Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 21 Μάιος 2008 19:52

Απορίες:

1) Πώς γίνεται το κείμενό μου να στοιχίζεται ΚΑΙ δεξιά ΚΑΙ αριστερά;
Σαν το κουμπάκι Justify του Word...

2) Πώς γίνεται να μεγαλώσω το κενό μεταξύ των γραμμών στο κείμενο;
Όπως το line spacing στο μενού format>Paragraph του Word...

Με το <style> tag γίνονται αυτά;

Άβαταρ μέλους
The Razor
Δημοσιεύσεις: 1940
Εγγραφή: 10 Φεβ 2007 12:37
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από The Razor » 21 Μάιος 2008 20:01

Κώδικας: Επιλογή όλων

p
&#123; 
line-height&#58; 1.4
&#125;
 
για το δευτερο ( το βάζεις στο css ή σε <style></STYLE> όπως θες)


Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από patriot » 21 Μάιος 2008 20:56

EneMe έγραψε: 1) Πώς γίνεται το κείμενό μου να στοιχίζεται ΚΑΙ δεξιά ΚΑΙ αριστερά;
Σαν το κουμπάκι Justify του Word...
Αυτό δεν εννοείς;

Κώδικας: Επιλογή όλων

P &#123;text-align&#58;justify;&#125;

2) Πώς γίνεται να μεγαλώσω το κενό μεταξύ των γραμμών στο κείμενο;
Όπως το line spacing στο μενού format>Paragraph του Word...

Κώδικας: Επιλογή όλων

P &#123;word-spacing&#58;1px;&#125;
ή

Κώδικας: Επιλογή όλων

P &#123;letter-spacing&#58;1px;&#125;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

moshelas
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 22 Μάιος 2008 11:28

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από moshelas » 22 Μάιος 2008 12:18

Δηλαδή όλο το layer θα κεντράρεται στη μέση του κάθε browser ??
Που πράφεται αυτός ο κώδικας;;;

Ευχαριστώ!


The Razor έγραψε:

Κώδικας: Επιλογή όλων

p
&#123; 
line-height&#58; 1.4
&#125;
 

Άβαταρ μέλους
The Razor
Δημοσιεύσεις: 1940
Εγγραφή: 10 Φεβ 2007 12:37
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από The Razor » 22 Μάιος 2008 12:54

Τι εννοείς πως γράφεται? Το βάζεις μέσα στο css! Περνα μια βολτα απο τα βοηθήματα για css : http://www.freestuff.gr/tutorials/f/101 ... yle+Sheets

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 22 Μάιος 2008 13:17

Παιδιά ευχαριστώ, θα τα δοκιμάσω και θα ενημερώσω εν καιρώ γιατί τώρα πνίγομαι...

Το site που φτιάχνω θα τελειοποιηθεί τον Ιούλιο, οπότε...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από patriot » 22 Μάιος 2008 15:51

moshelas είδα ότι έκανες δικό σου θέμα και λέω να απαντήσω εκεί για να μην μπερδεύουμε τα θέματα!

Eneme. Αναμένουμε! :kaloe:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13307
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Μορφοποίηση κειμένου για ιστοσελίδα! Πώς;

Δημοσίευση από EneMe » 07 Ιούλ 2008 17:39

Κώδικας: Επιλογή όλων

<p style="text-align&#58;justify;line-height&#58;120%">.....</p>
Mε κάτι τέτοιο το έκανα... ;-)

Eννοείται, θα το μεταφέρω μαζί με τα υπόλοιπα στο css! ;-)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες