoding.

Δημοσίευση από dephjam » 22 Μάιος 2008 18:27

thanks. Ο flashas μου λεει οτι τα εχει προσεξει αυτα που προτεινεις. Ισως τελικα να παω σε win-1253 αντι για utf αλλα με στενοχωρεί πολύ αυτό.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης